Hjem » Drop de dårlige datingråd

Drop de dårlige datingråd

Del dette indlæg

Vores kultur er rig på husråd og talemåder men også på forvrøvlede ammestuehistorier. Folkeligt og fornøjeligt, men det er altså ikke den store, solide viden, vi finder på flappen af en æske halspastiller. Inden for kæresteri og dating er der heller ikke mangel på tips og gode råd fra alle sider. Nogle gange virker de i teorien, men for sjældent i praksis. Gør dig selv en tjeneste og drop de dårlige datingråd.

Dårlige datingråd kommer fra vennekredsen, familien, romantiske komedier, folkeeventyr, brevkasser i dårlige ugeblade og fra et broget internet. Mange af rådene er gentaget så ofte, at de er blevet indgroet i vores kultur og har fået et skær af fornuft og gyldighed over sig.

Rigtig tit lyder og klinger de dårlige råd rigtigt. Der er en feel-good-stemning knyttet til dem. Som for eksempel “Du skal elske dig selv” (noget mere) eller “Kun med hjertet kan man se rigtigt.” Det lyder godt, ikke? Desværre bliver du ikke en pløk klogere af sådan en talemåde – du risikerer højst at følge en tilfældig impuls, og det behøver slet ikke at være fornuftigt. Vores egne følelser fører os så tit bag lyset.

Dårlige datingråd har det med at være ulogiske og uigennemtænkte, fordi de bygger på forkerte antagelser. De har aldrig bevist deres værd ved forsøg, selv om videnskabelighed heller ikke er nogen garanti her. Råd opstår måske, fordi den enkelte har gjort noget tilfældigt og så tillagt det en afgørende effekt. Tag en rød kjole på, det var sådan, jeg scorede Adam. At generalisere fra en enkelt persons oplevelse, til at det gælder alle andre også, er ikke holdbart.

Kvinde kan være kvinde værst
Kvinder går meget mere op i denne slags snak, og de kan være hårde ved hinanden. Der kan være gode veninder, der oprigtigt tænker på at varetage deres medsøstres interesser, men der er også nogle, der prøver at sabotere venindens forsøg på at finde en partner og kærligheden. For så kan hun fortsat være lige så mislykket som dem selv, og hun kan stadig deltage i den faste søndagsbrunch, hvor kvinderne sidder og klager over, at der aldrig er nogen gode mænd – så længe ingen mand lægger beslag på hende og hendes tid.

Veninder kan sabotere en kvindes forelskelse ved at påpege fejl og mangler ved en mand, som de slet ikke kender. Dermed skaber de tvivl i kvinden eller driver en kile ind imellem de to, hvis hun forsøger at dressere ham efter venindernes anvisninger. De kan også overbevise hende om, at hun fortjener en meget bedre partner, men så er det logisk at spørge, hvorfor hun ikke allerede har fundet dette unikum af en mand.

Flertallet er ikke unikke
Måske fordi kvinden, som flertallet, er ganske almindelig og derfor burde være tilfreds med en lige så almindelig mand, og omvendt? De færreste af os er så enestående, som vi ville ønske. Ingen af os har krav på noget som helst. Ingen kan forvente tre retter mad for en flad femmer.

Forkerte jagtmarker
Vi kan synes, at vi gør hvad vi kan for at møde en partner. Det kan virke fint for helt unge, når de opsøger hinanden på diskoteker, hvor der er mange af begge køn. Men modne mænd hænger stadig ud på barer og værtshuse, hvor der kun er få kvinder, og kvinder går til foredrag eller yoga, hvor mændene glimrer ved deres fravær. Derfor er det et dårligt råd at foreslå den modne mand at gå i byen og den modne kvinde at opsøge endnu mere kvindeligt selskab. Det er manden, der skal til yoga, og kvinden der skal hen på baren, hvis det skal have en effekt.

Du skal bare være dig selv
Sådan lyder et meget populært råd. Ja, du skal ikke foregive at være en anden; men du må leve delvist op til andres forventninger, hvis du vil gøre indtryk på dem. Klæd dig pænt, tal ordentligt og vær almindeligt høflig. Hvis du insisterer på at være dig selv som sofakartoflen søndag formiddag, kan du godt blive hjemme på sofaen. Ingen vil have dén udgave af dig.

Hun dukker op af sig selv
Det sker, når du mindst venter det. Du skal bare holde op med at lede. Har du nogen sinde fundet noget ved at lukke øjnene og læne dig tilbage? Virker dette, når du søger nyt job? Selvfølgelig ikke! Du skal ikke løbe forvirret rundt med tungen ud af munden, men du skal være aktiv, opsøgende, og tage de chancer der byder sig.

Der er en til alle
Det ville glæde rigtig mange gamle, syge, fattige og grimme, hvis det var sandt. Men nogle går i graven uden at have fået kærlighed, sex eller kærtegn, selv om de trænger ufatteligt. Verden er ikke retfærdig.

Kærlighed ved første blik
Du ved bare, når du har mødt den rigtige. Du får sommerfugle i maven, får slået benene væk under dig, og du mærker den berømte “kemi, ” hvis det er et godt partnermatch. Passede dette, ville du stadig være sammen med vedkommende, som du oplevede dette med første gang. Nej, sommerfuglene er bare lyst og hormoner og siger intet om langtidsholdbarhed. Det finder du først ud af efter nogle måneder, når forelskelsen fordamper. Det ved du jo godt, hvis du er over 15 år.

Kvinder skal ikke kontakte mænd
Jo, det skal de (også). Ikke anmassende eller provokerende. De skal bare være almindeligt aktive og opsøgende – det forøger chancerne.

Du skal være cool og spille kostbar.
Du skal vente tre dage med at svare, så den anden ikke tror, du er klæbende eller i panik. Nej, du skal være varm og imødekommende, for det kan andre mennesker lide. Du skal bare ikke være en måtte, andre kan tørre fødderne af i.

Mænd elsker udfordringer
Og jagten! Får han først fat i dig, mister han interessen. Nej, mænd jager kvinder, fordi det er nødvendigt, og fordi de ikke kommer af sig selv. Er hun dejlig nok, bliver vi hos hende – ellers ville vi være godt dumme.

Middag på første date
En god første date indbefatter middag og biograf, så han kan være den seriøse kavaler ved at bruge penge på hende. Dette gælder kun, hvis kvinden har primadonnanykker, og tror at mænd ikke kan bruge deres surt tjente penge selv. Nej, det er ikke romantisk at sidde tavse i mørket med en fremmed eller stirre på hinanden, når man allerede ved, at man ikke vil ses igen, inden menukortet ankommer. Gå en tur og tag øl eller kaffe i stedet.

Manden skal gøre alt
Han skal kontakte hende, ringe, arrangere og tage alle initiativer. Nej, kvinden skal som minimum give aktiv og positiv respons, hvis han skal bevare interessen. Tager hun initiativer, viser hun, at hun vil ham, og det kan mænd lide.

Drømmeprins(essen)
Hun eller han skal leve op til din ide om drømmekvinden/manden. Ja, hun var sød, hende med rottehalerne i vinduesrækken i 7. klasse. Men nu er pubertetsdrømmene væk, og vi er blevet voksne. Jo flere, du kan åbne dig over for, des større er chancen for at finde en, du bliver glad for. Snævre grænser formindsker dine muligheder.

Den stærke kvinde
Som kvinde er du tiltrækkende, når du er stærk, klog og uafhængig, mener mange. Jo, hvis det er i modsætning til svag, dum og klæbende. Men ellers er disse karaktertræk kvindens ønsker til manden. Det betyder ikke, at han efterspørger det samme hos hende. Giv plads til ham, så han kan mærke, du har brug for ham. Ellers er han overflødig, og det ønsker han ikke at være.

Falsk sikkerhed
I skal skrive sammen i nogle uger – så ved du, han er stabil og ikke kun er ude på sex. Ugers skriveri med en ukendt er ingen garanti for noget som helst andet end at hæve forventningerne til det urealistiske. Kom ud i virkeligheden og se hinanden an. Brug et par timer der i stedet for dage bag skærmen.

Ren magi
Du kan læse andre menneskers tanker gennem kropssprog, hvor de ser henad osv. Nej, kun tryllekunstnere kan læse tanker, og de snyder! Tal, spørg, lyt. Bemærk, om folks ord og handlinger hænger fornuftigt sammen. Brug tid sammen med dem. Lær dem at kende.

Scorebemærkninger
De virker, hvis du bare kan finde den rigtige. Lige som Sesam, luk dig op! i Alibaba og de fyrretyve Røvere? Den mest effektive sætning til at bryde isen med er nok Hej, jeg hedder Adam (eller Eva eller hvad du nu hedder).

Vent med at have sex
Ikke holde hånd, ikke kysse eller have sex på første date. Tidlig sex får manden til at miste interessen og se ned på hende. Eller omvendt: Kvinder skal smide trusserne hurtigt – ellers mister manden interessen. Begge udsagn kan ikke være rigtige, vel? Og nej, man kan ikke have sex for hurtigt – kun med den forkerte.

Kærligheden overvinder alt
Det bliver nok bedre i morgen. Hvis du elsker den anden nok, vil de elske dig tilbage. Desværre er der stadig ingen trylleformularer, intet sker af sig selv, og vi kan stadig ikke styre andres følelser.

Modsætninger tiltrækker
Ja, måske får modsætninger os til at åbne øjnene lidt mere for den anden. Men modsætninger har det med at blive til problemer i et forhold. Det er derfor, de kaldes modsætninger og ikke Den Fantastiske Lim der Holder Folk Sammen.

Mænd skal være alfahanner
Ellers er de betaer og får ingen sex, for der eksisterer kun disse to slags mænd. Vrøvl, masser af mænd af alle slags har et sex- og et kærlighedsliv. Det er ikke kun en lille elite, der befrugter alle kvinder. Hvorfor ikke? Fordi vi er mennesker – hverken de ulve eller gorillaer disse “biologister” sammenligner os med.

Han må ikke vide hvor han har dig
Kvinder skal skifte mellem varm og kold, så han ikke ved, hvor han har hende, tiltrække og frastøde. Denne yoyo-mekanik gør desværre mænd – og alle i det hele taget – dybt frustrerede og opgivende. Stop med de psykiske spil. Nu.

Og de levede lykkeligt…
Hvis et kærlighedsforhold skal være godt, forløber det efter en fast køreplan med bestemte pejlemærker undervejs. Gør hun A, skal han gøre B, gør han X, gør hun Y. Efter en måned skal partneren præsenteres for venner og familie. Efter to år køber han ringen, og efter tre bimler bryllupsklokkerne. Nej, der er ingen faste regler. Kun i Hollywood, hvor forløbet altid kan presses sammen til halvanden time.

Astrologi
Mennesker med bestemte stjernetegn passer godt sammen eller passer overhovedet ikke sammen. Har du hang til hokuspokus, så bliv endelig ved med det. Så har du også altid en forklaring på rede hånd, når forholdet kuldsejler. Det er lige så effektivt at slå plat eller krone.

Uendelig selvkærlighed
Du skal elske dig selv, før du kan elske andre. Denne sætning er nærmest ophøjet til visdom. Jeg har skrevet et indlæg om den alene.

Slå dig aldrig til ro
Du skal ikke nøjes med hende (eller ham), der er god nok. Du skal vente på den perfekte. Du kommer bare til at vente længe, måske for evigt. Dette råd er ren sabotage. Den, der er god nok er netop tilstrækkeligt god for dig – det ligger i ordene. Det perfekte menneske eksisterer ikke. Er du tilfreds, så vær glad for den, du har fundet.

Slå op først
Gør det forbi, hvis du er bange for, at den anden er ved at trække sig. Så taber du ikke ansigt. Måske ikke, men du mister også et forhold, der måske ikke har så store problemer endda, og som sagtens kunne bringes til at fungere godt, hvis du turde tage de nødvendige diskussioner og være åben og ærlig om dine behov.

Hold fast for enhver pris
Selv om vores følelser kan spille os et puds, kan de også være de advarselslamper, vi bør holde øje med. Fysiske symptomer kan naturligvis have fysiske årsager, du skal tale med din læge om. Men hvis din nye kæreste giver dig mave- eller hovedpine, eller bestemte situationer bliver ved med at dukke op i din hukommelse i forbindelse med hende, er der grund til at undersøge tingene nærmere.

Husk: Er noget for godt til at være sandt, er det formentlig også tilfældet.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *