Hjem » Aldersforskel og parforhold, hvad er i orden?

Aldersforskel og parforhold, hvad er i orden?

Del dette indlæg

Ser du dig omkring i din bekendtskabskreds, vil dine venner sikkert have jævnaldrende partnere. I den kulørte presse hører vi imidlertid tit om mennesker – oftest kendisser – med kærester, der kan være både 10, 15 og 20 år yngre. Så hvad er op og ned på aldersforskel og parforhold, hvad er i orden?

Da jeg var meget ung, var der en enkel tommelfingerregel, der ikke gav plads til slinger: Manden skal være to år ældre end kvinden, punktum. Der blev henvist til, at det var fordi, piger kom tidligere i puberteten end drenge, og de to års forskel skulle så kompensere for denne ulighed. Dertil kom, at en mand, der var et par år ældre, også havde mere gang i sin karriere, for det var dengang, mænd enten var den eneste udearbejdende i familien eller i hvert fald den primære til at skaffe pengene.

Man kan synes, at alle regler er fjollede og burde skrottes, når det gælder kærlighed og parforhold. Men denne tommelfingerregel er ikke så tosset endda. Lad os se på dens fordele og ulemper.

Fordelen er, at manden og kvinden er på nogenlunde samme stadium i livet. Deres forhistorie er nogenlunde ens, så de kan lettere spejle sig i hinanden – det bliver lettere at tænke og føle et vi. De kan begge have været på Interrail, lyttet til nogenlunde samme musik, og de kan begge tale med om de store, skelsættende begivenheder, uanset om de drejer sig om Berlinmurens fald, angrebet på World Trade Center eller Michael Jacksons død. Ulemper ved det jævnaldrende par er der ikke nogen af.

En stor aldersforskel betyder derimod, at de ikke har samme opfattelse af begivenheder, historie, og hvordan de er blevet påvirket. Kan kun den ene huske Berlinmurens fald som en vigtig begivenhed, bliver det sværere at finde en fælles forståelse med en, der lige var begyndt i skolen dengang. Det giver en skævhed, når man betragter den mere kammeratlige del af et forhold, som bliver mere væsentlig med tiden.

Vi lever i en ungdomsfikseret kultur
Romantikere vil sikkert hævde, at kærligheden overvinder alt. Det gør den sikkert også i de måneder, den første, stormende forelskelse varer. Derefter bliver det op ad bakke, når hverdagen sætter sit præg på forholdet.

Ungdom er idealet i vores samfund. Alle, næsten, ønsker at være unge, smukke, stramme i huden og dermed tiltrækkende for det modsatte køn. Vi kan bare ikke gå rundt og ligne 20-årige hele livet igennem. Det kan de fleste mennesker heldigvis acceptere, og de indretter sig efter den alder, de nu har.

Klik, hvis du vil vide mere om alder og tiltrækning

For andre er alder, rynker og skavanker noget, de på ingen måde kan se som en del af dem selv. De kæmper imod alderens fremskriden og naturens orden med kure, cremer og plastikoperationer. En meget yngre kæreste kan også for en tid hjælpe den alderstruede til at undgå realiteterne. En kamp, de alle er dømt til at tabe.

Et hollandsk studie fra 2000 viser, at det store flertal af kvinder, uafhængigt af deres egen alder, foretrækker en nogenlunde jævnaldrende kæreste. Mænd vil derimod gerne have en noget yngre partner, og hun må gerne være meget ung, jo mere forholdet bevæger sig mod det uforpligtende eller blot er ren fantasi.

Problemet er, at nogle mænd helt overser, hvad deres spejl viser. De overvurderer deres egen evne til at virke tiltrækkende. Jo, det kan godt være, at du føler dig ungdommelig og træner, men med 45 år er du stadig alt for gammel til en kvinde i tyverne – og langt de fleste af dem i trediverne.

Hvad nu, hvis manden fik opfyldt sit ønske om en meget yngre partner? Han ville blive en gammel far for sine børn og ikke have kræfter nok til den opgave. Han vil blive konfronteret med sin egen skrøbelighed, når han som en gammel – måske syg – mand er sammen med en rask, yngre kone. Og hun vil muligvis være omsværmet af yngre og mere virile mænd. Det vil han næppe synes om.

Cougars klarer sig bedst i de kulørte blade
I meget lang tid har det været mandens privilegium at finde en køn, ung kone. Det hjalp ham, hvis han havde penge, magt og den status, der følger med. Nu står vi så foran den omvendte situation, hvor ældre cougars løber med meget yngre fyre. Det påstår den mere letbenede presse i hvert fald. Sandheden er, at disse forhold – hvis de skal have en bare nogenlunde holdbarhed – er meget få, og kvinden er sædvanligvis meget smuk i forhold til sin alder. Denne type forhold er altså undtagelsen, det er ikke reglen. Men det sælger blade.

Sådanne forhold har større chancer, hvis de kun er baseret på sex, hvor begge parter får et ego-boost og også en god historie at fortælle vennerne – og måske lidt opmærksomhed på den konto. Sværere bliver det for en mand i slutningen af trediverne, hvis hans ældre kæreste har egne børn, og hun ramler ind i overgangsalderen. Han kan stadig nå at finde en anden kvinde i den fødedygtige alder og må gøre op med sig selv, om han har lyst til at få egne børn. Det vil mange mænd, når de når den alder, hvor der er mere prestige i at have sin egen familie end i at fortælle gutterne om sine seksuelle oplevelser.

Klik, og få 10 gratis datingtips og nyhedsbrevet direkte i din indbakke

I den engelsktalende del af verden huserer en tommelfingerregel, de kalder half the age plus seven, og som skulle angive den socialt acceptable aldersforskel. Ifølge den skulle det være i orden at to danner par, så længe den yngste (næsten altid kvinden) er mindst halvt så gammel som manden plus syv år. Er han 30 år, skal hun være mindst det halve (15 år) plus syv – altså 22 år.

Der er intet videnskabeligt belæg for denne “regel.” Den kan også give groteske resultater, især når den ene partner er temmelig gammel. En 90-årig skulle så kunne danne par med en 52-årig. Det vil næppe ske. En 22-årig og en 18-årig vil derimod være et bedre match.

En slags konklusion
Det er set, at mennesker kan være så forhippede på at score en væsentligt yngre kæreste, at de helt ignorerer advarselstegn som stof- og alkoholmisbrug og psykisk sygdom hos partneren. Det giver måske seksuel tiltrækning og tilfredsstillelse på kort sigt, men problemerne tårner sig op, hvis sådan et forhold skal overleve.

Et par års aldersforskel er helt i orden, især hvis de to er unge, og midaldrende kan sagtens strække sig fem år. Kommer de to op i halvtresserne, tresserne eller ældre, kan det også være helt okay, at aldersforskellen nærmer sig ti år. Om det er manden eller kvinden, der er ældst, kan vel være ligegyldigt.

Folk kan jo gøre, hvad de har lyst til, så længe de selv trives med hinanden, aldersforskellen, omgivelsernes eventuelle reaktioner, og at det i øvrigt er lovligt. Prøver du at langtidssikre jeres forhold ved, at I har nogenlunde samme interesser, værdier og muligheder, så gå efter jævnbyrdighed – også når det gælder alder.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

25 comments

 1. peter says:

  Da jeg var ca. 22, overtrådte jeg a>b/2+7-reglen, hvor “b” var ca. 34 år. Den 34-årige var en enlig mor fra Århus, en avantgarde cougar fra før udtrykket overhovedet blev opfundet. Det faldt ud som en hammersucces, som jeg tænker tilbage på med behagelig nostalgi. Hun var mere moden og s’føli mere erfaren end jeg, og hun tog sig af hurtigt at få defineret forholdet som begrænset til en fælles interesse i kneppe som kaniner og hyggeligt samvær i bred almindelighed – ikke noget med forpligtelser eller forventninger til fælles fremtid. det fungerede fint for os i ca. 2 år. Bare en hel del harmløse fornøjelser og så var det endda rasende billigt.
  Konklusion: Fuck generaliseringer og fuck også gerne cougars, hvis du skulle få en chance.

 2. Ole says:

  Tak for dit input!
  Jamen, så længe folk er enige, er der ingen regler. At du kalder jeres bekendtskab “rasende billigt,” går jeg ud fra betyder, at du ikke skulle finansiere dyre middage, minkpelse osv. Men hvorfor skulle manden også være den eneste til at hive penge op? Kvinden får, forhåbentlig, lige så meget ud af samværet som manden.
  Mvh
  Ole

 3. Steen says:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Age_disparity_in_sexual_relationships har mere om sagen.

  Hr. og Fru Duvall har vist haft det fint på trods af den enorme alderforskel
  https://en.wikipedia.org/wiki/Luciana_Duvall
  Og Hr. Rimmer går det vel hverken værre eller bedre for end den gennemsnitlige danske mand
  http://livsstil.tv2.dk/samliv/2015-09-24-kaereste-med-20-aar-yngre-kvinde-nu-svarer-lasse-rimmer-kritikerne-igen

  Men mænd med et gennemsnitligt mål af status, charme og kroner på kontoen, fisker rigtignok forgæves i den del af dammen. De får sjældent noget på krogen og hvis de får det, er det givetvis “desperat udlænding”, “sindssyg dansker” eller en anden uhyggelig kombination af de to.

  Så jo. Gennemsnitlig aldersforskel passer bedst til gennemsnitlige mænd.

 4. Ole says:

  Enig, vi mænd skal have andre talenter at byde på end blot en slidt dåbsattest, hvis vi skal tiltrække meget yngre kvinder.
  Nogle er heldige med det – også kvinder. Men lige som ældre, rige mænd er Cher, Madonna og Julianne Moore ikke reglen – de er undtagelsen. Det sidste kan gøre nas at erfare for kvinder, der ser deres yngre steg dampe af, når han lægger det sjove og anderledes på hylden, fordi han ønsker at blive far til sine egne børn.
  Tak for dit input.

 5. Bodil says:

  Hvad er det for en gang vrøvl? Jeg mistede desværre min højtelskede mand til kræften i januar. Han blev 90 år, og jeg er lige blevet 62. Han var min jævnaldrende – eller jeg var hans – vi havde fantastisk liv sammen. Da han skulle møde mine forældre første gang, var han meget nervøs, fordi han var ældre end dem. Indtil min mor sagde: Alder er bare tal på et stykke papir! Og sådan er det jo. Jeg har kendt mennesker, der har levet i lige så mange eller færre år som mig, og indeni var de ældre end min mand. Det handler ikke om antal år men om, hvordan man er indeni. Jeg sagde ikke ” ja” til min mand pga. hans alder, men pga. den person, han var! Og det har jeg aldrig fortrudt.

 6. Ole Grosen says:

  Bodil, du nævner ikke med et ord, hvad der skulle være vrøvl i indlægget, så jeg gætter på, at du i stedet bruger udtrykket, fordi du er uenig. Det er du hjerteligt velkommen til at være, men så lad os høre nogle argumenter?
  Det er trist, at du har mistet din mand, som du var meget glad for. For jer har en aldersforskel på 28 år ikke været en hindring for at finde lykken, tværtimod, og det er dejligt at høre. Men at I var jævnaldrende? Nej, det var I ikke, og selv om I har haft det godt, gør det ikke en aldersforskel på 28 år til normen – det er stadig undtagelsen. Det betyder ikke, at det er dårligt, og det er der heller ingen, der påstår.
  Hvis forholdet fungerede for jer, er alt godt. Hvis mange andre også ønskede et forhold med lignende aldersforskel, indgik de nok i sådan et. Det gør det store flertal så ikke. Det må betyde, at de har andre præferencer. At det forholder sig sådan er ikke en dom; det er bare en beskrivelse af virkeligheden.
  Tak for dit input. Jeg håber, du kommer godt igennem dit tab.

 7. Anders says:

  Overskriften lyder: Hvad er i orden?
  Dit udgangspunkt er et år; måske 5 og det er manden der skal være ældst.
  Til det kan jeg kun sige, at det er kulturelt betinget og normerne i DK er ved og ændre sig. Lad mig nævne Anne Linnet, Den franske præsident, Bent Fabricius-Bjerre (som er grotesk efter din mening) , Jørgen de Mylius. Blot for og nævne nogen.
  I andre kulturer er det ikke usædvanligt med stor alderes forskel. Her tænker jeg IKKE på tvangsægteskaber. I nogle kulturer er der matriarkat; andre patriarkat.
  I DK er det legat og gifte sig med en af samme køn. Hvornår gør vi op med hvad der er “et normalt ” ægteskab? Det vigtigste er vel at folk har det godt med hinanden. Og ja der er forskellig erfaringsgrundlag. Men hvis det er det der giver gnist i et forhold er det ikke noget andre skal bedømme som værende “unormalt”. Så det er vrøvl at et forhold med stor aldersforskel ikke kan indeholde kærlighed. Mange forhold er gennem tiden blevet ødelagt eller forhindret pga sociale normer. Hvorfor ikke bare glæde sig over at der er nogle der kan lide hinanden?

  • Ole Grosen says:

   “Om det er manden eller kvinden, der er ældst, kan vel være ligegyldigt,” har jeg skrevet, og at et par års aldersforskel er fint for unge og en halv snes år for modne/ældre. Så et par af dine kritikpunkter ved jeg ikke, hvordan du er kommet frem til, Anders.
   Jeg er helt enig med dig i, at aldersspørgsmålet – lige som mange andre – er foranderligt og bestemt af kultur og historisk periode. Fx var det almindeligt, at danske konger i middelalderen giftede sig med barnebrude – ægteskabet var her en politisk alliance med andre lande og havde ikke noget med kærlighed at gøre.
   Kærlighed kan sagtens eksistere og trives med en stor aldersforskel – jeg har ikke påstået andet. Derimod peger jeg på nogle grunde til, at et forhold mellem jævnaldrende er lettere og med færre indbyggede problemer. Du nævner jo fine, nutidige eksempler på forhold med stor aldersforskel, og dem har jeg da ikke det fjerneste imod. De er bare undtagelsen – ikke normen – og så er spørgsmålet, hvad der er normalt?
   Det normale er, hvad de fleste gør. Det er ren statistik jf. en normalfordelingskurve. Det er ikke en moralsk dom over, hvad der er rigtigt eller forkert – ikke fra min side i hvert fald. Tak for dit input.

 8. Cecilia says:

  Interessant indlæg, men lidt ærgerligt du meget tydeligt gør det til noget ‘mindre godt’, at have en aldersforskel.

  Jeg er selv 26, og har næsten altid datet med en aldersforskel. Typisk er de mænd jeg falder for 10-15 år ældre end mig. Bevares jeg har også datet jævnaldrende men føler mig sjældent beriget eller udfordret på netop samtale emner. Jeg har følt mig berigtiget af en ældre partner, hvor vi netop kunne debatere og snakke om alverdens emner. Kultur, politik, arbejde osv.

  Så jeg synes, det er synd du opstiller det som om man intet kan have til fælles grundet en aldersforskel. Nej det er måske ikke normen, men nogle forhold gavnes altså af netop det spænd.

  • Ole Grosen says:

   Cecilia, jeg er helt enig med dig i, at et forhold med en vis aldersforskel kan være berigende for begge parter. Men måske på forskellige måder? Det er sikkert politisk ukorrekt, men jeg vover den påstand, at det især er den yngre i forholdet, der kan lære mest af den ældres modenhed, mens den ældre får et mere ungdommeligt pust og, lad os være ærlige, en yngre og mere smækker krop, end vedkommende finder hos sine jævnaldrende.
   Det mener jeg ikke, at der er noget dårligt i – kun at mere jævnaldrende har det lettere med hensyn til en fælles referenceramme og, lad os være ærlige igen, socialt stigma – især hvis det er kvinden, der er betydeligt ældre end manden.
   Du er midt i tyverne og så ung, at du har flere år endnu, hvor du kan prøve dig selv og forskellige partnere af. Hvis du var midt i trediverne og ønskede at få børn med en 15 år ældre mand, var der en vis sandsynlighed for, at han havde været oplevelsen med børn og forældrerollen igennem allerede, og måske ikke ønskede endnu en tur i den karrusel? Eller en mand på 30 år kunne hygge sig med en kvinde på 45, men måske ville han vælge hende fra, hvis han fik lyst til at stifte familie?
   Der er mange måder at se disse situationer på, og de kan være rigtige på mange måder, afhængigt af hvor vi er i livet. At de fleste finder sammen med en nogenlunde jævnaldrende er normen, og der må være en årsag til, at den model tjener de fleste, siden de gør det? Når man ser på, hvad de fleste gør, er det naturligvis en generalisering, og så er der også undtagelser. Dermed ikke sagt, at det ene er bedre eller mere rigtigt end det andet. At påpege noget statistisk er ikke en moralsk dom. Mange tak for dit input.

 9. Joan says:

  Jeg er 50 og forelsket i en på 27 vi er begge meget for elsket er bange for hvad mine børn og familie siger han er på alder med min ældste datter

  • Ole Grosen says:

   Til lykke med forelskelsen; den fortjener alle at nyde. Hvor længe I har kendt hinanden, fortæller du ikke, men selv om hjerterne bobler, er I ikke tvunget til at offentliggøre jeres forhold, før I er klar til det. Et nyt forhold har altid udfordringer, og jeres er næppe en undtagelse.
   Hvordan dine børn og andre vil reagere, er der ingen der ved. Jeg ønsker jer begge held og lykke.

  • Niels says:

   Hej. Min datter er 2 måneder yngre end min kæreste. De har mødt hinanden et par gange inden vi indgik i forhold. Et forhold som slet ikke var planlagt, men nu en realitet. De mødte hinanden igen i sidste weekend. Er så glad for den måde de begge tager det. Min datter er mega cool. Mine andre nære, min ex. min søster, arbejdsgiver og kollegaer er ligeledes mega cool omkring det. De glæder sig alle på vores vegne.
   Vores aldersforskel er 27, vi er så glade for hinanden og har masser af ting vi deler og interesserer os for.
   Håber I har det dejligt med hinanden, og at jeres omgivelser accepterer og glædes over jer.

 10. Patricia says:

  Der er 11 år mellem min kæreste og jeg, hvor jeg (kvinden) er den ældste.
  Vi møder ofte overraskede blikke, når vi fortælle, at han er 19 år og jeg 30 år.
  Jeg synes det er lidt ærgerligt, at nogle folk skal have en mening om alt, og særligt på andres vegne.
  Vi plejer at sige til folk, at vi som par mødes et sted på midte, altså, aldersmæssigt.
  Han er en gammel sjæl, og jeg en ung. 🙂
  Vi komplimenterer hinanden godt, hvilket folk omkring os også er enige i, efter de har lært os at kende sammen som et par.

  Du har kun dette ene liv, så lev det på den måde, der gør dig lykkelig.

  • Ole Grosen says:

   Patricia, det glæder mig, at andre ser jer som et godt match, når de lærer jer at kende. Problemet er alt for ofte, som du selv skriver, at folk kommenterer og blander sig i alt – de sociale medier bliver oftere og oftere brugt som en slags folkedomstol, hvor mange synes, det er okay at skrive hvad som helst om andre.
   Tak for dit input og held og lykke til jer begge.

 11. Frank says:

  Smagsdommere på andres vegne, er usmageligt….

  • Ole Grosen says:

   Helt enig, Frank.
   Derimod er det interessant at undersøge, hvad der får forhold til at fungere for mange mennesker, og hvad der ikke gør. Det kunne måske hjælpe nogle mennesker til at indgå i forhold, de blev mere glade for. I dette tilfælde: Hvorfor vælger det meget store flertal en jævnaldrende partner? Det er at se på fakta – ikke at fælde en dom.

 12. Lennart says:

  Hej Ole
  Selv bliver jeg yngre og yngre for hver dag der går. Som 15 årig var jeg en bitter gammel-klog “olding”. Som 30 årig bare gammel-klog, men begynde dog at hvile i mig selv. I dag er jeg lige over 50 og mere glad, sprælsk og nysgerrig end nogensinde før. Senilitet ligger i familie så det ender jo også med at jeg går helt i barndommen🤣🤣🤣

 13. Kristian says:

  Jeg er 27 og hun er 20 år men vi har ikke været sammen da jeg er lidt usikker med vores alders forskel. er det okay ? eller er det no go ??

 14. Ole Grosen says:

  Tak for dit spørgsmål, Kristian.
  Om det er go eller no-go, kommer an på hvad man præcis mener med spørgsmålet.
  Hvis spørgsmålet betyder, om der er noget moralsk forkert i aldersforskellen, er mit svar nej. Det er okay, hun er 20 år og dermed et voksent menneske, der kan tage sine egne beslutninger.
  Drejer det sig om, hvorvidt I vil løbe ind i praktiske problemer, er mit svar ja – det vil I, for det gælder alle forhold. Der vil altid opstå misforståelser og uenigheder uanset alder, men her kan jeres aldersforskel måske komme til at spille en rolle, fordi syv års forskel i jeres aldersgruppe betyder en forskel i erfaringer og muligvis også i jeres modenhed.
  Det vigtigste her er, efter min mening, om I er glade for hinanden. Er I det, så sæt i gang! De problemer, der altid vil opstå i et forhold, lærer I enten at håndtere eller også gør I ikke. Lige som det gælder i alle andre forhold.
  Held og lykke til jer begge!

 15. Morten says:

  Jeg er selv 30, snart 31, og er blevet vild med en på 19. Er meget i tvivl, om jeg skal rykke på det, eller bare lade det være, og bevare et godt venskab. Er virkelig vild med hende, og tænker på hende meget.

 16. Ole Grosen says:

  Morten, skal – skal ikke? Det er det klassiske spørgsmål.
  Du skriver ikke så meget, men det lyder ikke som om, det er jeres aldersforskel, der bekymrer dig her, men snarere at du risikerer at sætte jeres venskab på spil, hvis et forhold ikke lykkes? Og at du vil føle dig afvist, hvilket altid er ubehageligt.
  Inden du bestemmer dig for at tage et initiativ eller ej, kan du jo overveje et par spørgsmål:
  Hvordan vil du have det med at møde hende jævnligt som venner i fremtiden, hvis du ikke tager chancen? Kan du holde dine følelser i skak, eller vil de pine dig?
  Hvordan vil du reagere, hvis jeres venskab lider skade eller helt bliver ødelagt ved et forsøg?
  Mit tredje spørgsmål til dig er det vigtigste: Er hun forelsket i dig? Gengælder hun dine følelser? Mit gæt er, at du er i tvivl. Hvis I begge viste interesse for hinanden, var I nok i gang med kæresteriet allerede nu. Så mit andet gæt er, at du ikke har fortalt hende, hvad du føler.
  Det nemmeste ville være at spørge hende direkte, men så risikerer du, at få et afslag, og at situationen kan skade jeres venskab. I stedet kunne du invitere hende ud, få nogle oplevelser sammen med hende, flirte lidt og prøve at fornemme, om I begge er interesserede. En vis romantisk interesse er du nødt til at vise hende, så hun kan se dig som en mulighed. At vise sin interesse er fint. Ingen af jer behøver at sætte ord på det i begyndelsen.
  På denne måde undgår du at blotte dig fuldstændigt og kan håbe, at jeres venskab bliver bevaret under alle omstændigheder, hvis du selv kan leve med, at det måske ikke bliver til mere.
  Jeg ønsker dig og jer begge held og lykke

 17. Charlotte says:

  Jeg er 29, og har fundet den vildeste kemi med en fyr på 19. Vi arbejder på samme arbejdsplads, hvor vi har snakket om, at vi gerne vil se tiden an, da det hele er meget nyt. En ting er kærlighed, en ting er at man er ligeglad med andres meninger og holdninger. Her handler det også om, at vi begge arbejder et sted, hvor det kan have en betydning. Så vi har snakket om, at starte ud som venner, mærke efter hvad der sker med os, også tage stilling ud fra, om man fortsat skal være på samme arbejdsplads. Vi har kun kendt hinanden i 2 uger, men har snakket om rigtig mange ting, hvor jeg kan mærke vi er meget enige om tingene.

  Jeg har så tit hørt på, at jeg skulle finde mig en der er over 30, fordi så er han moden nok. På mange områder, er ham her mere moden og givende end dem jeg har datet før. Det skal jeg lige vænne mig til, at mænd som ham findes 🙂

  • Ole Grosen says:

   Charlotte, til lykke med, at du har fundet en mand, du svinger godt med. Jo, du har ret i, at der er en vis aldersforskel. Om den betyder noget, er det kun jer, der kan afgøre. Han lyder moden af sin alder. Det er der nu også ganske mange mænd på din egen alder, der er.
   Jeg tror, du vil få et mere klart billede, når I lærer hinanden bedre at kende. To uger er ikke så meget tid at bedømme hinanden på. Jeg håber også, at I mødes uden for arbejdspladsen, så I kan opleve noget sammen og i forskellige situationer.
   Jeg synes, det er fornuftigt, at I tager jeres fælles arbejdsplads med i jeres overvejelser. Tingene kan blive komplekse – især hvis de ikke lige udvikler sig, som man håber på.
   Held og lykke til jer begge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *