Hjem » 4 grunde til at et par ikke får løst problemerne

4 grunde til at et par ikke får løst problemerne

Del dette indlæg

Adam og Eva er løbet sur i deres forhold. Sex er blevet sjældnere, så de opsøger en parterapeut, der har et forslag til en løsning. Muligvis virker det ikke, for der er 4 grunde til at et par ikke får løst problemerne. Men lad os først lige kigge terapeuten over skulderen.

Eva fortæller, hun ikke længere har så meget lyst til sex, fordi hun synes, at Adam ikke tager sin del af det praktiske arbejde. Adam giver hende til dels ret, men hvorfor skulle han gøre mere af husarbejdet, når Eva er ligeglad med ham og sex?

Parterapeuten foreslår derfor, at Adam skal udføre sin del af de huslige pligter – så bliver Eva mindre træt og får sikkert mere lyst til sex.

Lyder dette scenarie bekendt? Jeg synes, jeg har hørt det så mange gange, at jeg ikke længere kan kalde det variationer over et tema. Det er blevet til et standardproblem med en standardløsning. Virker løsningen så? Jeg har altid tvivlet på et forhold, hvor partnerne ikke længere har lyst til at gøre noget for hinanden.

Den voksne fornuft skal på banen
Nu kaster Robert Taibbi lidt lys over, hvorfor vi er så dårlige til at overholde den slags aftaler, hvor intentionerne ellers er fine. Det gør han i en artikel i Psychology Today.

Et er at bruge sin fornuft og tænke, hvis jeg investerer mere i forholdet, vil den anden blive glad og gøre det samme. Noget helt andet er vores følelser, der kan få os til at reagere som små, urimelige børn.

Jeg gør det i hvert fald ikke først, hun må selv begynde med at vise sin gode vilje. Eller: Han fortjener det ikke, for han har ikke gjort noget for mig. Lyder det også bekendt? De fleste af os har vist prøvet at stå med hovedet fuld af den slags tanker.

Heldigvis kommer Robert Taibbi med et par forslag til, hvordan vi får skruet ned for det følelsesstyrede barn i os og op for den fornuftige voksne person. Men læs artiklen, dine tanker er som sædvanligt velkomne. Her kan du også finde eksempler på, hvad kvinder ser i mænd, og hvad mænd ser i kvinder.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *