Hjem » Håndter emails godt og hold op med at opføre dig som en idiot

Håndter emails godt og hold op med at opføre dig som en idiot

Del dette indlæg

Lidt af en overskrift, hvabehar? Den dækker altså to forskellige emner – bortset fra det idiotiske, der er en slags fællesnævner for begge.

Jeg kan godt lide Tim Urban, der skriver bloggen Wait but Why. Han har nogle sjove, kringlede og oftest meget lange indlæg om stort og småt i livet. Han har blandt meget andet skrevet langt og udførligt om overspringshandlinger og kunsten at undgå dem. Desværre var netop dette indlæg så forbandet langt, at jeg under læsningen kunne mærke trangen til at give efter for…overspringshandlinger.

Men lad dig ikke skræmme af det, for i dag kan du læse en af hans såkaldte mini posts, hvor han kaster et kortere, men stadig skævt, blik på den måde, mange af os håndterer emails på, når vi synes, at et svar trækker ud. Eller rettere: Hvordan vi går ud af vores gode skind for beholde en cool facade og ikke virke spor paniske, når vi afventer svar på det forslag om at ses, vi har sendt til en god ven – eller måske en partner in spe.

Det er jo det sidste, hvordan vi skriver til mulige kæresteemner, der har den store interesse her på Mandens Manual, og guderne skal vide, at godtfolk gør sig alle mulige tanker om, hvordan de bedst gør indtryk på skrift, og hvordan de planlægger at læne sig afslappet tilbage, mens de venter på svar. Indtil det hele går op i hat og briller, og de ender med at sabotere deres egne gode intentioner.

Usædvanligt for Tim Urban er han meget ordknap i dette indlæg, som vi singler ellers kan uddrage god visdom af. Han overlader sine tanker til sin sædvanlige lille tændstikmand, der slet ikke er så tosset endda.

Det idioti skal stoppe. Nu!
Mere tosset bliver det hos Susan Elliot, der har skrevet et par bøger om at komme tilbage på det fri marked efter lang tid i et fast forhold.

Så har vi små menneskebørn det nemlig med at kvaje os noget så eftertrykkeligt, og gøre ting vi aldrig ville have drømt om, hvis vi havde været ædru…øh, mindre forelskede på den naive måde.

Nej, du gør ikke dette eller hint for din nye kæreste, fordi du er et godt menneske, og du gerne vil hjælpe disse typer, fordi de tilfældigvis ikke kan finde ud af at styre deres liv fornuftigt. Du gør det, fordi du er en idiot, siger hun.

Nej, Susan Elliot holder sig ikke tilbage. Hvis det er trøst, du søger, fordi en ny kæreste er stukket af med din opsparing, eller vedkommende låner penge af dig for at kunne betale børnepenge, er det dig, der har et problem. Der er altid advarsler om, hvad du har i vente fra den slags mennesker, mener Elliot. Eller som hun bliver ved at banke ind i hovedet på sine lyttere:

Stop being an idiot!

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *