Hjem » Hun sender blandede signaler

Hun sender blandede signaler

Del dette indlæg

Hun smiler, mens I snakker sammen til festen. Du synes, tiltrækningen er gensidig, men det hele fiser ud i ingenting. Eller du tager hende på en date, hvor hun virker glad og interesseret. Kemien er god – hun har bare ikke lyst til at ses igen. Hvad sker der?

Mange mænd synes, at kvinder kan virke tvetydige. Hvad skal du gøre for at aflæse hendes interesse – eller mangel på samme – korrekt? Du er frustreret til op over begge ører, når hun sender blandede signaler.

Dette mysterium er der heldigvis en løsning på. Oftest skal vi mænd dog finde den inde i os selv. Som regel er kvindens signaler nemlig entydige, mens vi fejlfortolker dem. Det er der et par grunde til. Først og fremmest fordi kvinder gerne giver deres negative budskaber et lag sukkerglasur.

Derfor fortolker mænd kvinders ord forkert
En kvinde udtaler ofte sine holdninger indirekte i modsætning til mænd. Af høflighed kan hun svare ja til at mødes, men det er et halvkvædet ja, hvis hun hellere vil være fri. Manden hører kun hendes ja komme ud af munden, men han lægger ikke mærke til, at hun tøver eller virker undvigende.

Vi mænd kan også misforstå kvinder, fordi vi forveksler almindelig venlighed med flirt. Vi projicerer vores egne håb og drømme ud over situationen. Ubevidst gør vi vores egen interesse til hendes. Vi er så optaget af hendes udseende, og at dette skønne væsen vil tale med os, at vi ikke engang lægger mærke til ringen på hendes finger.

Mandens negative forventninger kan forstærke det hele. Han vil ofte være bange for, at kvinden ikke gengælder hans interesse, så han forventer at blive skuffet. Hvis hun så alligevel er imødekommende, ryger han over i den modsatte grøft og tror, at nu er dén ged barberet, så der er frit valg på alle hylder. Det behøver slet ikke at være tilfældet.

Endelig er der også den forklaring, at han oplever en solid gang narrefisse. Med lidt erfaring er den slags tricks dog nemme at gennemskue. I det tilfælde spiller kvinden så hårdt på det seksuelle, at det altid er overdrevet og tit upassende i forhold til situationen. Er noget for godt til at være sandt, er det som regel også tilfældet.

De “blandede signaler” opstår ikke kun i den uformelle flirtefase. Også på en mere officiel date kan mænd og kvinder gå fejl af hinanden. I den situation forsøger begge netop at gøre et godt indtryk, fordi de ikke ønsker at blive valgt fra i første runde. Så de er begge belevne, smilende, positive og måske også lidt flirtende.

Efter sådan en date vil den mest interesserede gå hjem med en følelse af, at det var en rigtig fin oplevelse med god kemi mellem de to. Den mindre interesserede vil ubevidst glemme, hvor stor interesse vedkommende selv havde foregivet, og bagefter synes at daten var okay men heller ikke mere. Husk, at kvinder også kan lægge mere i vores interesse, end vi selv synes, der er grund til. Dynamikken kan gå begge veje.

Vi tror ofte for meget på vores egne evner
Hvorfor er vi så tilbøjelige til at se kvindelig interesse og muligheder, når der ingen er? Vi mænd er generelt overoptimistiske, når vi forsøger at vurdere vores chancer for et positivt resultat. En garvet headhunter fra et rekrutteringsbureau fortalte engang, at mænd altid overdrev deres talenter, når de skrev en ansøgning, mens kvinder undervurderede sig selv. Derfor lagde han altid ti pct. til, når han læste en kvindes ansøgning, mens han trak ti pct. fra, når han læste en mands.

Biologisk kan der være en fornuftig forklaring på mænds skråsikkerhed og kvinders forsigtighed, selv om det er gætteri. Men det gav god mening for familiens og stammens overlevelse, hvis mænd for tusinder af år siden tænkte Vi tre kan sagtens ordne den mammut! Og at kvinder tilsvarende tænkte: De planter ser giftige ud – her skal mit barn ikke kravle omkring. Mænds risikovillighed betød mad, og kvinders forsigtighed betød bedre muligheder for afkommet. Tilsammen steg chancen for overlevelse.

Bliv bedre til at afkode hendes signaler
Løsningen er, at mænd lægger mere mærke til kvinders signaler. I stedet for kun at høre deres ord, skal vi lægge mærke til sammenhængen mellem ordene og mimik og kropssprog. Når der ikke er sammenhæng mellem ord og handling, skal vi lægge mere vægt på hendes handlinger eller mangel på samme.

Siger hun ja til at mødes, og foreslår hun så en anden dag, hvis hun er forhindret den dag, du kommer med? Hvis ja: fint. Siger hun ja til at mødes men uden at følge ordene op med handling, så er det i virkeligheden et nej.

Flirter hun? En kvinde, der er interesseret i en mand, vil ofte gøre nogle ting ubevidst. Oplever du et par af disse eksempler, er der en god chance for, at hun er oprigtigt interesseret i dig:

Leger med sit hår
Stryger huden på sin hals
Piller ved smykker og halsudskæring
Holder øjenkontakt længe
Skifter benstilling jævnligt og lader det ene ben pege hen mod dig

Og lær så at tage det roligt. Læg ikke for meget i, at en kvinde taler med dig og smiler. Måske kan hun lide dig, måske er hun bare venlig eller høflig. Se om hendes ord og handlinger matcher. Vær tålmodig, hold dine forventninger på et lavt plan, og se hvad der sker.

De holdninger kommer du langt med, og de beskytter dine følelser mod en nedtur, du ikke bør få, blot fordi I mødes en gang eller to.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *