Hjem » Hun spiller kostbar

Hun spiller kostbar

Del dette indlæg

Du har mødt denne skønne kvinde. Endnu har I dog ikke været i seng sammen, og du tænker på, om hun er lige så interesseret i sex med dig, som du er det med hende.

Der er masser af situationer, hvor to mennesker mødes for første gang og ender i seng sammen, især hvis der er alkohol med i spillet. Og så er der alle de tilfælde, hvor tingene udvikler sig langsommere. Her er de to sammen nogle gange og føler hinanden lidt på tænderne, inden de tager det næste skridt mod soveværelset. Som regel er det kvinden, der holder sig lidt tilbage. Hun spiller kostbar.

Undervejs kan du som mand komme i tvivl. Du kender dine egne hensigter, men gælder de også den anden vej? Spilder du din tid og dine følelser? Eller har hun også lyst til dig? Hvis hun har, hvorfor går I så ikke bare i seng sammen?

At spille kostbar, eller hard to get, er, når kvinden gerne bruger tid sammen med manden og måske også er flirtende, men hun har endnu ikke givet grønt lys til, at de to har sex. Vi forudsætter, at kvinden er interesseret i manden ud over det rent kammeratlige.

Klik, og få mere at vide om kvinders tanker

Lad os først se lidt på, hvorfor kvinder overhovedet bruger taktikken med at spille kostbar. Kvinder nyder sex, og det ligger også dybt i dem, at der kan komme børn ud af fornøjelserne. Lige så rodfæstet er det, at manden derfor skal have evner som forsørger, så kvinden ikke står alene tilbage med et barn. Derfor må kvinden screene en mand, så hun føler sig mere sikker på hans hensigter og talenter. Prævention, fortrydelsespiller, fri abort og større samfundsmæssig accept af kvinder som seksuelle væsener, og eventuelt enlige mødre, har ikke ændret vores urgamle opfattelser af disse ting.

3 måder at spille kostbar på
Ideen bag at spille kostbar er altså, at hvis en mand vil vente med at have sex, er det fordi han også er interesseret i kvindens andre egenskaber, og at han dermed er seriøst interesseret i et fast forhold. Grundlæggende kan en kvinde spille kostbar på tre, meget forskellige, måder:

1. Den milde, sunde version, hvor det gavner kvinden at se manden an. I dette tilfælde har kvinden bestemt lyst til sex men vil være mere sikker på, at manden vil engagere sig følelsesmæssigt også. Han accepterer ventetiden som en naturlig del af ritualet. Der er mulighed for, at hun vil være en god sexpartner.

2. Den værre, hvor hun tilbageholder sex så længe, at han føler, at hun leger med hans følelser, og han kommer meget i tvivl om hendes interesse. Hun risikerer derfor at miste ham. Måske vil hun gerne dyrke sex, måske er hendes lyst ikke særlig stor, eller hun opfatter sex som noget grimt eller ubehageligt.

3. I værste tilfælde er hun det, man kalder en narrefisse, hvor det hele er et bevidst, psykisk spil. I dette scenarie har hun på intet tidspunkt lyst til sex med manden. Hun nyder blot den opmærksomhed, han giver hende. Hun føler en fornøjelse ved at se ham vride sig som en orm og udføre enhver hundekunst, hun måtte kræve af ham. I sin kerne er dette spil sadistisk.

1. og 3. er de nemmeste at forholde sig til. Den første giver sig selv. Det sidste scenarie viser sig næsten altid hurtigt at være så dårligt, at du bakker ud – med mindre du er meget liderlig, fuld eller naiv.

Det er sværere, når kvinden trækker tiden meget ud, mens manden stadig håber, at der er en chance. Men kvinder i denne gruppe vil tit sende advarselssignaler om deres hensigter ved at komme med negative hentydninger til sex og omtale mænd som nogle lystne slubberter.

Jo, mænd vil gerne have sex – lige som kvinder vil. Det betyder bare ikke, at han er en dårlig mand. Den gode mand med de mange fine egenskaber, kvinden ønsker sig, han vil også have sex. Så det kan hun overhovedet ikke bruge som indikator for, om han har såkaldt reelle hensigter eller ej. Men hun føler alligevel, at denne taktik giver hende kontrol over situationen.

Disse kvinder tror, de anvender en god og sund strategi men ender med at sabotere det for dem selv. De trækker tiden for meget ud og regner med, at det giver dem en garanti for hans oprigtighed. Jo længere han venter, des mere interesseret i mig må han være. Ofte dækker sådanne holdninger over en hæmmet personlighed, og sex med hende vil formentlig være både sjælden og middelmådig.

Men når manden så mister tålmodigheden og springer fra, kan hun berolige sig selv ved at tænke: “Han var også kun ude på sex.” I ni ud af ti tilfælde vil hendes veninder give hende ret i denne antagelse og støtte hende. Dermed er kvindens selvfølelse bevaret, og sammenholdet i venindegruppen er blevet styrket.

Vent ikke et par måneder
Din opgave som en mand, der er interesseret i en bestemt kvinde, er at finde ud af, om hun gengælder dine følelser og din lyst. En mand vil oftest gå ud fra, at hvis kvinden har lyst til sex med ham, har hun også følelser for ham. Derfor holder han øje med, om der er sex, eller om der i hvert fald er en rimelig sandsynlighed for, at det vil ske.

Er hun tilbageholdende, kan det skyldes, at du er for tidligt ude med din invitation til sex. Måske har hun brug for lidt mere tid, inden hun føler sig tryg ved dig. Det er helt okay inden for rimelighedens grænser. Hvad der er rimeligt for dig, afgør du selv. En meget løs tommelfingerregel er, at tre-fire dates er okay at vente. Tre-fire måneder er bestemt ikke.

Der kan også være ting på spil, du intet aner om. I kan for eksempel have været på tre dates, og ved den fjerde tænker du, at enten har I sex i aften, eller også gider du ikke længere. Men hun kunne jo have en voldsom menstruation netop denne aften. Eller hun har andre problemer. Du ved det ikke. Derimod bør du kende dine egne mål og dine egne grænser for, i hvor lang tid du vil fortsætte på et platonisk plan.

Du kunne naturligvis spørge hende direkte, men det vil virke overivrigt. Så interesseret bør du ikke fremstå, før I har et seksuelt forhold. I bedste fald risikerer du også en sludder for en sladder, og i værste fald at dit spørgsmål vil slå skår i den spirende romantik.

Nej, ingen normale, sunde mennesker ses i månedsvis uden sex, hvis de er interesseret i et forhold med den anden. Voksne, velfungerende mennesker har lyst og et seksuelt behov – stort eller lille. Men de har det, med mindre de slås med neuroser eller religiøse og moralske anfægtelser.

En sidebemærkning, men en vigtig en: Er et par først begyndt på sex, er det ikke muligt at stoppe det igen samtidig med, at man foregiver at fortsætte og udbygge bekendtskabet. For eksempel, når Adam og Eva har været på en håndfuld dates, og de er begyndt at gå i seng sammen. En dag siger en af dem så, at de bør holde en pause med sex, mens de lærer hinanden bedre at kende, inden de fortsætter med at have sex.

Et sådant forsøg på at skrue situationen tilbage holder ikke. Tit dækker det over, at den ene part prøver at afslutte forholdet på en måde, der minder om Jeg synes, vi trænger til en pause, hvor vi ikke ses. Eller vedkommende har mødt en anden, som de lige vil prøve af, inden de beslutter sig. Har to mennesker taget hul på det seksuelle sammen, er de gået all in. Dropper de sex, dropper de partneren.

Kan hun lide at røre og blive rørt ved?
Havner I hurtigt i seng sammen, fordi lysten er gensidig, er dén sag klaret. I kan fortsætte med at lære hinanden at kende og dyrke dejlig sex sammen undervejs.

Hun bestemmer suverænt, om hun vil have sex med dig eller ej og eventuelt hvornår. Du bestemmer til gengæld, om du vil omgås en kvinde, uden at sex er med i ligningen. Føler du dig frustreret? Synes du ikke I bevæger jer i en seksuel retning overhovedet? Hvad er vigtigt for dig? Viser hun på andre måder, at hun er seriøst interesseret i dig, så sex blot er et spørgsmål om en date eller to mere? Eller føler du dig holdt for nar? Mærk, hvad dine følelser prøver at fortælle dig.

Anslå fra begyndelsen en flirtende, seksuel undertone i jeres samvær. Så ved hun, at du har romantiske hensigter, og at I ikke er sammen af rent venskabelige årsager. Prøver du at luske dig ind på hende, ved at foregive at det er rent platonisk, er hun i sin gode ret til at tro, at du alene er ude på at være hendes kammerat. Det er måske en naiv antagelse, men i den situation har du selv sendt falske signaler.

Hold øje med, hvordan tingene udvikler sig. Bevæger de sig mod noget fysisk? Er hun kærlig, holder i hånd, rører ved dig, krammer og kysser dig? Er hun opmærksom på dig og investerer hun følelser i bekendtskabet? Virker hun glad og hjertelig i modsætning til trist, ængstelig og nervøs? Kysser hun engageret tilbage, eller vender hun ansigtet væk? Er hendes hånd slap, hvis du giver den et klem?

At vente lidt med sex er okay. Men du skal kunne mærke på hende, at hun interesserer sig for dig og investerer følelser i bekendtskabet ligesom du. Vigtigt er det, at du fornemmer, at hun kan lide at være fysisk og kan lide kram og kærtegn. Fortsæt med hende så længe tingene bevæger sig i den rigtige, fysiske retning. Føler du, at hun holder dig hen, så du bliver frustreret ud over alle grænser, og du ikke kan se nogen ende på cølibatet – så drop hende.

Og husk så lige kondomerne, og at et nej betyder nej.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

3 comments

 1. Birgit says:

  Hold nu op…det her burde rigtig mange mænd læse.Synes selv vi kvinder må være lette at aflæse meeen så godt at få det læst -lærerigt osse for os.

 2. Ole Grosen says:

  Jeg tror, en del mænd ikke altid forstår kvinders koder, men måske går dit ønske i opfyldelse – halvdelen af læserne herinde er mænd.
  Tak for dit input!

 3. Kenni says:

  Okay, Birgit .Mænd skal hurtigt forstå budskabet,fordi du synes,at i kvinder er lettet,at aflæse. Jeg kan ihvertfald fortælle dig, det er kvinder ikke altid for en mand.Kvinder kan godt i mange tilfælde være svær at finde ud af ,og hvor har vi mænd dem egentlig henne når de bliver kostbare,eller frustreret. Især når erklære lige ud til dem,at man godt kan lide dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *