Hjem » 10 fordele ved at date online

10 fordele ved at date online

Del dette indlæg

Der er kommet et hav af danske datingsites, siden Dating.dk åbnede i 1998. Masser af mennesker bruger disse tjenester for at finde en partner af en eller anden slags. En del lykkes det også for.

Som ved alt andet i livet er der både fordele og ulemper ved onlinedating. I den anledning er det måske på sin plads at skrive, at du ikke kan date online. På nettet kan du kun skabe en kontakt til et andet menneske gennem ord, fotos, video osv. Dating er det, der forhåbentlig kommer bagefter, og som handler om mødet i virkeligheden.

Fra at have haft en aura af noget småskummelt i begyndelsen, er onlinedating nu så almindeligt og bredt accepteret, at næsten alle gerne fortæller, at de skal på en date, eller at de er kommet i kontakt med deres kæreste på nettet.

For nogle mennesker lyder det stadig frastødende at date online, mens andre finder det godt og praktisk. Uanset opfattelse, knytter der sig nogle fordele og ulemper til metoden. Dette indlæg handler om fordelene ved at date online. Det næste kommer ind på ulemperne. Er du klar? Godt, her kommer 10 fordele ved at date online:

1. Der er mange singler på nettet
Rigtig mange mennesker leder efter en partner online, så der er mange, du kan kontakte. Det er yderst sjældent, folk finder sammen som 16-årige og danner par resten af livet. Så det kræver flere forsøg at finde et godt match. Online er der både et stort udbud og en stor efterspørgsel. Kald det et kødmarked, eller kald det en kærlighedsbørs. Men online er der masser af muligheder for at få gang i tingene.

2. Flere modne og ældre dater online
Jo ældre du bliver, des færre ledige kæresteemner er der – flertallet er allerede i et forhold. Unge har oftest et større socialt netværk, uddannelsesstederne holder fester, og mange unge går sammen i byen for at more sig og for at finde en partner. Som midaldrende hopper du sjældent rundt på diskotekerne, og vennekredsen er ofte skrumpet, mens du har været i et langt forhold, hvor der måske også er kommet børn til. Onlinedating er en god mulighed for dig, der er kommet ud over den første ungdom og gerne vil møde en jævnaldrende, der heller ikke er at finde i byens natteliv eller er medlem af samme forening som dig.

3. Det er trygt at sidde hjemme bag skærmen
Det kræver et vist mod at gå hen til et fremmed menneske, indlede en samtale og så foreslå at mødes igen. At skabe kontakt er meget lettere online, hvor alle er anonyme og i samme situation. Er du lidt genert, er onlinedating en god og nem måde at bryde isen på. Du skal bare huske at få aftalt et stævnemøde hurtigt i virkeligheden, så det ikke ender i et virtuelt web-forhold, hvor I bare sidder og skriver sammen. Det er ikke en partner, det er en penneven.

4. Onlinedating er praktisk
De fleste har en travl hverdag, der er fyldt med pligter, opgaver og fritidsinteresser. For mange kan det være svært at afsætte tid til en seriøs kærestejagt. Online kan du søge efter, og skrive med, potentielle partnere, når det passer ind i din kalender. Du kan skrive en hilsen før morgenmaden, du kan lave søgninger i en sen nattetime, og du kan tænke i nogle timer på et svar, inden du sender det. På de web-baserede mødesteder er der altid åbent.

5. Mød andre mennesker end du plejer
De fleste mennesker er vanedyr: Vi tager hen på arbejdet eller uddannelsesstedet, handler i de forretninger vi plejer, går til nogle fritidsaktiviteter og hygger hjemme eller med venner. Så vi møder også de potentielle partnere, der kommer i de samme cirkler som os selv. Online kan du komme i kontakt med nye mennesker fra helt andre baggrunde. De kan have en anden type job, andre sociale erfaringer, andre hobbies osv. Den forandring kan være forfriskende, og i hvert falder kaster du dit net længere ud, end hvis du kun fisker i den samme, lille dam, hvor du plejer at komme.

6. Du får opmærksomhed
Er det sjældent, du taler med nogle af det modsatte køn? Så føles det straks anderledes, når du pludselig skriver sammen med to-tre kvinder, der virker interesseret i dig. Det giver din selvfølelse et ordentligt løft, når du mærker, at andre interesserer sig for dig og måske endda virker tiltrukket af dig som mand. Du skal bare huske, at denne fase udspiller sig i et virtuelt rum. Om følelserne er virkelige og gensidige, finder I kun ud af i virkelighedens verden.

7. Onlinedating er billigt
Måske synes du, det er dyrt at betale et par hundrede kroner om måneden for et abonnement hos et datingsite. Men hvad koster det at gå i byen hver weekend og betale for drikkevarer, entreer, garderobepenge og en taxa hjem? På en date kan du holde udgifterne nede på, hvad et par kopper kaffe eller to øl koster. Og du slipper for de fysiske tømmermænd.

8. Der er mange niche-sites
Der er enkelte, store datingsites, der appellerer til den bredest mulige gruppe af mennesker. Og så er der en underskov at niche-sites, hvor du kan søge mere målrettet, afhængigt af hvad dine ønsker og muligheder er. Der er datingsites for særligt smukke, særligt veluddannede, for landmænd, for handikappede, for ældre, for dem der vil have børn, eller for dem der har en eller anden kinky interesse. Der er noget for næsten alle.

9. Du kan skræddersy din søgning
Datingsites er opbygget som en database, hvor der knytter sig nøgleord til hver profil. Disse ord kan du søge på, og så finder databasen profiler, der matcher din søgenøgle. Du kan indtaste dine ønsker til højde, drøjde, hårfarve, uddannelse, musiksmag, hobbies, geografisk afstand og 117 andre ting. Teoretisk set giver det dig mulighed for at søge din ideelle partner. En meget specifik søgning vil dog også udelukke en masse kvinder, der sagtens kunne være gode for dig. Find ud af, hvad der virkelig er vigtigt for dig. Hende der er 168 centimeter høj kan være lige så sød som hende på 172.

10. Du kan finde den rette
Du kan ende med at møde en kvinde, du bliver rigtig glad for. Selv om onlinedating kommer med sine egne, indbyggede udfordringer, kan det faktisk lade sig gøre at finde den store kærlighed.

Det næste indlæg på Mandens Manual handler om ulemperne ved onlinedating. Stay tuned.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

2 comments

 1. peter says:

  11: Du kan score med morgenhår og hvidløgsånde.
  12: Du kan score i ÆDRU tilstand.

 2. Ole says:

  Tak for dit input!
  Hun opdager i hvert fald hverken frisuren eller hvidløgsduften, så længe I er bag hver jeres skærm, og man behøver heller ikke at drikke sig mod til. Fortæl gerne om dine oplevelser IRL, hvis du en dag får lyst.
  Mvh
  Ole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *