Hjem » Hvorfor er en bad boy så tiltrækkende?

Hvorfor er en bad boy så tiltrækkende?

Del dette indlæg

Hvorfor er bad boys og slemme piger så tiltrækkende?Indrømmet: Jeg kunne lige så godt have spurgt, hvorfor mænd er så tiltrukket af de slemme piger. Du ved, de kvinder ved baren der bestiller to shots ad gangen, kyler dem ned, hiver op i kjolen og flasher trusserne (eller manglen på samme) og brøler Yihaa! Lad os så få noget mere gang i den!

Fordi de viser livsglæde, mangel på bekymringer, en let tilgang til livet – og sandsynligvis også en let tilgang til sex. Det kan mænd lide. Lige som kvinder kan lide mænd, der giver fanden i både formerne og normerne. I stedet siger og gør de, hvad der passer dem, og oven i købet har de så den frækhed at spørge hende, de knap kender fornavnet på: Skal vi nu tage hjem til dig eller til mig?

De her mennesker er der gang i, så du ikke kan undgå at lægge mærke til dem. De synes at være meget sjovere selskab end hende, der prøver at gøre sig usynlig i hjørnet med sideskilning og hårspænde, eller ham der sidder alene i baren og stirrer forbitret ud i luften, mens han piller etiketten på sin øl til konfetti.

Jo, spændende er disse typer. For en tid. Det bliver nemlig hverdag igen, og så skal livet fungere med at komme ud af sengen til tiden, gå på arbejde, hente ungerne og få købt ind til noget fornuftig aftensmad. Det mønster skulle en kæreste helst passe nogenlunde ind i.

Denne fornuftige livsstil er der også rigtig mange singler, der lever op til. Det er netop den lidt triste mand i baren og den halvkedelige kvinde i krogen. De er verdensmestre i hverdagen, mens festaberne kun er sjove i weekenden og helst sent på natten.

Vi tænder på de frække og de kække

Så hvorfor er en bad boy så tiltrækkende, når der er mange flere hverdage end festlige stunder? Fordi hans ligegyldighed over for normer gør ham så forbandet sexet i kvinders øjne. Præcis som rigtig mange mænd synes, at hende i den alt for korte kjole er supersexet.

Samtidig ved vi rent rationelt, at disse mennesker også indeholder nogle dårlige sider, hvis vi snakker langvarigt forhold, børn og familieliv. Der er for meget fest og for lidt fornuft.

Vores bad boy behandler kvinden dårligt, overholder ikke deres aftaler og boller til højre og venstre. Den slemme pige er ikke et hak bedre. Hun flirter med mandens bedste ven eller skal hentes på skadestuen, fordi hun har lavet et fordrukkent stunt. De er ikke ligefrem godt partnermateriale.

Så vi bliver hurtigt trætte af disse typer, og når forholdet ryger i vasken – det gør denne slags forhold næsten altid ret hurtigt – lover vi højt og helligt: Det er slut med at falde for den type. Nu vil jeg finde en god og fornuftig kæreste. En, jeg kan skabe en tilværelse sammen med.

Og så lægger vores skuffede veninde i stedet an på den lidt kedelige, men solide, bogholdertype, og vores skuffede ven får pludselig øje på den dydige kvinde i de fornuftige sko. Hvad ser han i hende den kedelige? Hvad vil hun med sådan en taber? lyder spørgsmålene nu. De vil gerne finde tryghed, en vis forudsigelighed, og en de kan stole på, lyder svaret.

Fra det ene yderpunkt til det andet

Efter nogen tid begynder det alligevel at blive for kedeligt, ikke? Turene til Ikea og skrabelodderne kan ikke rigtigt kompensere for alle de halvtriste parmiddage og de ellers så fornuftige forhandlinger om, hvem der kører med støvsugeren, og hvem der kører til bageren.

Og sådan går det fornuftige forhold en stille død i møde, hvorefter vi igen står i baren en sen nattetime, og en særdeles spændende og sexet repræsentant for det modsatte køn tilfældigvis dukker op. Hvorefter hele historien gentager sig. Sørgeligt, og egentlig også ret udmattende, ikke?

Problemet er, at vi vil have det hele på en gang. Der skal være både tjubang og tryghed.

Tjubang, når vi vil have sex og derfor bliver tiltrukket af de mere ekstreme udgaver af, hvad der bliver anset for henholdsvis maskulint og feminint.

Tryghed, når vi vil have dagligdagen til at fungere, og det vil vi især, når vi vil lave en familie og have børn. Her lægger vi også vægt på kammeratskab og loyalitet ud over den rent seksuelle spænding.

De supersexede, som vi bliver kortvarigt og overfladisk tiltrukket af, er gode at lave børn sammen med. De er bare ikke gode til at deltage i opfostringen af disse børn eller til at give dem et trygt miljø. De mere grå typer er meget bedre som forældre. Problemet er bare, at der ikke er så mange, der har lyst til at lave børn sammen med dem, når de ikke slår på de sexede strenge.

Den spændende eller den kedelige kæreste?

Hvordan knækker vi den nød? Først og fremmest ved at erkende, at vi både har behov for tryghed og spænding i livet, og at disse størrelser trækker i hver sin retning. Men begge kvaliteter er vigtige at have, hvis vi ønsker et godt og nogenlunde varieret liv.

Klik, og bliv klogere på behov og tiltrækning

Vi kunne også fortælle os selv, at det ikke udelukkende er lykken at gå efter en kortsigtet gevinst i form af øjeblikkelig behovstilfredsstillelse. På den anden side er det heller ikke sjovt, hvis ugens højdepunkt så bliver, om I skal se en actionfilm på den ene tv-kanal eller en romantisk komedie på den anden.

Så skal jeg tage den spændende eller den kedelige kæreste? Skal hun slide en fordybning i sofaen, mens hun tænker Hvornår tager han initiativ til at kysse mig? mens han i sin fordybning ved siden af hende tænker: Hvorfor er kvinder ikke mere interesserede i sex? Eller skal hun sidde med telefonen og håbe, at Mr. Mystic kontakter hende, selv om hun ikke har hørt fra ham i en uge? Eller han begynder at savne sin bil, som Linda Lårfager lånte for tre dage siden, fordi hun lige skulle hente noget hos sin søster?

Hvis du gerne vil have masser af uro, drama og neglebidende spænding, skal du endelig gå efter de vildeste bad boys og slemme piger. Foretrækker du så megen ro og forudsigelighed, at du får et kick ud af at se maling tørre, så skal du vælge en partner, der afspejler de samme værdier. Det står dig helt frit for, og jeg skal være den sidste til at dømme dig. Nyd fordelene ved din foretrukne type, men lad være med at klynke over de ulemper, der uvægerligt følger med. Nu er du blevet advaret.

Et kompromis der faktisk dur

Er du derimod som flertallet, gætter jeg på, at du kan lide en nogenlunde forudsigelig hverdag men også med mere intense øjeblikke og spændende stunder – et liv hvor der sker noget og er forandring, men uden frygt og polititilhold. I så fald er de næste afsnit skrevet til dig, for der findes en god løsning på alt dette.

Selv om det spændende/sexede og det forudsigelige/kedelige tilsyneladende er modsætninger, så gælder det kun, hvis du går til ekstremerne. De yderligtgående egenskaber og en tilbøjelighed til at tænke i alt eller intet, sort eller hvidt, altid eller aldrig er noget skidt, hvis du både vil have et indholdsrigt liv og fred i sjælen.

I stedet for at tænke i hverken-eller skal du tænke i både-og. Find en kæreste der:

 • Både kan være sjov og seriøs.
 • Både kan tale og tie.
 • Både kan feste og koncentrere sig.
 • Både kan klæde sig pænt og flade ud i et par joggingbukser.
 • Både kan udfordre dig og give dig ret når du har det.
 • Både kan holde en aftale og være fleksibel.
 • Både kan være fræk og kan nøjes med at være det sammen med dig.
 • Både kan være sexet og ansvarlig.

Sværere er det ikke.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Foto: Thomas S.

Del dette indlæg

2 comments

 1. John says:

  Jeg gider ikke mere. Jeg har været the bad boy og the nice guy, men intet er lykkedes for mig. Har lyttet til gode forslag, men no way.

  • Ole Grosen says:

   Du fortæller ikke alverden om dig selv, John. Men måske kan du bruge noget af dette:
   Ekstreme bad boys er jo på kanten af at have en giftig personlighed. Den ekstremt bløde fyr er så slatten, at ingen orker ham – heller ikke andre mænd.
   Jeg gætter på, at du ikke er nogen af delene, altså i ekstrem grad. Du har begge sider i dig i en eller anden blanding, for sådan er de fleste mænd – og kvinder med for den sags skyld.
   Jeg har hørt kvinder føle sig dårligt behandlet af bad boys, der virkede tillokkende ved første blik. Så har nogle af disse kvinder tænkt “nej, jeg vil have en blød, forstående og meget hensynsfuld fyr.” Hvorefter de så har mødt en, de finder kedelig, og så svinger pendulet tilbage til udgangspunktet og en gentagelse med endnu en slem dreng.
   Lad os droppe de helt ekstreme opfattelser af, hvordan almindelige mennesker er. Vi er både-og. Ikke hverken/eller. Den kvinde, du forhåbentlig snart møder, har også en masse forskellige facetter i et eller andet mønster. Lad os se hinanden som hele mennesker i stedet for kun som simple typer. Så er det også nemmere at opdage alle de spændende nuancer, som både du og alle andre mennesker rummer.
   Held og lykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *