Hjem » 36 ting du aldrig skal skrive i din datingprofil

36 ting du aldrig skal skrive i din datingprofil

Del dette indlæg

Ting du aldrig skal skrive i din datingprofilFornuftige mennesker læser datingprofiler med et skarpt blik for, hvem de ikke skal kontakte. Det gør de for at undgå dårlige partneremner, der ikke har styr på deres liv eller i værste fald kan være skøre eller farlige. Du er sikkert ingen af delene, men et ganske almindeligt menneske. Derfor er der heller ingen grund til at skrive noget, der kan misforstås eller sætte dig i et dårligt lys. Her får du en liste med 36 ting du aldrig skal skrive i din datingprofil.

Seriøse, eller i hvert fald fornuftige, onlinedatere holder øje med advarselssignaler. Det er ting, ord, udtryk og emner, de ikke vil kunne leve med hos en partner. Hvis du for eksempel ikke kan lide tobaksrøg, vil du bide mærke i, om personen bag en profil ryger eller ej.

Ingen af os kan appellere til alle, og ingen mennesker er perfekte. Vi har fejl og mangler, og jo ældre vi bliver, jo flere mentale ar og skrammer får vi. Det er helt normalt.

Du skal hverken lyve eller dumme dig

Det betyder ikke, at du skal lyve eller fordreje sandheden, når du beskriver dig selv i din datingprofil. Men rigtig mange profiler er skrevet af mennesker, der mangler forståelse for, hvordan deres ord bliver læst og fortolket. Derfor bliver de, ufrivilligt, sorteret fra.

Uden at vide det, bruger de plads på at beskrive, hvorfor andre ikke skal skrive til dem i stedet for at virke tiltrækkende. De sætter sig selv i et unødvendigt dårligt lys og skubber dermed andre fra sig, selv om formålet var det modsatte: at komme et andet menneske i møde.

Der er rigtig mange måder at skrive en god profiltekst på. Det er meget nemmere at pege på det, du ikke skal skrive, så her kommer de 36 ting, du aldrig skal skrive i din datingprofil med tilhørende kommentarer. Der er mange andre, men dette er et udvalg fra datingprofiler, der kan gøre læseren, den potentielle partner, alt fra mildt undrende til direkte afvisende. Rækkefølgen er tilfældig og er kun delt op for overblikkets skyld.

12 ting der ødelægger din datingprofil

Jeg har et job og en lejlighed. Til lykke, du er ikke hjemløs. Det er der heller ikke ret mange andre, der er. Skriv noget, der skiller dig ud fra flertallet i stedet for det, alle tager for givet.

Du er en høj mand eller Du er en lille, fiks kvinde. Hvad betyder “høj” og “lille”? Det er helt op til læseren, og du fremstår som en, der er kræsen og kun vil i kontakt med helt bestemte typer. Lad folk selv afgøre, om de vil skrive til dig, og tag den derfra, hvis du ikke er interesseret i dem.

Alle lyver eller overdriver herinde. Gør de? Måske har denne dater skrevet med hundreder af profiler og har åbenbart kun kunnet møde bundfaldet, men det lyder usandsynligt. Mere sandsynligt er det, at personen bag sætningen er negativ, bitter eller taler dårligt om andre for selv at fremstå bedre. Ikke godt.

Skriv kun, hvis… eller Du skal ikke skrive, hvis… Sådanne sætninger giver indtryk af en arrogant og dømmende person, der forventer særbehandling. Og det holder alligevel ikke de uønskede typer væk – de værste af dem er faktisk flintrende ligeglade.

Jeg skriver ikke til andre – du må kontakte mig, hvis du vil noget. Er der andet, Deres Majestæt ønsker? Kom så ned fra den trone til alle os andre almindelige mennesker.

Jeg fjerner min profil om 5 dage. Det er lokkemad, for at få andre til at slå til. Åbenbart ønsker vedkommende heller ikke at være på sitet længere eller bruge penge på det. Du risikerer derfor ikke at få svar, hvis du henvender dig.

Spørg, hvis der er noget, du vil vide. Eller din profiltekst mangler helt. Men hvad skal andre spørge om, når der ikke er nogen spor at gå efter? Jo, du kunne spørge: “Er du ikke for doven til at date, når du ikke gider at skrive en profiltekst?”

Jeg flytter snart til x-område. Disse personer savner selskab, sex eller sociale kontakter der, hvor de flytter hen. De er ikke i en stabil tilstand, før de har fundet sig til rette igen.

Jeg hader vold, druk og utroskab. Det gør alle normale mennesker, men her er der åbenbart nogen, der har fået skrammer, fordi de blev i et dårligt forhold. De erfaringer skal du sikkert lægge øre til igen og igen. Under alle omstændigheder giver sådan en sætning hele profilen et negativt skær.

Mine børn kommer i første række. Igen: Sådan forventes normale mennesker at tænke, så at skrive det giver kun læseren en fornemmelse af at komme i anden, tredje eller bageste række.

Mine hunde/katte/undulater kommer i første række. Fint, hold dig til dine dyr, og slip for de skuffelser, der uundgåeligt er forbundet med at omgås mennesker. Sådan nogle vil nemlig stille flere krav til dig end Piphans.

Jeg er kræsen. Ja, og det har du ret til at være. Men det er måske derfor, du er alene, selv om du har været på flere datingsites i de sidste syv år?

12 andre måder at skræmme din date på

YOLO! LOL! Masser af smileys, emoticons og sms-forkortelser. Forstået, du er 17 år eller vil gerne fremstå som en forvokset teenager. Desværre, du er for ung eller for underlig.

Du skal ikke regne med, at jeg tager kontakt først. Det er mandens opgave. Ja, måske. Og du fremstår som en primadonna. Hvem gider sådan en? Nå jo, mænd der ikke har andre muligheder. Du behøver ikke at skrive til andre, men din trang til at melde det ud er bekymrende.

Nogle kalder mig sarkastisk og hudløst ærlig, men… Hmm, det tror jeg på. Desværre, for jeg leder efter et rart menneske, der er nemt at omgås. Nej, det bliver ikke bedre af at citere Marilyn Monroe: “Hvis du ikke kan håndtere mig, når jeg er værst, fortjener du mig heller ikke, når jeg er bedst.” Andre har ikke mental båndbredde til irriterende typer, der tror at de har en særlig ret til at opføre sig dårligt.

Få hjælp til en bedre profiltekst

Jeg ser ti år yngre ud, end jeg er; jeg føler mig meget ungdommelig. Ingen ser ti år yngre ud, end de er. Den slags mennesker lider enten af vrangforestillinger eller har det skidt med deres alder. Næste.

Hvis jeg ikke svarer, er det fordi jeg har for travlt eller ikke er interesseret. Snarere fordi, vedkommende tror, at han/hun er noget helt særligt og derfor ikke behøver at indordne sig under de almindelige normer. Igen er det ikke selve handlingen – men at beskrive den åbenlyst – der er problemet.

Jeg ser godt ud. Måske synes du selv, at du er lækker, når du lægger hovedet på skrå og smiler sødt til dit spejlbillede, eller du suger maven ind og flekser muskler. Måske har dine venner eller din mor fortalt dig, at du er et flot eksemplar. Men selv at påstå det lugter langt væk af usikkerhed eller selvglæde. Lad andre selv afgøre, om de kan lide dit udseende, og om de er tiltrukket af dig.

Læs guiden til de rigtig gode fotos til datingprofilen

At du er sej, at du er en alfahan, eller at du er en stærk og uafhængig kvinde. Ham der er sej, og hende der er cool, har ikke behov for at fortælle det. De er bare sådan. Mennesker, der har behov for at braldre op om deres talenter og personlighed? De prøver at lade som om, fordi de netop mangler disse egenskaber – eller bare er opblæste.

Lister over sange, bøger, film og banale citater, der har betydet aaalt for profilskriverens liv. Beklager, det virker for pubertetsagtigt og selvhøjtideligt.

At du lige har forladt et langvarigt forhold (med mindre du kun søger noget kortvarigt og uforpligtende). Folk ved bare, at sådan et menneske er ked af det, har skrammer, og at den næste i rækken formentlig bare ender med at blive en trøst, indtil vedkommende har styr på sit liv igen. Du kan ikke forvente særbehandling, fordi din ekskæreste har slået op med dig. Ellers må du vente med at date, til du er klar igen.

Få 10 gratis datingtips og nyhedsbrevet direkte i din indbakke

En liste over krav og forventninger til en ny kæreste. Hold op med den slags. Lige nu. Du kan ikke designe en partner online. Præsenter dig selv som et attraktivt menneske, og lad andre byde ind med, hvilke gode sider de har.

Profilnavne som Hingst_2017, Tævetøs, Mean Bastard eller Hjerneblødning. Med mindre du vil gøre karriere inden for pornobranchen eller helt mangler fornemmelse for kommunikation og sociale normer.

Sygdomshistorier og almindelige skavanker. Ingen gider læse om din brokoperation, eller at du engang var teenagefuld og til udpumpning. Med mindre du har et handikap eller en kronisk sygdom, som du mener kan være en dealbreaker, og som du derfor hellere vil bruge til straks at sortere dem fra, der ikke vil kunne acceptere det. Men dette kunne du også vente med at nævne til første eller anden besked. For nogle mennesker behøver det måske ikke at være et problem.

12 ekstra tips til dårlig dating

Ekskærester. Især hvor dårligt de behandlede dig, og hvor lidt tillid du nu har til det modsatte køn, og det er selvfølgelig alt sammen eks’ens skyld, den skiderik. Du fremstår negativ, og andre frygter hvor meget brok, de skal lægge øre til. Mange vil tænke, at du selv må have et ansvar for, at det er gået så galt, eller at du har en dårlig dømmekraft, siden du er blevet i et så dårligt forhold.

Jeg leder ikke efter en sexpartner. Eller: Vi skal lære hinanden, vores familier, kæledyr og hobbyer godt at kende, inden… Fint, men så er det tydeligvis en kammerat, du søger – ikke en partner. Næste.

Jeg leder efter den eneste ene, min soulmate, en at blive gammel sammen med og lignende udmeldinger. Stop. Du har lov til at have dine drømme, men hvis du giver udtryk for disse håb til mennesker, der hverken kender dig eller har mødt dig, er det ude af takt med omstændighederne. Du risikerer at fremstå som en drømmer, der har set for mange Disney-film, eller – endnu værre – som en naiv person og et let offer for folk, der leder efter en at udnytte.

Jeg hader den amerikanske præsident, folk der spiser kød, veganere, dem der stemmer til venstre eller til højre. Fint, at du har holdninger, og også at de er stærke. Men hvorfor spilde din og andres tid et sted, hvor mange forskellige mennesker mødes? Du fremstår stivsindet og ufleksibel. Ønsker du en klon af dig selv, er det mere effektivt at lede i den menighed, du sikkert allerede er medlem af.

Kodeord gemt sidst i en profiltekst, som man skal nævne i sit svar for at bevise, at man har læst hvert ord af en ofte alt for lang tekst: Hold op med at teste andre, for de skylder dig ikke et hak. Bliv voksen, eller bliv hjemme. Og kort din tekst ned, så andre orker at læse den.

Lister, der begynder med Jeg hader eller Jeg elsker. At elske eller hade er kraftige udtryk, der bør reserveres til helt særlige tilfælde, så det virker barnligt, hvis du bruger dem generelt. Du går ikke længere i 5. klasse.

Jeg elsker at rejse, og det evige citat af H. C. Andersen, “At rejse er at leve.” Hvem kan ikke lide at rejse? Eller spise god mad – i modsætning til dårlig mad? Det er banaliteter, og de er indlysende. De floskler gør dig ikke speciel på nogen måde.

At du prøver at gøre din ganske almindelige sexlyst til et intellektuelt projekt med pop-begreber som tantra, spiritualitet, eller at du er polyamorøs. Det er at gøre et stort nummer ud af det, menneskeheden alligevel har gjort til alle tider, bare fordi det var dejligt. Eller kløede. På et site, hvor folk primært søger sexpartnere, er det derimod helt okay at være specifik om sine lyster.

Jeg har svært ved at se mig selv på et datingsite. Normalt ville jeg aldrig gøre sådan noget, men min ven/mor/kat overtalte mig til at lave en profil. Jeg er ny her, så jeg håber, I behandler mig pænt. Alle dater online, så lad være med at skamme dig over at lede efter en partner. Hvis du ikke vil tage ansvaret for dine egne valg, viser du mangel på selvtillid og sund dømmekraft. Den slags gider andre ikke at høre på.

Jeg er en mand med stort M eller Jeg er en rigtig quinde, der leder efter en rigtig mand. Ingen aner, hvad du lægger i disse begreber. Der er masser af måder at være mand eller kvinde på, og de er lige rigtige. Vær mere specifik. Hvis du ønsker en tatoveret mand, der grynter, eller en læspende kvinde i stiletter, så skriv det, så andre ikke skal lege tankelæsere.

Mine venner siger om mig, at… Nej, det er dig, der skriver din profiltekst. Tag ejerskab over dit projekt.

Jeg har svært ved at skrive om mig selv. Så har du nok også svært ved at føre en samtale, så hvordan vil en date med dig mon føles? Det gider de fleste ikke ulejlige sig med.

Hvordan skriver jeg så en datingprofil?

Der er utrolig mange måder at skrive en god datingprofil på, for den skal først og fremmest afspejle din personlighed, og den er helt din egen. Alt det kan vi tage over en kande kaffe en dag. Indtil da får du her et par tips:

 • Vær positiv, åben og imødekommende
 • Lad andre selv drage deres konklusioner
 • Husk, at du ikke kan skrive dig til et forhold – kun til den første date
 • Det sværeste ved dating er at lade være med selv at ødelægge det
 • Pas godt på hinanden

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Foto: Ted Van Pelt

Del dette indlæg

4 comments

 1. Anette says:

  Hejsa
  Netdating er blevet en datingjungle….efter min mening ( kvinde midt 50), jeg har næsten opgivet at gå derinde, og kæmpe mig frem. de bedste intensioner har jeg om at finde kærligheden, men vejen uha… utallige gange er jeg blevet bidt af en slange, eller så falder jeg over nogle rødder, eller får en gren i hovedet, bedst som jeg tror at nu er vejen gangbar, så bliver junglen igen uigennemtrængelig.
  Hvad redskab er klogt at bruge herinde? en machete, en skovl, en økse, måske en bøn til højere magter 🙂 Nå, spøg til side….jeg tænker at dit indlæg har en masse gode oplysninger og råd, men selvom jeg fulgte dem til punkt og prikke, så vil det ikke give mig en partner, jeg mener at datingkonceptet som det er idag er forældet, der skal noget nyt til, men hvad!

 2. Ole Grosen says:

  Anette, tak for dit input, som jeg er meget enig i. Onlinedating har for rigtig mange udviklet sig til et kødmarked, hvor “varerne” har særdeles kort holdbarhed.
  Hvis du læser nogle flere indlæg her på Mandens Manual, vil du se, at jeg kun anbefaler netdating som supplement til at møde andre mennesker IRL. Der kan sagtens gemme sig gode og gedigne mennesker bag nogle profiler, men hvis du søger en god gammeldags kæreste, vil jeg bestemt anbefale at møde andre til begivenheder af enhver slags.
  Det er heller ingen garanti (den får man kun, hvis man køber en brødrister), men den gammeldags metode har fungeret fint i tusinder af år. Held og lykke, og skriv gerne igen og fortæl, hvordan det skrider fremad.

 3. Conni says:

  En ting, der altid har både irriteret og undret mig i datingprofiler er sætninger som “jeg har været single i 4 år”, “Min kone gennem 26 år døde for 2 ½ år siden”
  , “jeg har været i to længere forhold på 9 og 11 år” og den helt odiøse “nu har jeg været single i 3 ½ mdr.”

  Hvad rager det mig?
  Det er fint nok, når vi er i dialog, men ikke som del af inrtroduktionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *