Hjem » Er det lige meget hvad jeg skriver i min datingprofil?

Er det lige meget hvad jeg skriver i min datingprofil?

Del dette indlæg

Det er vigtigt, at du gør et godt indtryk. Det er jo din salgstale. Når alle de andre også ser godt ud, er du nødt til at skille dig ud. Så skriv den rigtige profiltekst! Men passer det? Eller er det lige meget hvad jeg skriver i min datingprofil?

Så sad jeg igen og læste rådene fra en datingcoach. Den slags brevkasser er der masser af, men jeg finder ofte rådene temmelig diffuse. Måske fordi de i 95 procent af tilfældene er skrevet til kvinder, som udgiveren nødig skulle skræmme væk, da disse læsere bærer forretningen. Så trangen til for alvor at korrigere læsernes opfattelser er lille.

For 117. gang læste jeg om, hvordan jeg skriver den perfekte profiltekst, så jeg et par dage efter kan vælge og vrage imellem perfekte partneremner. Hvis det altså virker. Er det lige meget hvad jeg skriver i min datingprofil?

Igen lagde denne dags datingcoach vægt på profilen, som det der afgør, om mennesker føler sig tiltrukket, og om det ender med et forhold eller ej. Det svarer til, at man alene med en god ansøgning kunne skrive sig til ønskejobbet.

Det tror jeg ikke på, med mindre den ønskede effekt med profilen er den samme, som når folk bladrer i et ugeblad og tænker, at ham der ser godt nok lækker ud eller hun skulle ikke løbe to gange rundt om sengen, før… Det er måske også, hvad nutidens onlinedating – ikke mindst med apps – er blevet reduceret til.

Mænd kaster flere kroge i vandet
Jeg giver imidlertid skribenten ret i, at de rigtige fotos åbner mulighedernes brede porte. Herefter skilles vores veje i synet på tekstens vigtighed.

Coachen mener, at med 50 fotos af skønne kvinder, hvordan skulle bejleren så beslutte sig for, hvem han ville skrive til? Profilen med den bedste tekst lød konklusionen. Herefter handlede resten af artiklen om, hvordan denne tekst skulle formuleres. Fint nok.

Men jeg tror ikke et hak på det. I det konkrete tilfælde, hvor en mand ser 50 tiltrækkende kvinder, behøver han ikke at ulejlige sig med at læse de tusindvis af ord.

Hej, du ser sød ud, og jeg kan lide, hvad du skriver. Tjek min profil og skriv tilbage. Det er alt, hvad vores håbefulde bejler behøver at skrive. Eller rettere sagt: copy/paste.

Svarer blot fem kvinder, kan han tage den derfra, skimme teksterne og få en snak i gang online. Mere behøves ikke, og slet ikke når man tænker på, hvor mange af mænds henvendelser, der alligevel bliver skudt ned allerede i første forsøg. Hvorfor skulle han så gøre mere ud af det?

Sex kontra intellekt
Onlinedating står den kække bi. Og udseende trumfer alt andet. Her vil du muligvis protestere. For du går efter personlighed og indre værdier. Jo, det forstår jeg. Men først efter, at profilbilledet er kørt gennem det filter med tre udgange, der hedder henholdsvis “Lækker, yes!” “Aldrig i livet” og “Tja, måske. Jeg skal alligevel ikke noget andet på fredag.”

Vi vil jo alle gerne se os selv som den særlige undtagelse fra den almindelige menneskehob. Det vil jeg også, og det er langt fra sikkert, at jeg vil føle mig tiltrukket af en kvinde, flertallet vil betegne som smuk i klassisk forstand. Jeg er også ordmenneske, så jeg kan lide, når en kvinde både kan formulere sine tanker og stave.

Jeg har også set tilstrækkeligt med profiler, der, i stedet for at beskrive eksotiske drinks, modetøj og 12 ugentlige ture i træningscentret, var kaskader af henvisninger til dybsindige forfattere, P1 og abonnementer på både Information og Weekendavisen. Så skulle det intellektuelle behov også være dækket. Men hvad med det kødelige?

Det er netop på det seksuelle plan, fårene bliver skilt fra bukkene, vil jeg påstå. Erotisk tiltrækning trumfer alt andet, og det gælder for begge køn.

Ser en kvinde et foto af en mand, hun finder tiltrækkende, vil hun deltage i spillet – især hvis han er flottere end dem, hun normalt kan tiltrække. Om han er håndværker, atomfysiker eller digter? Who cares? Han får chancen, og det er, hvad der betyder noget.

Ligesådan for mænd. Hun ser godt og sød/fræk ud. Så er han på. Om hendes profiltekst handler om makeup, Nietzsche eller opskriften på gulerodskage, så skal han nok kontakte hende.

Begge køn går efter udseendet først
Okay, ikke i hvert eneste tilfælde som i 100,00 procent. Men i rigtig, rigtig mange – rigeligt til at give gode odds i datingspillet.

Dette betyder ikke, at kun de smukkeste mennesker kan finde sig en partner. Det kan næsten alle, tror jeg. Det gode udseende giver bare mange flere valgmuligheder, for en af menneskets vigtigste sanser er synet, og en af vores vigtigste drifter er den, du ved nok.

Jo, jeg har også hørt og læst til kvalmegrænsen, at mænd er visuelt orienterede – altså at vi primært går efter udseendet. Selvfølgelig gør vi det. Hvad skulle vi ellers gå efter, når vi ikke kender en kvinde, og ikke engang har talt med hende?

Kvinder gør fuldstændig det samme. Når en kvinde er interesseret i en mand, prøver hun at fange hans blik, smile og flirte, så han ved, at hans initiativ vil være velkomment. Og hvordan ved en kvinde, hvem hun skal flirte med, når hun ikke kender ham? Ham, hun føler sig tiltrukket af på grund af hans ansigt, hår, krop, holdning, gang og måde at føre sig frem på – hans udseende.

På det punkt ligner virkeligheden og onlinedating hinanden. Vi bliver tiltrukket af dem, vi ser – eller ej. Er vi først fanget ind, skal den anden vise meget uheldige sider, før vi bakker ud. Indtil da kan hun fortælle om kageopskrifter, og han kan kloge sig på stillingen i Superligaen. Det betyder mindre, så længe det snurrer behageligt omkring lænden.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *