Hjem » Brok på en date: Stop det nu

Brok på en date: Stop det nu

Del dette indlæg

Du havde set frem til at møde denne kvinde. Nu er du kommet hjem fra jeres første date, og du har ingen særlig lyst til at se hende igen. I havde kun været sammen i fem minutter, da hun begyndte at kritisere sin ekskæreste. Hun blev ved og ved, selv om du lod være med at svare i håbet om, at hun ville holde inde med skydningen. Brok på en date smadrer den gode stemning, som folk netop går på date for at opleve.

Har du oplevet sådan en kvinde? Hende, der tilsyneladende mangler det filter, der gør, at man ikke ødelægger stemningen ved at trække det ene negative eller pinlige samtaleemne op af hatten efter det andet?

Det er lige så slemt, hvis du selv begår denne fejl. Tit glemmer vi bare, hvordan vi selv opfører os, og hvordan andre reagerer på vores ord og handlinger. Det er lettere at se andres fejl end sine egne.

Den gode stemning er vigtig på de første dates – og livsnødvendig på den allerførste. Træder du ved siden af her, bliver der aldrig en date nummer to.

Jamen, skal du ikke netop være naturlig og give din date et sandt billede af, hvem du er? Jo, men kun til en vis grad. Det, vi betror vores venner og familie, er ikke nødvendigvis et godt samtaleemne på en date. Hold en positiv tone, når du er på date.

Familie og venner har kendt os længe og dropper os ikke, fordi vi en gang imellem får trang til at lufte ud i de triste tanker. Brok på en date er derimod dårligt, når vi prøver at gøre et godt indtryk på et fremmed menneske.

Vi beholder det første indtryk længe
Du er først og fremmest sammen med andre mennesker for at have det sjovt, nyde livet og få et afbræk fra dagligdagen. Andre er sammen med dig af præcis samme grund – de vil gerne opleve en stemning, der er mere positiv end det modsatte.

Psykologiske forsøg har vist, at vi er tilbøjelige til at bevare det første indtryk af et nyt menneske i lang tid. Får vi et negativt indtryk, vil vi fremover se personen som negativ, og der skal meget til at ændre denne opfattelse. Omvendt er vi også tilbøjelige til at beholde en positiv opfattelse, selv om personen senere opfører sig mindre godt. Fænomenet kaldes Rosenthal-effekten, og den sætter ind allerede efter få minutters samvær.

Du kan ikke bestemme, hvordan andre skal opføre sig. Men du har indflydelse på, hvordan du selv er, og hvordan andre kommer til at opfatte dig. Vrede, utilfredse og negative mennesker er bare ikke sexede.

Er kvinden fuld af brok på en date, og for åbenmundet om negative emner, så prøv at stoppe hende. Vi kan alle komme til at tale os så varme om et emne, at vi får svært ved at komme tilbage på samtalens hovedspor. En del af problemet kan også skyldes, at der på en date opstår en vis åbenhed og lyst til at fortælle ærligt om sine tanker og oplevelser. Det er okay, men hold denne trang i kort snor de første gange, I mødes.

Gør jer begge to en tjeneste ved diskret at lede samtalen ind på noget mere konstruktivt. Du kan for eksempel spørge til noget mere neutralt, hun nævnte tidligere i samtalen, eller du kan skifte samtaleemne til noget helt nyt.

Lad blindtarm og barndom blive hjemme
Den største og bedste forskel kan du gøre ved at være kritisk med, hvad du selv taler om. Tænk over, hvad der kan være nye og spændende emner, uden at de bliver for negative og mavesure. Beslut hjemmefra, hvad du ikke vil tale om.

Skæld hverken ud eller klynk over din chef, din ekskæreste, dine forældre, regeringen eller global opvarmning. Det samme gælder kriser i dit liv. Har der været dødsfald i den nærmeste kreds, har du lige mistet dit job eller har fået fjernet blindtarmen, så hold din mund med det, til du lærer kvinden bedre at kende. Eller vent med at gå på dates, til du er ude af krisen og har fået det godt igen.

Men skal du ikke bare være dig selv over for kvinder, som et almindeligt råd lyder? Ja og nej. Du skal ikke fremvise en maske, som om du havde en helt anden personlighed. Det er godt at vise, hvem du er. Det skal bare være dit bedste jeg, du viser frem.

Netop derfor skal du ikke fortælle alt. I er to mennesker, der lige har mødt hinanden, og det naturlige i den situation er, at begge parter føler sig lidt frem. I ønsker begge at få et vist indtryk af hinanden, men man kan også få for meget at vide for tidligt. Småsludrer du med et fremmed menneske ved busstoppestedet, begynder du heller ikke at fortælle vedkommende om din ulykkelige barndom. Du skal have et vist filter.

Selv om det er rart og afslappet at sidde i slidte joggingbukser, og spise kold pizza mens du ser fjernsyn, er det jo heller ikke det indtryk, du ønsker at give et nyt bekendtskab. Det samme gælder samtaleemnerne. Er du fuld af brok, bliver du opfattet som en, der ødelægger den gode stemning.

Utilfredshed og brokkeri kan også få en kvinde til at stille spørgsmålstegn ved din maskulinitet. En ting er, at kvinder vil have en mand, der anskuer tilværelsen positivt. En anden er, at de også vil have en mand, der er i stand til selv at løse sine problemer, hvis han er utilfreds med noget – eller at han i det mindste kan bide det i sig. Klynk og brok er derfor ikke maskulint.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *