Hjem » En supersød kæreste: Sådan gør du

En supersød kæreste: Sådan gør du

Del dette indlæg

Disse fire øvelser vil gøre det meget lettere for dig at finde en kvinde, der matcher dine ønsker til en supersød kæreste. Dine svar vil vise dig, hvad du skal gå efter med hensyn til hendes udseende og væremåde. Det bedste er, at denne kvinde ikke vil være et ophøjet fantasivæsen, men en som det faktisk er realistisk for dig at danne par med.

Vær fuldstændig ærlig, når du svarer på spørgsmålene. Ingen andre behøver at at se dine svar, og du kan gemme dem som et krypteret tekstdokument på din computer.

Det er din egen fremtid, det handler om, så sørg for, at det også er dine egne ønsker, du skriver ned – ikke hvad din familie, venner eller samfundet mener, er den bedste partner for dig.

Du kan ændre syn på, hvordan din drømmekvinde er, hen ad vejen. Gem dine svar, så du kan gå tilbage og læse dem igen, redigere i dem, og se hvordan dine prioriteringer eventuelt ændrer sig i takt med, at du samler erfaringer ude i virkeligheden.

Øvelse 1. Min drømmekvinde
Sæt ord på, hvordan din drømmekvinde er inden for disse tre områder:
Hendes udseende
Hendes personlighed
Andre gode egenskaber

Skriv så mange ting, du kan komme i tanke om, i hver kategori. Vær gerne detaljeret og specifik. Når du er færdig, har du et billede af en smuk og helt fantastisk kvinde. Hvad du kan bruge det til, vender vi tilbage til i øvelse 2.

Øvelse 2. Dine egne styrker og svagheder
Dit udseende
Din personlighed
Andre gode egenskaber

Nu skal du beskrive dig selv ud fra de samme tre kategorier. Skriv alle de gode ting, du kan huske om dig selv. Er du god til at parallelparkere? Kan du citere Shakespeare? Er du god til at drible med en bold? Har du flotte mavemuskler? Alt tæller med.

Sammenlign nu listerne over hendes gode sider og dine egne. Mange forelsker sig i nogle ydre kvaliteter hos andre. Men vi håber, at den anden part vil falde for vores egne indre kvaliteter. En mand kan for eksempel forvente, at hans kæreste skal være smuk, slank og sexet, og samtidig gå ud fra at hun vil forelske sig i ham, fordi han er loyal og husker at gå med hue om vinteren. Tænker du på samme måde?

Skriv nu en ny liste over de ting ved dig, der gør dig til en mindre god partner. Kunne du tabe dig nogle kilo? Afbryder du hele tiden andre, når de taler? Er du en ja-siger, der altid giver andre ret, selv om du er uenig? Beskriv alt ved dit udseende og væremåde, som kan trække nedad, set med en kvindes øjne. Vær ærlig, også når du skal beskrive dit eget udseende.

Læs nu begge listerne med dine gode og mindre gode egenskaber igennem igen.

Er du en 100 procent superperfekt mand? Det er du nok ikke, hvis du har kunnet skrive en række knap så gode egenskaber. Det skal du ikke ærgre dig over, for ingen mennesker er perfekte. Det er din drømmekvinde heller ikke. Når du læser svarene i øvelse 1 igennem igen, vil du se, at det er et idealiseret billede, du har beskrevet.

Sådanne dagdrømme er der egentlig ikke noget galt i, men det er ikke en karakteristik af et helt menneske. Også hun har nogle egenskaber, hun er knap så glad for, men da vi andre ikke er tankelæsere, kan vi ikke se, at hun også har sit at slås med – måske nages hun af tvivl, er jaloux, deprimeret eller utålmodig.

Problemet ligger i, at vi sammenligner andres ydre (der tilsyneladende altid er velfungerende) med vores eget indre liv, der kan være rodet og kaotisk. Alle håber, at andre vil elske os for vores gode sider, og at de vil se gennem fingre med vores småfejl og skavanker.

Øvelse 3. Hendes dårlige sider
Skriv en ny liste over dine absolutte turn-offs. Det er ting og egenskaber, du under ingen omstændigheder vil finde dig i hos en kæreste. Hvis du møder en kvinde med en eller flere af disse egenskaber, ved du, at det er tid til at bakke helt ud af foretagendet, inden du for alvor fatter interesse for hende.

Lav endnu en liste over opførsel, væremåder osv., som du ikke er specielt glad for, men som du alligevel kan holde ud.

Hun kan for eksempel være lidt af et rodehoved, der aldrig kan huske, hvor hun har lagt sine ting, og hun kommer  altid fem minutter for sent til en aftale. For nogle kan sådan en adfærd være grænseløst irriterende, mens andre tænker pyt med det.

Hvad kan du leve med? I denne øvelse finder du ud af, på hvilke punkter du kan være fleksibel og er indstillet på at gå på kompromis. Det store spørgsmål er ikke, om du kan finde en kvinde, der er perfekt og fejlfri, for hun eksisterer ikke. Spørgsmålet er, hvilke mindre gode egenskaber du er villig til at acceptere hos hende.

Øvelse 4. Egenskaber du absolut vil have
Nu skal du lave en liste med fem egenskaber hos en kæreste, der er så vigtige for dig, at de skal være opfyldt. De er dine absolutte minimumskrav, og har hun ikke dem alle fem, er hun simpelthen ude af billedet som kæresteemne. Skriv frit fra leveren, og læs videre, når du har skrevet din liste.

Okay, er du klar? Hvis du kan huske øvelse 1, vil du lægge mærke til, at svarene i både den og i øvelse 4 handler om positive egenskaber hos din drømmekvinde. Forskellen er, at svarene fra øvelse 1 er en liste, hvori du frit har kunnet skrive ethvert ønske. Det er dine nice-to-have. I øvelse 4 måtte du kun skrive fem egenskaber, og det skulle være nogle, der er så vigtige for dig, at du ikke vil gå på kompromis med dem på nogen måde. Disse svar er dine need-to-have.

Dine svar i øvelse 1 er det ideal, du drømmer om – et glansbillede – mens øvelse 4 viser, hvad der er godt nok, så længe dine fem krav er opfyldt. De sidste er meget mere realistiske at få opfyldt end de første, for der vil være mange flere kvinder, der kan leve op til dem. Du får altså flere at vælge imellem, og de vil alle sammen være gode nok.

Nej, de kvinder, der er gode nok, er ikke dårlige. Du har selv skrevet, at de er gode nok til at leve op til dine krav. Det vigtige at forstå er, at fordi et menneske ikke er perfekt, betyder det ikke, at det er værdiløst. Tænk på en eksamen: Bare fordi du ikke får topkarakter, betyder det ikke, at du er dumpet. At svare rigtigt på to tredjedele af spørgsmålene til en prøve er stadig godt, og det er godt nok. Det samme gælder for mennesker. Ingen er perfekte eller helt umulige. Alle har både gode og dårlige sider, som tilsammen udgør det hele menneske.

Nu samler du brikkerne til et helt billede

Du har taget stilling til, hvilke egenskaber der kunne være rare at have hos en partner.
Du har besluttet, hvilke egenskaber der er så dårlige, at du ikke vil acceptere dem.
Du har fundet ud af, hvilke ting du er villig til gå på kompromis med.
Du har også fundet ud af, hvilke egenskaber din kommende kæreste skal have – her går du ikke på kompromis.
Du har fået et overblik over, hvad du har af gode egenskaber at tilbyde en kvinde.
Du har fundet ud af, at du også har nogle knap så gode sider.
Du ved, at du ikke er perfekt.
Du har set, at din såkaldte drømmekvinde heller ikke kan være perfekt.
Du har fået et indblik i, at vi er tilbøjelige til, at vi selv vil vælges for vores indre styrker, mens vi ofte bedømmer og vælger andre på mere overfladiske kvaliteter.
Du forstår, at alle – også du – har både gode og mindre gode egenskaber, og at det er helt okay – det er sådan, mennesker nu engang er.

Når du næste gang møder en kvinde, du synes er tiltrækkende, så læs dine svar igennem igen. Har hun de kvaliteter, du forlanger, for at du kan få det godt med hende? Har hendes negative sider en karakter, du kan leve med? Eller rammer hun grænsen for, hvad du vil finde dig i? Sammenhold dine svar fra disse øvelser med de kvinder, du møder – så ved du, om du er på rette vej, eller om du spilder din tid.

Du kan med fordel tage dine lister frem en gang imellem. Måske er der nogle ting, du har ændret syn på. I så fald redigerer du blot dine svar, så de afspejler dine nye ønsker og forventninger.

Held og lykke!

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *