Hjem » Hvad ser kvinder i mænd?

Hvad ser kvinder i mænd?

Del dette indlæg

Det kan være svært at begribe som mand, hvad der skulle være attraktivt ved vores eget køn. Hvad ser kvinder i mænd? Hvad skulle være så specielt? Omvendt er det jo utrolig let at forstå, hvad vi selv ser i kvinder. De er nemlig dejlige at se på og føle sig tiltrukket af. Og så er de feminine, anderledes, og derfor har de noget, vi mænd ikke besidder og heller ikke helt forstår.

Mystiske og spændende er mænd derimod ikke. Tværtimod. Vores ord og handlinger udspringer af vores motiver, der er enkle og gennnemskuelige, på grænsen til det forudsigelige og kedelige. Så hvad i alverden skulle kvinder finde spændende ved os?

Jo, vi kan godt lide at lave noget praktisk. Lægge en plan, udføre den og se resultatet, hvorefter vi begynder forfra. Derimod er vi sjældent så gode som kvinder til at snakke, føle og at skulle forholde os til alt muligt, vi alligevel finder ligegyldigt.

Det modsatte køn, som vi ikke rigtig forstår, er altid spændende og dragende, forudsat at man er heteroseksuel. Set med kvinders øjne er det os, der er det modsatte køn – og dermed attraktivt pr. definition.

Nogle kvinder hævder, at mænd er tæt på at være overflødige. Bortset fra at være indskydere i en sædbank synes disse kvinder ikke, at mænd har hverken værdier eller kvaliteter, der begrunder, at kvinder og børn skulle kunne bruge os til noget som helst fornuftigt.

Heldigvis har mænd en lang række værdier og talenter, som et stort flertal af kvinder sætter pris på, selv om vi mænd ikke selv tænker synderligt over dem. Vi har en masse, der kan berige kvinders liv og gøre det bedre, end hvis verden udelukkende bestod af kvinder.

Vil du have et godt forhold til en kvinde, skal du vide, hvilke kvaliteter hos din partner, der er vigtige for dig. Hvad du selv bringer med til festen som mand, er imidlertid lige så vigtigt. Det er de positive egenskaber, der gør dig mere attraktiv, set med kvindeøjne. Så tag et kig på eksemplerne i nedenstående liste, hvis du skulle have overset, at dit eget køn har en masse godt at byde på.

Fysisk styrke
Mænd er fysisk stærkere end kvinder. Selvfølgelig er der masser af undtagelser, men det rykker ikke ved den gennemsnitlige fordeling af muskelmasse.

Så mænd tager ofte slæbet og de tungeste og de fleste løft. Når man ser en flok venner og veninder hjælpe en, der flytter til en ny adresse, tager mændene de tungeste møbler. Det er okay, vi forventer ikke, at det skal være anderledes. Kvinder anerkender vores styrke og er glade for, at vi slæber for dem.

Mænd har mental styrke
Mænd har følelser. Vi har bare ikke så mange af dem, og vi lader os sjældent diktere af dem. Når det er nødvendigt, kan de fleste mænd pakke deres følelser ned i en lille mental kasse. Her holder de sig i ro, mens manden gør, hvad der skal gøres, uden at han bliver distraheret af dem.

Klik, og bliv mere attraktiv for kvinder

Man kunne hævde, at mænd på den måde har et fattigt liv, når de undertrykker de psykiske reaktioner, som følelser er. På den anden side har denne evne hjulpet både mænd og kvinder gennem udviklingshistorien, fordi mændene kunne underkaste sig større og vigtigere opgaver som at skaffe mad og beskytte stammen i krig, uden at følelserne satte dem ud af spillet.

Kvinder værdsætter denne evne – også selv om nogle siger, at de ønsker en mand, der viser følelser. Mange kvinder reagerer umiddelbart og med deres følelser, når noget går dem på. Oveni bliver deres humør ofte påvirket af de hormoner, der styrer deres månedlige cyklus.

Når kvinden synes, det hele sejler, og hun har svært ved at bevare overblikket, når hendes følelser fortæller hende, hvordan hun skal opfatte tingene – ja, så står manden der med solid jordforbindelse og er i stand til at skære igennem rod og kaos. Denne evne hos manden har kvinder brug for, og mange af dem indrømmer det gerne.

Derfor har kvinden brug for at sikre sig, at manden er stabil, når tilværelsens bølger kan gå lidt højt. Hun vil vide, hvor hun har ham, og at hun kan stole på ham. Man kunne kalde det en floskel, når kvinder igen og igen efterlyser en ærlig mand, enten udtrykt direkte eller når de omtaler deres ønsker til en partner i en datingprofil. Men kravet om ærlighed er reelt. Hun vil vide, hvor hun har ham, og om hun har en mand, der bliver hos hende og kan stå fast og træffe de rigtige beslutninger i svære situationer.

Selvtillid og integritet
Selvtillid er en af de egenskaber, kvinder værdsætter allermest ved mænd. Ikke at han går rundt med et oppustet selvbillede eller en narcissistisk optagethed af sig selv. Men at han kender sit eget værd, respekterer sig selv, og at han forventer af andre, at de også viser ham almindelig respekt.

Integritet betyder, at der er sammenhæng mellem din opfattelse af situationer, hvad du mener og siger, og hvad du gør. Kort sagt: Der er overensstemmelse mellem ord og handling.

Selvtillid og integritet hos manden er basis for den tryghed, kvinden har behov for at finde i et forhold. Disse egenskaber er dybt rodfæstede. Heldigvis er kvinder i dag selvforsørgende og kan frit vælge, hvem de vil danne par med. Men det stikker dybt i kvindens biologi, at faren til hendes børn er til at stole på, og at han sender signaler om, at han er i stand til at skrabe ressourcer som jagtbytte eller penge sammen til en familie, og at han vil beskytte hende og børnene.

Kvinder vil have sex
Kvinder kan lide sex, punktum. Heldigvis, for det ville se skidt ud for menneskehedens beståen, hvis trangen til at formere sig udelukkende var indbygget i det ene køn. Med mindre en kvinde er lesbisk eller har en neurotisk angst for erotik, vil hun derfor gerne have en mand, hun kan dyrke tilfredsstillende sex med.

Kvinder vil have opmærksomhed
Alle mennesker har behov for at blive set og anerkendt, som dem vi er. Bliver vi fuldstændig ignoreret, så visner vi.

Kvinder giver hinanden masser af opmærksomhed. De roser og anerkender hinanden for deres børn, valg af partner og tøj, deres resultater på jobbet, deres evner til at skabe stemning og hygge, madlavning og meget andet. Det betyder ikke, at kvinder ikke konkurrerer indbyrdes. Det gør de, og selv om nogle af anerkendelserne bliver formuleret som indbyrdes ros, kan en kvinde også have andre følelser på spil. “Sikke en flot kjole, og hvor sidder den dog godt på dig!” siger hun, samtidig med at hun tænker “Og man kan se, hvor stor din røv er, men det tror du jo nok får mændene til at vende sig om efter dig, din fede ko.”

Kvinden kan især lide opmærksomhed fra manden. Hun ønsker denne opmærksomhed på to måder: Dels at han ser hende, lytter til hende og anerkender hende som både kvinde og menneske. Dels at han begærer hende seksuelt  – forudsat hun kan lide ham. En klog kvinde ved godt, at mændenes interesse i hende ofte bygger på en seksuel bagtanke. Det er så også den eneste bagtanke, mænd har, og det gør os nogenlunde forudsigelige og enkle set fra kvindens synspunkt.

Når en kvinde kan lide en mand, vil hun gerne have, at han viser sin lyst til hende, at han flirter, kurtiserer hende, rører ved hende, og at han demonstrerer, at han har lyst til sex med hende og indgå i et forhold.

Mænd gør noget ved sagen
Kvinder kan tale i timevis. For dem er det en del af tankeprocessen at vende og dreje tingene og sætte ord på. Så kvinder elsker at snakke med veninderne, men de kan også få nok af det. De vil også have handling, og her kommer manden belejligt ind i billedet. Han er nemlig mere resultatorienteret.

Mænd handler i stedet for at snakke så meget. Vi analyserer, planlægger, og så går vi ellers i gang. Vi tager initiativet, er beslutsomme og løser opgaven. Det kan kvinder lide.

Kvinder kan lide den kække fyr
Mænd er ofte mere frække end kvinder. Ikke bare når det gælder om at fortælle en rå joke, men også når det gælder om at være direkte og pågående. Den form for kækhed synes mange kvinder er forfriskende, da kvinder som regel bliver opdraget til at være mere tilbageholdende og lærer, at pæne piger endelig ikke må få båden til at vippe for meget. Så kan en mand fyre et par sandheder af, og det er et frisk pust, som kvinder værdsætter.

Hun nyder at se legebarnet i ham
Drenge leger, og de fortsætter med det, når de bliver voksne. I voksenlivet antager legen tit en mere moden form, man kalder hobbies, sport eller fritidsinteresser. Men leg er det stadig, uanset om manden sparker til en bold, eller han sidder bøjet over sin møntsamling. Den sunde, voksne mand vil altid have et element af legebarn i sig. Drengerøven er ham, hvor legen fylder så meget, at han ikke tager noget alvorligt.

Mandens lyst til at lege, fordybe sig og gå til den kan kvinder godt lide. Her kan hun se ham på hans egen hjemmebane, hvor han frit giver udtryk for sin glæde og livslyst. Det glæder hende, at han har nogle kammerater, han dyrker sine interesser med. Så længe hun ikke synes, at det tager overhånd. Hun forventer nemlig også, at han vender tilbage til sin voksentilstand igen.

Mænd er modige
Mænd kan lide eventyr. De vil opleve noget nyt, og de er ikke bange for at kaste sig ud i det.

Når det gælder eventyrlyst, bekymrer mænd sig oftest kun lidt, inden de tænker: Det skal nok gå. Mange kvinder i samme situation tænker meget og grundigt over det, inden de tit konkluderer: Det går nok ikke.

Her kan kvinder godt lide, at manden går forrest. Så længe han er rimelig fornuftig og har integritet og kompetencer i orden, følger hun gerne trop. Mænd kan give kvinder et bedre og mere spændende liv, når de viser vejen til eventyr og spændende oplevelser og kan overbevise kvinden om, at risikoen ikke er for stor.

En far er en mand
De fleste kvinder vil gerne bygge rede og skabe en familie. Mandens bidrag til den drøm er mere og andet end blot en sædcelle.

Har kvinden været klog og valgt en god mand, så har han en god moral og sund dømmekraft, som han præger deres børn med. Han bidrager med sine handlinger til, at børnene ser ham som et godt eksempel på, hvordan en god forælder er i almindelighed og en god far i særdeleshed. De indtryk er vigtige for både drenge og pigers opvækst og identifikation med både deres eget og det modsatte køn. Han giver sine børn et indblik i den mandlige verden.

Den gode far har styrke, han er reel, retfærdig, og han er kærlig. Han har blik for sine børns velvære, og at det går dem godt i livet. Selv om den moderne tilværelse ikke byder på mange vilddyr, faren kan forsvare sine børn imod, så er han der for dem, hvis klasselæreren har været uretfærdig over for lille Lise, eller en af gadens møgunger har været ude efter lille Lars.

Kvinder er vilde med, at manden påtager sig sit ansvar som far, og at han gør det så godt, han kan.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *