Hjem » 24 myter om mænd, kvinder og kæresteri

24 myter om mænd, kvinder og kæresteri

Del dette indlæg

Slik på fingeren og hold den op i luften. Så kan du mærke, hvilken vej vinden blæser. Brug et kompas og et kort, hvis du vil vide, hvilken retning du går i. Dette er gode og veldokumenterede metoder til at kontrollere vindretning og finde vej.

Men når det kommer til flirt, dating og pardannelse, stoler mange af os på huskeregler og talemåder, der er lige så nytteløse, som en krystalkugle er til at forudsige fremtiden.

Ældre generationer har fortalt disse ammestuehistorier videre, og vi gentager dem for hinanden. En af de mere moderne er, at du skal bare elske dig selv nok – så kommer kærligheden nærmest af sig selv. Så her er julekalenderen fra Mandens Manual: 24 myter om mænd, kvnder og kæresteri, der alle bør have sparket. Du kan sikkert komme i tanker om nogle flere.

Kun soulmaten går an
Det er selve ideen om, at to bestemte mennesker på kloden er skabt til at være sammen med hinanden. Sammen med denne soulmate vil du blive lykkelig – med de 3,5 milliarder andre af modsat køn: stor fejltagelse. Det er selvfølgelig noget vrøvl. At ideen blev undfanget af Platon for over 2.000 år siden, gør den ikke mere sand.

Der er en til alle
Desværre. Der er nogle, der aldrig finder en partner. Årsagerne kan være mange og forskellige. Det er synd, men det er sådan, det er.

Alder er bare et tal.
Nej, alder fortæller, hvor vi er i livet. Vi lever i en ungdomsfikseret kultur, og unge mennesker er smukke, har faste kroppe og ses derfor som attraktive. De vil være kærester og have sex med andre unge. De er fløjtende ligeglade med, at du selv synes, at du er ungdommelig. Glem det.

Tre tricks der giver dig sex i aften
Der er ingen tricks, smarte genveje eller trylleformularer, der sikrer dig noget som helst – heller ikke en kæreste. Tænk på kvaksalveren, der stod på sin hestevogn i det vilde vesten og solgte snake oil. Han blev, fortjent, rullet i tjære og fjer af utilfredse kunder.

Sådan får du kontrol over situationen
Desværre, inden for dating er situationen ukontrollerbar, fordi den indbefatter andre mennesker. Du kan højst kontrollere dig selv. De gamle regler for kærlighed og dating er forsvundet. Ærgerligt? Sådan er livet bare skruet sammen.

Hun falder for dig, når du er sød, blød og tålmodig
Åh ja, den flinke fyr! Ham vil kvinder gerne have som ven(inde). Men heller ikke mere, for han har ingen kant. Kvinder vil have en mand, der kan tage initiativ og tør vise sin seksualitet. Det er ingen garanti, men det hjælper!

Kvinder vil kun have machoer og røvhuller
Den påstand kommer oftest fra den flinke fyr ovenfor, fordi han føler sig overset. Kvinder vil have mange kvaliteter i en mand. For eksempel at han både kan være blød og hård alt efter situationen. At han også kan være hård betyder ikke, at han er et røvhul. Kun dysfunktionelle kvinder bliver tiltrukket af sådan et.

Kærligheden kommer, når du mindst venter det
Halløj, det banker på min dør. Hvem kan det mon være? Jamen dog, en fremmed, sød, køn kvinde i stram nederdel og selvsiddende strømper. Og hun siger, at hun altid har drømt om netop mig? Det er aldrig sket før. Er det sket for dig? Nå, så må vi hellere gøre noget selv, hvis vi vil have ting til at ske.

Du kan altid finde en bedre end hende her
Hende der står lige foran dig er sød, dejlig og kan også lide dig. Så må der også være en, der er endnu bedre? Jamen, så find hende dog! Der er sikkert andre og bedre eksemplarer (og med andre problemer der følger med). Spørgsmålet er, om vi vil være single i årevis, indtil vi finder dem? Endelig må du spørge dig selv, om du er glad for en kvinde, hvis du har trang til at finde en anden.

Jeg skal nok få lavet min partner om til det bedre
Når vi bliver voksne, ligger vores personlighed fast. Ingen andre kan ændre den, og vi kan knap nok selv. Ingen har alligevel ret til at lave om på andre mennesker. Så glem det og accepter hele pakken, eller kom videre.

I et godt forhold er der hverken uenighed eller skænderier
Vågn op. Har du oplevet sådan et forhold? Det er der vist heller ingen andre, der har. Tit ser vi forskelligt på tingene og har modstridende interesser. Modne mennesker kan håndtere det og holde af hinanden alligevel.

Sex er ikke vigtigt
Jo, det er. Seksuel spænding og tilfredsstillelse er en del af voksenlivet. Fysisk kontakt er vigtigt og føles godt – især syd for navlen. De få undtagelser: aseksuelle, medicinske bivirkninger og mennesker med mentale forstyrrelser.

Kvinder er sarte og ophøjede, mænd er primitive og grove
Begge køn kan være alt mellem himmel og jord. At kvinder skulle være engleagtige, æteriske væsener er en skrøne – kvinder kan bruge mænd, og de gør det. Digtere har skabt den, visse kvinder prøver at drage fordel af den, og vattede mænd har sunget med i koret i håb om at få sex ad dén vej. Kvinder kan være særdeles robuste og somme tider også brutale. Det ved du, hvis du har mødt forskellige af slagsen.

Kvindens krop er så speciel, at de færreste mænd forstår den
Kvinden har en klitoris, manden har en penis. Med få, praktiske undtagelser er de to organer ens. Med lidt øvelse kan begge give hinanden nogle dejlige orgasmer.

Du skal bare være dig selv
Nej tak, hvis det indebærer retten til offentligt at gå i snavsede joggingbukser, spilde osterejer ned ad den hullede t-shirt, pille næse og prutte højlydt. Naturligvis skal du bevare din identitet. Men i den bedste udgave, hvis andre skal synes om dig.

Jeg vil ikke gøres til et sexobjekt
Du er et sexobjekt for det modsatte køn, hvis vedkommende er heteroseksuel. Plus samme køn, hvis vedkommende er homoseksuel. At mennesker bliver tiltrukket af hinanden, betyder ikke, at de ser andre som genstande og objekter. Bonus-info: Når vi påstår, vi ikke vil være sexobjekter, gælder det kun for folk, vi ikke er tiltrukket af. De lækre må hellere end gerne betragte os som sexede.

Når jeg er forelsket i dig, må du også være forelsket i mig
Psykologer kalder det projektion. Vi andre kalder det ønsketænkning. De to menneskers tilstande er desværre ikke betinget af hinanden her.

Mænd er enten alfa- eller beta-hanner
Nej, mænd kommer i alle former, typer og smagsvarianter. Snakken om alfa og beta gælder kun i ulve- og hjorteflokke samt hos visse andre dyrearter. Gjaldt den for mennesker, ville ganske få mænd have haremmer og ellers pande hinanden ned på fortovet i kampen om mad og sex.

Mænd er kun interesseret i sex
Måske er han kun interesseret i sex med netop dig? Ellers vil en mand gerne ses, anerkendes, respekteres, elske og elskes samt danne par. Han er interesseret i mange forskellige ting, men sex er da oppe i mænds Top Tre – ingen tvivl om det.

Kvinder er kun interesseret i platonisk romantik
Kvinder kan lide romantik, og kvinder kan lide sex. Kvinder kan lide rigtig mange, forskellige ting – fuldstændigt som mænd.

Manden er kun interesseret i jagten
Når han har nedlagt kvinden, mister han interessen for hende. Nej, ikke hvis han synes, hun er dejlig – så kan han ikke få nok af hende. Når nyforelskelsen klinger lidt af, skifter han dog gear. Lige som kvinder gør.

Manden er bange for at forpligte sig
Nej, men han skal synes, at hun er så god en partner, at han gerne vil være i et fast forhold med hende. Fordelene skal være større og flere end ulemperne. Bange er han kun for at spilde sit liv med den forkerte.

Kvinden skylder sex, når manden giver middagen
Eller omvendt: Manden skal være taknemmelig, skrue Ikea-møbler sammen eller gøre hende andre tjenester, fordi de har dyrket sex. Ingen har krav på en snus, og ingen skylder os en skid. Hvis du vil give en middag, så gør det og nyd selskabet. Hvis du har lyst til at dyrke sex, så gør det og hav din glæde ved det. Opfør dig som en voksen, og tag ansvaret for dine egne valg.

De almindelige regler gælder ikke for mig
Jeg er nemlig noget særligt og helt igennem unik, så derfor er jeg en undtagelse. Nej, du er ikke. Var du et barn med den indstilling, ville de andre børn ikke lege med dig. Nu er I voksne, men det gælder stadig: Ingen gider spilde deres kostbare tid på nogen, der tror, at de har krav på privilegier og særbehandling.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *