Hjem » Gode samtaleemner til den første date

Gode samtaleemner til den første date

Del dette indlæg

I dag skal du på den første date med hende den dejlige. Du tænker på, hvordan jeres møde vil forme sig, og hvordan du kan bidrage til at gøre jeres date til en god oplevelse. Du vil også gerne blive lidt klogere på hende, og finde ud af hvad hun er for en kvinde. Bare der nu ikke opstår pinlige pauser, hvor I ikke ved, hvad I skal tale om. Hvad kan du spørge hende om? Hvad er gode samtaleemner til den første date?

Målet med at mødes første gang er at have det sjovt sammen, fornemme hinanden, og om dette første møde skal føre til flere. Selv om det ikke ender med sex, må der også gerne flirtes igennem. At flirte er sjovt!

Du forbereder dig hjemmefra, for du vil gerne tage dig godt ud. Du tænker over dit tøjvalg, håret og din hygiejne. Er du forudseende, tænker du også på et par samtaleemner, du kan gøre brug af, hvis snakken skulle gå lidt i stå.

Small talk er fint til at bryde isen med, men det går nemt hen og bliver lidt overfladisk – især hvis du vil vise hende din personlighed, lige som du gerne vil have et indblik i hendes. Der er også spørgsmål, der er så personlige, at de vil være grænseoverskridende at stille første gang, du møder et andet menneske.

De gode samtaleemner til den første date er dem, der befinder sig nogenlunde midt imellem disse to yderpunkter. Hverken for skræmmende eller for forudsigelige.

Find ud af hvad hun brænder for
Der findes mennesker, der ikke kan fordrage at tale om sig selv. Flertallet har det imidlertid fint med at tale om deres oplevelser og ting, de brænder for. Det, der interesserer dem, som de nyder, og som er med til at gøre dem til lige dem, de nu er. Det er emner, der afspejler deres personlighed. Dermed giver sådanne emner dig mulighed for et indblik i det menneske, du er sammen med.

Klik, og lær samtalens kunst

Film, tv-serier, computerspil, musik og rejser er emner, de fleste kan tale med om og har en mening om. De er fine at tale om, men der følger to venlige, små advarsler med, hvis du er meget ung:

Især fyre kan gå så meget op i deres yndlingsspil til computeren eller konsollen, at de kører helt ud ad nørdetangenten. Selv om mange piger og kvinder også kan lide computerspil, kan du gå så meget i detaljer om din taktik til at forbedre dit inventory í World of Warcraft, at du overser, at hun bliver fjern i blikket og begynder at lave små, utålmodige bevægelser. Du begynder at kede hende.

Når man er helt ung, identificerer man sig ofte med dem, man er fan af. Har man opdaget et nyt band eller en ny tv-serie, synes man selv, at man har set lyset og den dybere mening med tilværelsen. Og man kan blive utålmodig – eller ligefrem fjendtlig – over for folk, der synes noget andet end en selv. Så giv lige andre en chance, lige som du selv gerne vil vurderes uden for mange fordomme.

Gode samtaleemner kan du finde i de spørgeskemaer, der var populære som selskabslege helt tilbage i 1800- og 1900-tallet. Et af dem bliver ofte forbundet med forfatteren Marcel Proust, der nød at vise sit vid i sine svar. Her er en smagsprøve på, hvad man kalder de Proust’ske spørgsmål:

Hvad sætter du mest pris på hos dine venner?
Hvad betyder lykke for dig?
Hvor ville du gerne bo henne?
Hvem er dine største helte/idoler i virkeligheden?
Hvem er dine største fiktive helte/idoler?
Hvad hader du mest?

Du kan finde hele spørgeskemaet her på engelsk.

Læg mærke til, at alle spørgsmålene er åbne – de kan ikke besvares med blot et ja eller et nej. Når hun svarer på et spørgsmål, kan du bede hende om at uddybe det. Spørger du hende, hvor hun helst vil bo, og hun svarer Berlin, kan du spørge hende om, hvad hun kender til byen, om hun har været der, hvad der er så spændende ved netop Berlin, hvornår hun skal derhen igen osv.

Det skal føles rart
Men stil kun et enkelt spørgsmål eller to af denne slags. De skal falde naturligt ind i samtalen. Er I begge til quizzer, kan I dog også lave en lille leg ud af det og stille hinanden spørgsmål på skift. Har I det sjovt og er afslappede, kan I også stille hinanden lidt mere drilske og måske nærgående spørgsmål. Husk, at dette så mere bliver en selskabsleg end en samtale.

Men træk en grænse under alle omstændigheder. Du får ikke noget godt ud af at provokere hende ved at skyde nærgående spørgsmål af, som var det med et maskingevær. Dette skal netop være sjovt, og du skal for guds skyld ikke printe en liste med spørgsmål, du tager med på daten. Pas også på, at der ikke breder sig en stemning af forhørslokale over jeres samtale. At gå på dates skal være sjovt, afslappet og lærerigt – det skal ikke føles som tortur.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *