Hjem » Hvorfor er vi mænd ikke så kræsne?

Hvorfor er vi mænd ikke så kræsne?

Del dette indlæg

Vi har hørt det igen og igen: Mænd tænker kun på en ting og mænd tænker med en vis legemsdel.

Det er surt at høre på, når kvinder trækker en af de replikker frem fra arsenalet og sigter under bæltestedet. Surt, fordi de som oftest har ret.

Jo, selvfølgelig kigger vi efter hende, der ser sød og dejlig ud. Er hun glad og positiv, er der ikke langt til den næste tanke: Hende vil jeg gerne i seng med.

Kvinder er meget mere kritiske. Er de ikke interesserede, afviser de os, inden vi overhovedet er kommet ud af starthullerne. Nej’et kan falde, inden vi har nået at invitere dem på en drink eller ud på dansegulvet. Og afslaget kan komme på ethvert tidspunkt senere. Fra vi står og siger godnat ved gadedøren, over en sms med ordene jeg har desværre travlt i øjeblikket, hvis vi inviterer hende ud senere, eller efter at blusen er knappet op i sofaen.

Vi lever med det. Med tiden bliver vi mere hårdhudede, og vi lærer af lægge afslagene bag os. Der er alligevel en ny bytur i næste weekend, og kvinder der forhåbentlig gerne vil snakke og i nærkontakt. Vi er ikke så sårbare tidligt i forløbet, og ender det med sex, er det kun fint. Selv dårlig sex er bedre end slet intet, synes mange mænd at tænke.

Kvinden afviser tidligt, manden først senere
Kvinder synes at have en vagtpost ved sengestolpen – for ikke at sige en hel hær af dem på vejen mod soveværelset. Langt de fleste kvinder er meget mere påpasselige med, hvem de har sex med. Det har også altid været dem, der bagefter risikerede at stå med ni måneders graviditet og adskillige års moderskab og forpligtelser bagefter. Det er intet under, at det ligger dybt i en kvindes dna at tænke sig om. Det har god prævention, fri abort og fortrydelsespiller ikke ændret stort på.

Er sex først kommet på banen, er manden mere sikker på hende, forudsat han giver hende de garantier, hun efterlyser. Der går ikke længe, inden hun gerne vil vide, hvor I to står og spørger: Er vi så kærester nu? Det spørgsmål svarer den kloge mand ja til, hvis han ønsker at fortsætte bekendtskabet, selv om han gerne ville smyge sig uden om med et svar a la Jeg synes, vi har det rart sammen – hvorfor behøver vi at sætte ord på det nu?

En del professionelle og lægfolk mener, at kvinders kræsenhed med valg af partner, og mandens tilsvarende mangel på samme, er biologisk betinget: Kvinder står med ansvaret for afkommet, mens mænd vil sprede deres gener så vidt som muligt. Hvad der er den rigtige årsag, aner jeg ikke.

Derimod kan vi observere forskellige slags adfærd, der synes typisk: Mænd kan falde lynhurtigt for en kvinde, mens hun lige vil se ham an. Når kvinden siger ja til sex, er hun ofte faldet for ham og indstillet på mere end blot sex, mens manden nu begynder at sagtne farten.

Han var kun ude efter sex
Jeg tror, at det for mange kvinder gælder om, så godt som muligt, at vurdere mandens potentiale som partner og forsørger, inden sengetæppet bliver slået til side. For de fleste mænd handler forholdets fortsatte succes om, hvorvidt kvinden stadig har lyst til sex, om det er godt, og om hun i det hele taget er en god partner. For begge køn vil det sidste først vise sig efter et stykke tid.

Slår manden op med kvinden på dette tidspunkt, er det alt for almindeligt at høre kvinder tale om, at han var kun ude på sex. Så enkelt er det sjældent. Kvinden, der i begyndelsen var både sød og villig, kan hen ad vejen vise nogle sider af sig selv, der får manden til at tænke Pyha, dette her duer simpelthen ikke for mig. For kvinden er forklaringen, om at han kun var ude på sex, imidlertid kærkommen, for med den kan hun læsse ansvaret over på manden i stedet for at stille spørgsmålstegn ved sin egen rolle – hendes selvfølelse er dermed bevaret.

Selvfølgelig kan hun også slå op med ham i begyndelsen af forholdet, og i langvarige forhold, er det kvinden, der dobbelt så ofte som manden gør det forbi. Mange mænd tager sådan et brud meget alvorligt – nogle går ned på det, mens mange kvinder er hurtigt oppe på hesten igen, uanset hvem der gjorde det forbi.

Mange mænd har lært at nøjes
Mange mænd bliver i elendige forhold, hvis kvinden blot smider et par seksuelle krummer til ham nu og da. Ikke så få mænd accepterer en sur eller led bitch – også efter at der er lukket for det varme vand.

Det er så meget værre at være i et dårligt forhold end at være alene. Som single kan dit liv svinge mellem godt og skidt, men med en dårlig partner er hver eneste dag ubehagelig, hvilket lidt halvsløj sex ikke burde kunne opveje.

I nutidige medier bliver kvinden oftest fremstillet som offer og manden som skurk. Kun i folkeeventyrene kan han have en rolle som helt. Men tag ikke fejl: Lige som der er mange dårlige, mandlige partnere, er der mange kvinder, der gør livet surt med surt på for mænd.

Hvorfor er vi så hurtige til at falde for en kvinde og tage kursen mod dobbeltsengen, når en hel del kvinder hurtigt viser tegn på at være dårligt kærestemateriale? Hvorfor er vi mænd ikke så kræsne? Lad gå med at vi ikke lægger så megen vægt på en kvindes personlighed, hvis det kun er en engangsforestilling. Men ønsker vi et forhold, og det gør rigtig mange mænd, burde vi spærre øjnene op, slå fornuften til og se, hvad vi går ind til.

Vi kunne spare os selv for mange ulykker ved at tænke os bedre om, inden vi kaster os ud i et eventyr, der nogle gange ender som et mareridt, vi opdager for sent, når vi først sidder i det med børn og en højt belånt bolig.

Men måske er vi ikke klogere? Måske er vi programmeret biologisk til at sparke fornuften til hjørne, hvis der er en tilgængelig kvinde i farvandet? Måske fortsætter vi med at tænke med det nederste hoved, fordi taktikken virker – i hvert fald nogle af gangene?

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *