Hjem » Drop scorereplikken: Kontakt hende med stil

Drop scorereplikken: Kontakt hende med stil

Del dette indlæg

Det sker, at man finder sammen med en flok gutter og en flok øl. Et af de bedste emner at tale om er naturligvis kvinder – og hvordan man får fat i dem. Og så er der ikke langt til at udveksle scorereplikker, man har læst eller hørt andre bruge i byen. De virker bare ikke. Drop scorereplikken: Kontakt hende med stil.

Med en pakke kondomer i lommen (og for mange øl bag vesten) kan håbefulde Don Juan’er finde på at fyre sådan nogle sætninger af, når de møder en pige i byens natteliv:

“Har du en lighter i lommen, eller tænder du bare på mig?”
“Må jeg få dit telefonnummer? Jeg kan ikke huske mit eget…”
“Du ser træt ud. Skal jeg holde dine bryster?”

Er en sådan gentleman heldig, griner pigen høfligt lidt ad sætningen, eller dens ejermand, inden hun går tilbage til sine veninder, hvor der venter hele flokken et billigt grin.

Det er ellers meningen, at de såkaldte scorereplikker skulle fungere som magiske besværgelser. En slags Sesam, luk dig op! der som et trylleord giver øjeblikkelig adgang til det, kvinder gemmer i trusserne.

På et datingsite kan vores Don Johansen finde på at skrive “hva så smukke” eller “du ser godt ud!” og ellers intet andet i sin første mail til hende, han er blevet tiltrukket af.

Om de bliver fyret af på diskoteket eller over en bredbåndsforbindelse, har disse bemærkninger tre ting til fælles: De er lamme, de er klamme, og de virker ikke.

Hvorfor? For det første fordi en kvinde vil tages alvorligt. For det andet, fordi hun ønsker en fyr, der er mand nok til, at han tør gå hen til hende og begynde en almindelig samtale.

Hvorfor bliver mænd så ved med at fyre sådan noget fis af, når det ikke virker? Fordi de tror, at de behøver at gøre noget helt særligt for, at en kvinde vil tale med dem, og fordi de ikke ved, hvad de ellers skal sige for at skabe kontakt.

Sådan bryder du isen let og elegant
Breaking news: Er en kvinde blot en smule interesseret i dig, vil hun gerne tale med dig. Du behøver altså ikke at sige eller gøre noget specielt for at bryde isen. Her får du, helt gratis, en god åbningsreplik, du kan bruge over for alle kvinder og i alle situationer. Er du klar til at tage noter? Godt, her kommer den:

“Hej, jeg hedder (indsæt dit navn). Hvad hedder du?”

Hvis du samtidig ser hende i øjnene og giver hende et oprigtigt smil, virker det bedst. Nu er du i kontakt med hende.

Når hun har sagt sit navn, må du gøre lidt for at sætte samtalen i gang. Herunder får du en metode, der altid virker – forudsat, at personen er åben for at bruge fem minutter af sit liv på et andet menneske. Heldigvis er de fleste åbne og imødekommende, så længe man opfører sig almindeligt pænt og høfligt.

Metoden fungerer uanset, om du møder hende i nattelivet, i køen hos bageren søndag morgen eller ved et stoppested. Du kan bruge den alle steder, på alle tidspunkter, og du kan bruge den over for kvinder, mænd, unge og gamle. Ofte kan du med fordel bruge den direkte som indledning på samtalen i stedet for at præsentere dig, da den er mindre formel end at præsentere sig med navn for en fremmed.

Metoden består i at tale om noget, I har til fælles lige der, hvor I befinder jer. En enkelt bemærkning er nok, og hvad du taler om er næsten underordnet. Her er et par forslag, du kan bruge i nattelivet.

“Hvad er det for en drink, du har der? Sådan en har jeg ikke set før.”
“Hold op, nogle lamper der hænger i loftet. Hvad synes du om dem?”
“Hvem kender du her?”

Står I ved et stoppested, er det også jeres fælles situation, der lægger op til en snak.

“Hvor længe har du ventet på bussen? Ved du, om den er forsinket?”
“Jeg håber, at bussen kommer til tiden. Jeg skal være i Vanløse/Middelfart/Herning klokken 15. Hvor er du på vej hen?”
“Engang oplevede jeg en mand på denne linje. Man skulle tro, han betalte for billetten med enkroner – sikke en tid det tog, mens chaufføren blev mere og mere utålmodig. Har du oplevet noget sjovt på denne strækning?”

Bemærk at sætningerne alle indeholder et spørgsmål. Sådan opfordrer du venligt den anden til at sige noget. Hvad vedkommende svarer, kan du så bygge ovenpå – og gerne med et nyt spørgsmål. Så er samtalen i gang.

Mulighederne er mange for at bruge denne metode. Se dig omkring, og lad dig inspirere af, hvad der er i omgivelserne her og nu. Om ikke andet, kan du altid spørge om, hvad klokken er, eller du kan tale om vejret.

Small talk er godt, og det kan læres
“Jamen, det er jo small talk. Jeg er ikke god til small talk, og det er pokkers banale ting at tale om,” vil du måske indvende.

Indrømmet, det er snik-snak, small talk, eller hvad vi nu skal kalde det. Og small talk er godt. Det er hyggeligt, og det binder mennesker sammen, uden de behøver at forpligte sig ret meget. Det er en god, lille oplevelse, som varmer vores små sjæle, inden vi skilles igen for at gå videre med dagens planer. Og du kan lære det.

Øv dig i at tale med fremmede mennesker. At det ikke er en attraktiv kvinde, gør kun presset mindre. Snak med gamle og unge, tykke og tynde. Snak om vind og vejr, hvad klokken er, nyhederne, hullerne i vejen, en ambulance der kører forbi eller noget helt andet.

Inden du åbner munden, så læg lige mærke til, om vedkommende er travlt beskæftiget med noget andet. Hører de musik i hovedtelefonerne, har de næsen begravet i en bog, eller ser de vrede eller triste ud, er det nok ikke det bedste tidspunkt at kontakte dem på. Svarer de kun med enstavelsesord og gør intet for at få samtalen til at flyde, er de nok heller ikke interesserede. Så hold øje med de små signaler. Er de interesseret i en lille, uformel snak for at slå tiden ihjel, skal de nok bidrage.

Vænner du dig til at være åben over for fremmede og tage en lille snak med dem, vil du opleve gode ting: Du vil få et lille indblik i andre menneskers liv og tanker, du vil få rare oplevelser, og det vil give dig en uvurderlig rutine i at kontakte fremmede, holde en samtale i gang og lære af folks kropssprog, hvornår du skal tale, spørge eller tie stille. Den viden er uvurderlig, næste gang du kontakter hende, du for alvor har lyst til at kende.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *