Hjem » Hvordan vælger manden en kæreste?

Hvordan vælger manden en kæreste?

Del dette indlæg

 

Hvordan vælger manden en kæreste?Det gør han slet ikke, for manden er ikke interesseret i en partner. Han tænker kun på en ting, og det gør han med en bestemt legemsdel. Følelser har han derimod ikke mange af, og så er han bange for at binde sig. Det mener mange kvinder i hvert fald. Problemet er bare, at dette er forkert. Så hvordan vælger manden en kæreste, når han alligevel gør det?

Lad os begynde med at slå et par ting fast. Det er først og fremmest singlekvinder, der mener, at mænd ikke er interesseret i et forhold. Især hvis de også er blevet svigtet, har haft uindfriede forventninger, et forhold der led en trist skæbne, eller hvis de har svært ved at tiltrække en mand. Den negative opfattelse er forståelig, men fakta ser anderledes ud.

De fleste voksne danskere lever nemlig i en form for forhold, og forudsat at det er heteroseksuelle par, består disse forhold af lige mange kvinder og – tadaa – mænd.

68 pct. af mænd synes, det er afgørende for dem at leve i et parforhold, mens det samme gælder 56 pct. af kvinderne, påpegede Svend Aage Madsen, chefpsykolog på Rigshospitalet, for nylig i DR. To tredjedele af mænd synes altså, at parforholdet er meget vigtigt, mens kun godt halvdelen af kvinder deler den opfattelse.

Til gengæld er det kvinderne, der tager initiativet til dobbelt så mange skilsmisser, som mænd gør. Tallene viser altså, at mænd gerne vil være i et forhold og nødigt forlader det igen.

Mænd tester også kærestepotentialet

Det er næppe nogen trøst for den kvinde, der gerne vil have et fast forhold til en mand, men har svært ved at finde og holde fast i ham. Så hvordan vælger manden en kæreste, når han – trods alle fordomme – faktisk gør det? Hvordan knækker kvinden denne kode?

Klik, hvis du vil forstå mænd bedre

Det gør hun ved at forstå, at manden tænker, føler og handler anderledes end hende, når det handler om at etablere et forhold. Hun behøver ikke at være begejstret for, hvordan mænd generelt agerer, men hun må acceptere, hvordan virkeligheden er, præcis som mænd må.

Selvfølgelig er der mænd, der er forsigtige og seksuelt tilbageholdende, mens der er kvinder, der tager seksuelle initiativer, er frembusende, og er ligeglade med om en engangsaffære udvikler sig til noget mere. Endvidere kan begge køn have forskellige holdninger til disse ting afhængigt af, hvor de er i livet, hvilke valgmuligheder de aktuelt har, og hvor meget lyst de har til sex på et givent tidspunkt.

Men generelt er det manden, der er hurtig til at tage initiativet, og kvinden der lige vil se bejlerens motiver og formåen lidt an, inden hun slår dynen til side. Mænd synes at være mindre kræsne, mens kvinder er mere fornuftige, når det gælder valget af sexpartner.

Mænd må acceptere, at kvinder sjældent spurter om kap for at nå hen til sengen, når de to knap kender hinanden. Og kvinder må acceptere, at mænd er hurtigere på den seksuelle aftrækker, mens hun selv vil vente lidt.

Når kvinder tjekker mænd

At naturen har udstyret mænd med mere seksuelt initiativ og kvinder med mest fornuft til at vælge en partner, der effektivt tager del i yngelplejen, har vi været inde på før i Mandens Manual. Ligeledes at disse mål og metoder godt nok er forskellige, men at de tilsammen giver afkommet de bedste chancer for at klare sig. Tilmed er begge køn så kløgtige, at vi ved, hvordan vi skal få det modsatte køn på krogen.

Kvinde, du ved godt, hvordan du selv opererer, når du er på jagt efter et fast forhold, ikke? Du tjekker manden ud og prøver at teste, om han er en god partner:

 • Overholder han sine aftaler?
 • Følger han sine fine ord op med handling?
 • Kan du komme overens med ham?
 • Er han solid og økonomisk ansvarlig?
 • Står han fast og er handlekraftig, hvis der opstår problemer?
 • Er han kærlig, opmærksom, betænksom og gavmild?
 • Er han en god elsker?
 • Osv. osv.

Breaking news: Manden gør præcis det samme som dig. Han gør det bare i en anden rækkefølge. Hvorfor? Fordi han er en mand, og fordi mænd er anderledes end kvinder.

Lidt firkantet sagt, så vil du som regel sikre dig, at du er sammen med en mand med mange gode talenter, inden du vurderer ham seksuelt. Derimod vil han sikre sig, at du er en kvinde med seksuel lyst til ham, inden han vurderer dine andre gode egenskaber.

Begge køn stiller krav før de binder sig

En vigtig ting har I dog til fælles. I vil begge have, at hele pakken er god, inden I knytter jer til hinanden i et fast forhold. Det er blot jeres måde at undersøge pakkens indhold og kvalitet på, der er forskellig.

Lad os skrue op for generaliseringen og krybe indenbords i den gennemsnitlige mandehjerne for at få svar på spørgsmålet hvordan vælger manden en kæreste? Hans fremgangsmåde er enkel og overskuelig, når han får øje på en kvinde, og de indleder et bekendtskab:

 1. Halløj, hun ser dejlig ud. Hende vil jeg gerne i nærkontakt med. Har hun også lyst til mig? Hvis ja, begynder han at gøre kur. Hvis nej, stopper processen her.
 2. Er hun rar og nem at være i selskab med? Hvis ja, intensiverer han sit kurmageri. Hvis nej, stopper processen her, eller hun bliver kun en bolleven.
 3. Er hun fornuftig, rimelig og ansvarlig? Hvis ja, går han videre. Hvis nej, bliver hun en, han ses med i et stykke tid, men ikke som kærestemateriale.
 4. Fungerer vi godt sammen, kan vi tage fælles beslutninger, og spiller det sammen med vores respektive venner og familie? Hvis ja, går han videre. Hvis nej, har forholdet helt sikkert en udløbsdato.
 5. Ser hun ham som den han er, respekterer hun ham, er kærlig, og er han stadig vild med hende – ja, elsker hende ligefrem? Hvis ja, går han all in – det skal være de to, så længe han lever. Hvis nej: Hun kunne være blevet en god kæreste, men det er ikke hende, han vil satse alt på.

Bemærk, at mandens primære mål er at finde en kvinde, der er så tiltrækkende, at han har lyst til sex med hende. Måske er det lettere at vende bevisbyrden om og sige, at han i hvert fald ikke bejler til en kvinde, han finder seksuelt frastødende. Han har også andre mål, men hvis ikke det seksuelle ser ud til at kunne fungere, bliver bekendtskabet meget kort.

Var han kun ude på en ting?

Der er et hav af forskellige ting, der afgør, om en mand bliver tiltrukket af en kvinde, og mænd har vidt forskellige måder at prioritere deres andre ønsker på. Nogle af disse mekanismer er måske ubevidste, mens han tænker grundigt over andre. Mænd følger – fuldstændigt som kvinder – en form for flow chart for at vurdere den andens partnerpotentiale.

Men da mænd oftest vil tjekke den seksuelle kompatibilitet så tidligt som muligt, sker det jævnligt, at manden afbryder forholdet nogle dage, uger eller et par måneder efter, at de to er begyndt at have sex sammen. Det får en hel del kvinder til istemme det velkendte omkvæd Han var kun ude på sex.

Jo, måske var han kun ude på sex. De mænd findes absolut. I mange tilfælde mister manden imidlertid interessen, selv om det seksuelle var godt nok, men hans følelser viste sig ikke at kunne følge med i længden, eller kvinden havde ikke de egenskaber, han håbede på. For mænd tænker også på andet end sex.

Jeg forstår udmærket de mange kvinder, der synes, at de åbner deres sjæl, hvis de spreder deres ben, og at et brud derfor føles voldsommere, efter de to har delt seng. Hun har jo investeret sine følelser allerede. Mænd investerer også gerne deres følelser, men disse følelser vokser som regel over tid, når han lærer kvinden bedre at kende.

Klik, og få 10 gratis datingtips og nyhedsbrevet direkte i din indbakke

I samme gruppe af misforståelser er situationen, hvor manden fra begyndelsen ved, at han aldrig bliver interesseret i et forhold med kvinden. Men hov, det er længe siden, de hygger sig i baren, har fået lidt at drikke og har begge lyst til den gode gamle leg. Så er der ikke langt til engangsknaldet.

Afhængigt af sine muligheder kan manden sagtens gå på kompromis med sine krav til en kæreste, hvis han er trængende nok. Det kan kvinder også finde ud af, men sjældent så udpræget som mænd gør det.

Mænd og kvinder er lige gode om det

Af de kvinder, der knytter følelser og sex sammen, vil en del føle sig sårede. Især hvis de syntes, at manden var et dejligt hug og måske et bedre eksemplar end de mænd, der normalt lægger an på dem. Jo, nogle gange tager mænd, hvad de kan få, og de kan “bolle nedad” men kun for en nat eller to. Og så føler kvinden sig som et objekt, der er blevet brugt, og det er en ubehagelig følelse.

Men, kvinde, er det ikke sket på et tidspunkt, at du har brugt en mand? Måske ikke direkte seksuelt, men at du har vidst, at denne her fyr var god nok i en periode, men at du ikke så langsigtede muligheder i ham? Måske kunne du ikke engang drømme om at have sex med ham, men det føltes alligevel rart at blive ringet op, modtage søde sms’er, blive inviteret ud, underholdt og føle sig lidt feteret, mens du lod tiden gå?

Eller er det sket, at en kvinde har slået op med en mand, efter de har haft sex? Selvfølgelig. Manden går bare ikke rundt og siger, at kvinden kun var ude på sex og droppede ham, da hun havde fået det.

Lidt karikeret kunne vi sammenfatte det til, at hvis en mand ikke har råd til at gå på luksusrestaurant, nøjes han somme tider med at stille den akutte sult ved pølsevognen. Lige som en kvinde kan takke ja til invitationen og nyde maden og selskabet vel vidende, at hun bagefter vil drikke kaffen hjemme – alene.

Konklusionen på det hele? At både mænd og kvinder prøver at nå deres mål ved at optimere de muligheder, de nu har, uanset om disse mål er kort- eller langsigtede. At begge køn, bevidst eller ubevidst, har strategier og taktikker. At mænd og kvinder gør, som de gør, fordi de netop er mænd og kvinder – ikke fordi det ene køn er bedre eller værre end det andet. At det tager tid – og kræver mod – at lære hinanden godt at kende. Og endelig at vi alle kommer længst, hvis vi som minimum kan acceptere, at disse forskelle er der og lærer at mestre dem nogenlunde.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Foto: Anne Worner

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *