Hjem » 12 grunde til at den anden aflyser jeres date

12 grunde til at den anden aflyser jeres date

Del dette indlæg

Det er umuligt helt at undgå, men her følger nogle råd til, hvad du kan gøre ved nogle af de mindst 12 grunde til, at den anden aflyser jeres date. Du kan sagtens bytte om på han og hun i eksemplerne, for de gælder begge veje.

Efter nogle få mails frem og tilbage, og måske en snak i telefonen, foreslår du den anden at mødes. Siger vedkommende ja eller nej, er sagen klar. Trækker den anden på det eller foreslår at udskyde det et par uger fordi et-eller-andet, trækker du dig også. Baglæns.

Når den anden er nølende, i tvivl eller på anden måde ambivalent, er det et dårligt tegn, du skal reagere på. Siger hun, at hun har travlt for tiden. og spørger om I ikke kan tage spørgsmålet op igen om et par uger, svarer du Helt okay. Skriv igen, når du har tid og lyst.

I mellemtiden glemmer du alt om hende og kontakter i stedet nogle andre. Du skal ikke deltage i et par ugers skriverier, indtil hun måske har lyst til at ses. Hvorfor bruge alle de timer ved tastaturet, når I kunne tilbringe bare et par af dem over en kop kaffe og opleve hinanden rigtigt? Spild ikke din tid, og lad dig ikke trække rundt af en af nettets mange “pennevenner,” der gerne gemmer sig bag en skærm men ikke har til hensigt at mødes ansigt til ansigt. Er folk interesserede nok, kan de også finde en time eller to.

Tidsrøvere er der mange af på nettet. De kan have alle mulige forklaringer, undskyldninger og dagsordener. En ting har de dog fælles, og det er, at de lader udsigten til en date dingle foran dig som en gulerod. Den bliver bare aldrig til noget.

Naturligvis kan der være gode grunde til at udsætte en date, hvis noget vigtigere kommer på tværs. Er den anden oprigtigt interesseret i at møde dig, vil vedkommende dog hurtigt foreslå et nyt tidspunkt.

Giv andre en chance men lad dig ikke trække rundt
Er du nybegynder inden for dating, så spørg dig selv, om du er klar til at møde andre mennesker og åbne dig for dem. Er du ikke, så lad være. Ellers er det dig, der spilder andres tid og ødelægger deres datingoplevelser. Lige som det kan være en kedelig oplevelse at møde en alt for garvet dater, kan det også være surt at opleve en famlende og usikker debutant.

Men skal man ikke give andre en chance? Jo, absolut. Også gerne en ekstra hvis der er en fornuftig grund til, at en aftale ryger sig en tur. Men du skylder ikke et fremmed menneske, som du ikke engang har mødt, at acceptere uhøflig opførsel, eller at de brænder dig af gang på gang.

Klik, og beskyt dig mod tidsrøvere

Dater du i et par måneder, og har nogenlunde de samme oplevelser som flertallet, vil du også opleve, at en date ikke bliver til noget. Årsagerne kan være alt fra, at hun ikke har hul i kalenderen til kattens dårlige mave. I værste fald kommer du til at stå fatters alene uden for en cafe, og vente på en der aldrig kommer.

Efter nogle oplevelser af den slags konkluderer du måske, at onlinedating ikke virker, eller at der må være noget galt med dig. Det sidste er ikke tilfældet her. Langt de fleste oplevelser med at blive brændt af har absolut intet med dig at gøre. Sandheden, om hvorfor du bliver brændt af, får du sjældent eller aldrig at vide. Du må rubricere hændelsen et sted mellem “shit happens” og “sikke en skiderik.” Men lad os se på nogle af årsagerne alligevel:

 1. Hun har fuldstændig glemt jeres aftale. Menneskelige fejl sker, så grin af det og lav en ny aftale. Sker det også anden gang, er det sidste gang.
 2. Noget er kommet på tværs, for eksempel en banal forsinkelse, men I har ikke udvekslet telefonnumre, så du får det ikke at vide. Surt, husk at bytte numre.
 3. Din date tager aftaler meget let og dukker måske op en halv time senere og synes, at det er helt okay. Det er ikke okay at spilde andres tid. Har du lyst til at møde hende igen, så fortæl, at du regner med at se hende til tiden næste gang.
 4. Din date kommer bevidst for sent. For at gøre sig kostbar eller fordi hun har så høje tanker om sig selv, at hun tror, hun kan tillade sig det, fordi hun er mere værd end du. Er hun så selvcentreret, vil du opdage det. Hvordan tror du, hun vil være som kæreste? Drop hende på stedet.
 5. Hun er bekymret for, om dating er farligt. Hun har mareridt om store knive, kompostkværne og et gravsted fordelt over flere danske skove. Hun er for bange eller for umoden. Drop hende.
 6. Den ene bliver bekymret for, om vedkommende kan leve op til den andens forventninger. Slap af og gå på den date. Du er kun et menneske, og det er den anden også.
 7. Frygten for at blive afsløret, hvis den anden bevidst har oversolgt sig selv online. Stå ved, hvem du er. Kald dig ikke floor manager, hvis du er gulvfejer. Skab ikke et glansbillede af dig selv, du ikke kan leve op til.
 8. I har skrevet sammen for længe. Interessen har toppet og er på vej nedad igen. På engelsk er der et godt udtryk: window of opportunity. Det er den tid, du har at handle i, inden muligheden forsvinder igen. Lær af det.
 9. Den andens interesse har ikke været stor nok. I sidste øjeblik er du blevet vejet og fundet for let. Ærgerligt, bedre held næste gang.
 10. Voldsom generthed og social fobi er ubehagelige lidelser, en del mennesker slås med. Det kan medføre, at de trækker sig fra andre mennesker, selv om de gerne vil i kontakt med dem. Det er synd, men det er det også for dig. Find en, der er klar til møde dig.
 11. En del er ikke online for at mødes med nogen i virkeligheden. De samler kun på opmærksomhed og får et fix ud af, at der er nogen, der er tiltrukket af dem. Lær at spotte dem. Undgå dem.
 12. Hun har fundet eller mødt en anden mand, hun finder mere spændende end dig. Nu er hun ligeglad og gider ikke at gøre sig den ulejlighed at fortælle dig det. Surt, men den slags sker.

Hold øje med om hun er interesseret nok
Spørg dig selv: Virker den anden interesseret og engageret, når I skriver sammen? Du kan ikke forvente de store følelser fra en, der ikke har mødt dig. Men hvis vedkommende svarer med enstavelsesord, og der intet ping-pong er i korrespondancen, er det et tegn på en person, der ikke er særligt interesseret og måske derfor er fristet til at brænde dig af senere.

Få udvekslet telefonnumre, så I kan kontakte hinanden, hvis I bliver forsinket eller må aflyse. Vent med at bytte numre til et døgns tid inden daten, så I ikke risikerer flere dages korte og ret intetsigende sms’er, der skaber misforståelser eller får den romantiske ballon til at tabe højde.

Send en sms om morgenen, den dag I skal mødes. Glæder mig til at se dig kl. 17.00! er nok. Har hun ikke svaret nogle timer senere, skriver du igen: Har vi stadig en aftale kl. 17.00? Intet svar? Tag hjem eller lav andre planer. Lad det være op til hende at kontakte dig.

Inden du tager hjemmefra
Inden du tager afsted på date: Tjek din telefon og indbakken på datingsitet for at se, om din date melder fra, er forsinket eller foreslår nye planer.

Vær på jeres mødested et par minutter inden det aftalte tidspunkt. Smil, og gå hende i møde.

Dukker hun ikke op, kigger du på dit ur. Fem minutters forsinkelse er okay, og ti minutter kan skyldes transportproblemer. Et kvarter, så begynder det at lugte. Tjek din telefon for beskeder. Har din date dit nummer, er der ingen undskyldning for ikke lige at sende en kort besked om en forsinkelse.

20 minutter og ingen besked? Du tager hjem eller laver noget andet. Lad hende kontakte dig, hvis du stadig er interesseret i at møde hende. Men spørg dig selv, om hun er seriøs, og hvor dine grænser går.

Afvisninger kan du aldrig undgå, og du kommer selv til at afvise andre. Sådan er livet, men du kan lære at håndtere afvisninger på dating.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *