Hjem » FAQ

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 

Hvorfor laver du en scoreguide? Jeg synes, det er klamt og manipulerende at narre andre til at tro, at man har følelser for dem bare for at komme i seng med dem.

Mandens Manual er ikke en scoreguide, ellers er vi enige. Jeg bryder mig hverken om manipulation eller andre giftige, psykiske spil. Jeg skriver kun om dem for at lære andre at gennemskue dem og neutralisere dem eller undgå de personer, der bruger sådanne ubehagelige tricks.

 

Jeg har oplevet helt andre ting, end dem du skriver om. Hvordan kan du tillade dig at generalisere så meget? Du skulle hellere holde dig til, hvad du selv har oplevet.

Vi har alle forskellige oplevelser, men vi støder tit ind i den samme slags situationer og problemer. For at kunne tale om dem, er man nødt til at generalisere og se på, hvad flertallet – eller i hvert fald en stor gruppe – har som fælles udgangspunkt. I ordet generalisering ligger også, at der selvfølgelig er undtagelser. Ingen kan beskrive, hvordan hvert eneste menneske oplever verden.

 

Hvad får dig til at tro, at du kender nogen svar? Du er ikke psykolog eller sexolog.

Guilty as charged. Jeg har hverken studeret disse emner i syv år på universitetet eller i syv uger på et sexolog-kursus. Jeg er et menneske, der har oplevet, tænkt og læst rigtig meget om dette. Jeg er ikke ekspert, men bruger min kritiske sans og sunde fornuft for at forstå, hvad der er op og ned på nogle ting i kærlighedslivet. Betragt mine forslag som gode, venskabelige råd.

 

Hvordan kan du påstå, at noget er rigtigt eller forkert i en bestemt situation – hvem laver de regler? Du kender ikke alle mennesker eller ved, hvordan de opfører sig sammen?

Der er aldrig en bestemt løsning, der er den eneste rigtige – og slet ikke for alle. Rigtig mange måder at gribe tingene an på kan være den rette. Derimod er der masser af fremgangsmåder, der næsten altid vil få en situation til at ende dårligt. De er meget lettere at få øje på. Alligevel er der nogle, der igen og igen står tilbage med sårede følelser, fordi de gør ting, der enten ikke virker eller direkte modarbejder et godt resultat. Dem vil jeg gerne hjælpe på vej.

 

Hvorfor er tonen i Mandens Manual så hård?

Jeg vil hellere kalde den konkret eller måske kontant. Sådan er den nok, fordi jeg er mand, analytisk og ikke en del af feel-good-industrien. Derfra er vi så vant til at få at vide, at vi selv er smukke, dejlige, og at alle har fantastiske muligheder. Lykkes vi så ikke, er det som regel andres skyld. Den slags kan stive ens selvfølelse af, men har ingen virkning på problemerne. Ingen af os bliver klogere af at blive talt efter munden.

 

Det ser ud til, at du skriver næsten lige så meget til kvinder som til mænd. Hvorfor hedder bloggen så Mandens Manual?

Kvinder er den halve verden. Mange kvinder læser med her, fordi de gerne vil forstå, hvordan mænd tænker. Lige som mænd også gerne vil forstå kvinder. Mandens Manual er bare et navn, og så er det et bogstavrim, og den slags er nemme at huske.

 

Har du selv en kæreste? Hvis du mener, at du ved så meget om de her emner, må det være let for dig at finde en?

Hvis jeg skrev, at jeg havde en kæreste, kunne mange sige, at jeg ikke var i stand til at se verden fra singlernes synspunkt. Skrev jeg omvendt, at jeg ikke havde en kæreste, var der også nogle, der kunne påstå, at det var bevis for, at jeg ikke havde forstand på, hvad jeg skriver om. Jeg ville tabe, uanset hvad jeg gjorde.

 

Der er nogle ting, hvor jeg kunne bruge et godt råd. Kan jeg kontakte dig?

Ja, klik på kontakt. Hvis du ønsker en eller flere samtaler, tager jeg betaling for det.

 

Vi er en gruppe mennesker, der gerne vil høre mere om de ting, du skriver om. Tager du ud og fortæller om dem?

Ja, klik på kontakt, og så finder vi ud af, hvad jeg kan bidrage med. Det er arbejde, og det kræver forberedelse, så jeg tager penge for det.