Hjem » Hvad skal vi med kvinder?

Hvad skal vi med kvinder?

Del dette indlæg

Vi mænd er fascineret af kvinder. Når de smiler, når de vrikker med bagdelen, eller når de roser os, fordi vi satte hylden op nogenlunde i vater eller fangede den farlige edderkop og bar den udenfor.

De samme kvinder kan hyle os ud af den, når vi synes, at de er ulogiske, styret af svingende følelser, eller når de får den der bekymringsrynke i panden og siger “Der er noget, vi bliver nødt til at tale om.” Så hvad skal vi med kvinder?

Kvinder er, lige så lidt som mænd, ideelle skabninger. De tilbyder ikke kun idyl, varme følelser og hed erotik. Med i pakken hører somme tider også surhed, bebrejdelser og almindeligt brok. Hvis vi ikke ligefrem får den kolde skulder – ofte uden at vi overhovedet fatter, hvad hun er utilfreds med. “Det burde du vide,” lyder det vrissende svar, hvis hun overhovedet giver et, når vi adskillige gange har spurgt, hvad der nager hende.

Modsætninger er indbygget i forholdet til andre mennesker, og det leder til uenigheder og diskussioner. Ikke mindst med en kvinde, der gerne vil vide, hvor manden står, og hvor hans grænser er. Med en kæreste er der endnu flere følelser på spil.

En del af problemet opstår, fordi vi idealiserer partneren. Vi ser hende som perfekt og ufejlbarlig, og derfor kan vi ikke erkende hendes knap så gode sider. Eller vi risikerer at svinge til det modsatte synspunkt og ser hende udelukkende i et negativt lys. Enten er hun en engel, eller også er hun en djævel. Det er sort-hvid tænkning, der ikke levner plads til alle menneskets forskellige gråtoner.

Riv den piedestal ned, som du selv har anbragt din udkårne drømmekvinde på. At erkende at det modsatte køn er lige så uperfekt som ens eget er ikke at nedgøre det. Det er et tegn på modenhed og dømmekraft. Ja, nogle gange går det ikke, som vi ønsker det. Hun vil hellere have en anden end dig eller ingen kæreste overhovedet. Men langt de fleste får hurtigt modet tilbage, så jagten på en ny kvinde kan begynde.

Negative mænd bliver sure og indebrændte
Men en del mænd bliver stående tilbage. De føler sig sårede, krænkede og sværger, at de aldrig mere vil føle sig ydmygede af kvinder. De stivner, de bliver bitre mænd.

Om den pågældende kvinde var en urimelig mokke, om hun bare ikke havde romantiske følelser for ham, eller om han var et fjols, som hun gjorde klogt i at afvise, er ligegyldigt i denne sammenhæng. Han føler sig nu urimeligt behandlet og kan ikke se ud over kanten af sine egen indebrændthed.

Han synes, at hans varme følelser for hende på magisk vis burde få hende til at føle det samme. Han mener, at universet burde indeholde en højere retfærdighed, der sikrer ham det, han ønsker. Han har reduceret sig selv til en bunke negative følelser. Fornuften er fuldstændig fordampet, og han forbander hele kvindekønnet ned i det sorteste helvede.

Så dårligt går det heldigvis sjældent flertallet af mænd. Men somme tider kan selv den mest positive mand spørge sig selv, om kvinder er al besværet værd.

Et forhold til en kvinde kan bidrage til at give dig et bedre liv. Så lad os holde humøret oppe og bevare optimismen ved se på en række punkter, hvor kvinder objektivt set giver tilværelsen mere værdi. Hvis du skulle have glemt dem.

Du får mere sex i et forhold end ude i nattelivet
Du får mere sex, når du er i en eller anden form for forhold. Måske tænker du, at du ville vælte dig i kvinder, hvis bare du var single og kunne tage for dig af retterne i byens natteliv.

Lige som der er kvinder, du ikke finder tiltrækkende, er der imidlertid også kvinder, der ikke er tiltrukket af dig. Så i stedet for at være et stort tag-selv-bord er det såkaldt frie marked knap så frit. Det har en række begrænsninger for, hvor mange vi kan indlede et intimt forhold til, og hvor let det er.

At finde sex er ikke svært, med mindre du stiller urealistisk høje krav til en partner. Og at date online gør det lettere at skabe kontakt. Men du skal gøre en indsats og lægge tid, penge og opmærksomhed i det, hvis du vil ud og score.

Sandheden er, at det er uendeligt meget nemmere at række ud efter den kvinde, der allerede befinder sig en armslængde fra dig, og som du allerede er på god og intim fod med.

Måske synes du, at du får for lidt sex i dit nuværende forhold, og måske har du ret. I så fald må du tale med din partner om, hvordan I kan ændre det, men det er en helt anden sag. Pointen er, at du får mere sex, når du er i et forhold, end hvis du ikke er.

Støtte og en der lytter
Der er knas i forholdet til et familiemedlem. Chefen på jobbet opfører sig idiotisk. Har det modermærke ikke ændret udseende? Du tumler med et problem, og så er det godt at have en at dele det med. Snak med din kvinde. Hun kender dig, hun vil sandsynligvis forstå dig, og hun vil gerne hjælpe dig.

I et forhold kan du forvente støtte – eller bør i hvert fald kunne. Støt dig til din partner. Hun vil være glad for den tillid, du viser hende ved at åbne dig, og det vil gøre jeres forhold stærkere.

Men misbrug ikke hendes tillid og tålmodighed. Folk bliver trætte af en, der evig og altid klynker og brokker sig. Selv om kvinder ikke altid vil indrømme det, ønsker de oftest at se manden som den stærke og urokkelige, der ikke lige bliver hylet ud af den. Hvis du for ofte bruger hende som støttepædagog, risikerer du, at hun begynder at stille spørgsmålstegn ved din mandighed i almindelighed og din evne til at klare småproblemer selv i særdeleshed. Så støt dig til hende – men med måde.

Du lever længere
En kvinde i dit liv er næsten en garanti for et længere og sundere liv. Mænds gennemsnitslevealder er kortere end kvinders. Uden tvivl skyldes det en række genetiske faktorer, at drenge bliver født med flere handikaps, og allerede som spædbørn har flere sygdomme, end piger. Voksne mænd løber også en større risiko ved usunde og farlige jobs end kvinder. Endelig er det unge mænd, der sætter livet på spil ved at køre alt for stærkt, klatre op i en høj mast i en brandert eller laver andre livsfarlige stunts.

For de fleste mænd klinger denne adfærd dog af, når de kommer op i tyverne. Især har en kvinde en gunstig virkning på denne udvikling, så han ikke opfører sig som den evige drengerøv resten af livet.

For mange unge mænd er det normal adfærd at drikke sig i hegnet hver weekend og leve af junkfood og cola resten af ugen. Grøntsager får han kun, hvis han glemmer at pille ananasstykkerne af sin Hawaii-pizza. Men også en del ældre mænd går i hundene, hvis de bliver alene på grund af død eller skilsmisse.

Sundere mad, mindre sprut og røg og måske også mere motion er oftest resultatet af et mere stabilt liv, som det leves i et parforhold. Det driller vi mænd så hinanden med, når en kammerat lige skal tale med kæresten, inden han siger ja til at gå med til fodboldkampen eller en tur i byen. Det betyder ikke, at han er blevet vegetar, afholdsmand eller er kommet under tøflen. Han er bare blevet lidt mere fornuftig, selv om opfordringen til det ofte er kommet fra en kvinde.

Forskningen viser, at mænd lever sundere og længere, når de er sammen med en kvinde. Nogle vil også sige, at de lever lidt kedeligere, men det vildt festlige liv er en ringe trøst, hvis man dør af kredsløbssygdomme som 60-årig.

Hygge og selskab
Mænd er oftere enspændere end kvinder. Mens kvinder knytter bånd, spejler sig i hinanden og har større behov for venindernes accept, foretrækker mænd at udstikke deres egen kurs. Det giver frihed men kan også medføre en vis isolation i forhold til omgivelserne.

Begejstret er han ikke altid, når hun gør ham opmærksom på, at det nu er deres tur til at invitere til begivenheder med familien eller parmiddage. Men hun bidrager med sociale forbindelser og kompetencer, han nyder godt af, selv om han ikke altid lige kan se det. På samme måde kan kvinder lide at skabe hyggelige rammer – et hjem – som manden ofte værdsætter, uden at han nødvendigvis springer op og klapper højlydt.

Accepter din kvindes lyst til hygge og selskab, så længe det ikke kammer over i pyntepuder og sociale forpligtelser, du ikke magter at leve op til. Du bliver et rigere menneske af det.

Lær at tage mere hensyn til andre
Kvinder udviser større medfølelse end mænd. Det er ikke tilfældigt, at der er mange flere kvinder ansat i pleje- og omsorgssektoren.

Af kvinder kan mænd lære at blive bedre til empati, sociale normer, at føle sympati og at tage hensyn til andre. Ikke fordi mænd er kyniske og asociale, men fordi vi oftest har fokus på andre sider af tilværelsen som at være målrettede og resultatsøgende. Lad dig smitte med lidt hjertevarme.

Bedre økonomi
En bolig til to personer behøver ikke at være dobbelt så stor som til en enkelt. Komfuret bruger kun lidt mere energi, når der skal laves den dobbelte portion mad. To personer bruger ikke flere penge på lys i stuen end en, og det samme gælder indboforsikringen, tv-licensen og internetabonnementet.

Udgifterne er markant lavere, når man er to om at dele dem.

Kærlighed
At vise varme følelser for andre, og modtage dem, er et grundlæggende, menneskeligt behov. Det får os til at trives og vokse som mennesker.

Venner, familie og børn kan kun dække dette behov til en vis grad. Vil du elske og elskes? Så har du behov for en kvinde. En god en.

En mor til dine børn
Mænd vil gerne udføre store bedrifter: skabe kunst, opfinde, gå nye veje, opdage og realisere. Mange mænd vil gerne sætte et aftryk, der viser, at de har levet, og at de har gjort en forskel. Nogle gør det så godt, at andre rejser en statue af dem, når de er døde, så eftertiden kan sige: “Niels Nielsen gjorde det ganske godt.”

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at være en Leonardo da Vinci eller gøre dig fortjent til Nobelprisen. Få børn og vær god ved dem. Så er der nogle, der vil se op til dig og huske dig for noget godt.

Det projekt kan du imidlertid ikke klare alene. Der skal også en mor til, så find en god kvinde og skab en familie sammen med hende. At være far er en af de største ting i livet, du kan opnå som mand. Du vil føle dig forpligtet af dine børn, og du vil forpligte dig til selve livet, så du kan tage dig af dem.

Ros og anerkendelse
Lærerne havde måske svært ved at få øje på dit geni i skolen. Dine forældre var måske heller ikke så gode til at se dig og anerkende dig, som du kunne have ønsket.

En god kæreste, der kan lide dig, vil anerkende dig, som den mand og det menneske du er. Hun vil heppe på dig i dine bestræbelser på at lykkes. Når du har sat hylden op på væggen, vil hun give dig et kram og sige: “Flot arbejde!” Dine skuldre vil blive et par centimeter bredere, og du vil synes, at der alligevel er en mening med tilværelsen.

En modpol til din maskulinitet
Vi mænd er oftest gode til det konkrete: at analysere, planlægge og udføre. Når det kræver handling, er vi på. Vi kan tilpasse os i et hierarki og indgå i et fællesskab for at løse opgaven, eller vi kan gøre det selv. I alle tilfælde uden for megen snak.

Tilværelsen har også blødere sider, som kvinder ofte mestrer bedre end os. Som mand har du også brug for det bløde og det udefinerbare, og kvinder har brug for nogle, der er mere konkrete og kontante. De to køn kan være modpoler uden at være modstandere. De kan supplere hinanden og skabe spændende kontraster.

En kvinde kan få din maskulinitet til at træde frem og understrege de positive sider af den, lige som du kan få hendes kvindelighed til at skinne.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *