Hjem » Hvorfor har jeg ingen kæreste?

Hvorfor har jeg ingen kæreste?

Del dette indlæg

Med dagens andet krus kaffe i hånden har jeg lige fundet svaret på spørgsmålet Hvorfor har jeg ingen kæreste? Det er de andres skyld, altså kvindernes! De opfører sig umuligt og er lige så umulige at gøre tilpas.

Jeg har godt nok hørt en del kvinder spørge, hvor de gode mænd befinder sig. Så kan jeg læne mig afslappet tilbage og lade tommelfingeren pege mod far her, mens jeg stikker dem mit mest selvsikre smil. Det er bare som om, de ikke fatter hentydningen.

Det var meget nemmere, da vi var unge, ikke? Skole, uddannelse og masser af fester. Unge kvinder og mænd løb konstant på hinanden, og vi var sprængfyldte af hormoner. Fra slutningen af tyverne og de næste ti år blev det endnu nemmere, for da skulle kæresteknuden knyttes. Det trak i kvindernes æggestokke, og mændene var mere end klar til at levere sæden.

Nu er børnene store, eller ligefrem voksne, og vi selv er blevet singler. Selv om vi er i fyrrerne, halvtresserne eller ældre, er vi stadig unge indeni. Tusindvis af mennesker har det på samme måde som os. Vi har tilmed gjort os en masse erfaringer, så vi er godt rustet til at undgå de fælder og problemer, der satte en stopper for vores tidligere forhold.

Hvem, mig?
Hvorfor har jeg ingen kæreste, når nettet bugner af kærlige og kælne kvinder? Kunne det, trods det store udbud, have noget med mine egne holdninger til partnerskab og dating at gøre?

Måske er der mindst 15 grunde til, at kærligheden ligger i koma og har det rigtig skidt. Se, om der er nogle af nedenstående punkter du genkender. Er der nogle af de udsagn, der hindrer dig i at finde en partner? Er det på tide at ændre nogle holdninger? Kvinder må hjertens gerne læse med.

 1. Vi vil det store forpligtende, romantiske forhold – og samtidig have vores fulde frihed.
 2. Vi vil være tæt på og alligevel bevare den trygge distance.
 3. Vores partner skal være monogam, men selv må vi da gerne have noget kørende ved siden af.
 4. Vi vil have den eneste ene – og et hav at vælge imellem.
 5. Vi vil kun sige ja til den allerbedste. Altså indtil der dukker en endnu bedre op.
 6. Vores mulige partnere skal stille op til kæresteløbet med engagement og beslutsomhed. De skal ville det her! Selv er vi lunkne og ambivalente. Den ene dag vil vi gerne have en kæreste. Den næste: Mja, tja, måske… Vi gider ikke engang at snøre løbeskoene ordentligt og møde op til tiden. Alligvevel forventer vi en plads blandt vinderne på podiet.
 7. Vi vil have, at andre skal være åbne, imødekommende og sårbare. Selv forbeholder vi os retten til at være fjerne i blikket og reserverede, for vi er nemlig blevet såret af en kæreste engang. Bu-hu-huuu, hvor er det synd for stakkels, lille mig.
 8. Vi forventer, at andres hensigter er til at aflæse, så vi ikke bliver skuffede. Selv har vi lov til at lurepasse og se det andet menneske an først.
 9. En mulig partner har bare at ligne vores favorittype fra de glade ungdomsdage. At vi selv er blevet lange i kødet? Det betyder intet. For vi er ungdommelige. Kan andre ikke se det, er det deres problem. De ved ikke, hvad de går glip af.
 10. Sex? Jamen, det skal da være, som da vi var unge. Overgangsalder, slappe bryster og potensproblemer? Okay, måske døjer vi selv med nogle småting i den afdeling. Men det skal vores partner dæl’me ikke bryde sig om at gøre.
 11. Andre må tage chancen eller løbe risikoen. Selv vil vi have sikkerhed og frit valg på alle hylder. Får vi ingen gevinst, forlanger vi pengene for lottokuponen tilbage.
 12. Vi vil have en partner, der er smukkere, klogere, rigere og yngre. En meget bedre fangst end den vi normalt kan trække i land. Samtidig forventer vi, at disse fantastiske mennesker skal falde hovedkulds for gennemsnitlige, lille mig. De skal se gennem fingre med mit udseende og mine fejl, for jeg har krav på at blive elsket for min indre skønhed.
 13. De andre skal reagere, som vi forventer. De skal svare hurtigt på en sms eller en mail – ellers er de ude, og vi er videre. Til gengæld vil vi selv spille kostbare og vente i timer, inden vi reagerer. De andre skulle jo nødig tro, vi var i panik.
 14. Vi har selv erfaringer. Nogle gode, andre dårlige. Det må andre forstå og acceptere. Men andres dårlige oplevelser og erfaringer? Det gør dem fejlbehæftede og til dårligt kærestemateriale.
 15. Vi forventer, at andre bidrager fuldt og helt til festen. Selv behøver vi ikke at tage noget med – andre må tage os som vi er.

Med andre ord: Der er regler, men de gælder for alle de andre. Ikke for mig. Jeg er jo unik, ikke?

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

3 comments

 1. Annie says:

  Jamen, hvor er det genkendeligt – hvert et ord ?.
  Derfor er jeg også glad og tilfreds med at være single og nyder friheden til at leve det frie liv ??.

 2. Lone says:

  Ja sådan kan det være.flere mænd forsøger sig også med kritik i ubehageligt tonefald.Har fra flere kvinder hørt ,at manden prøver at bestemme over kvinden meget hurtigt.

 3. Steen says:

  Ikke fair det med kaffen! Jeg fik den galt i halsen af grin.

  Hvis du er spirituel, kan du kalde det karma. Er du mere psykotearpeutisk kan du kalde det Law of Attraction: Du får, hvad du sender ud!

  Der findes ingen regler for, hvordan vi skal opnå sex og kærlighed. Frie fugle kan flyve med andre frie fugle. De, der søger mere tryghed og tosomhed, kan søge det. Risikoen for at møde én med et andet ‘regelsæt’ findes selvfølgelig. Så vil det være på sin plads med lidt almindelig anstændighed og en klar udmelding.

  Måske vi mænd har det lettere på den måde. Min egen erfaring er i hvert fald, at kvinder, der bare søger uforpligtende forhold, meget hurtigt springer fra, hvis man giver udtryk for, at man vil mere end det.

  Jeg fornemmer på de kvinder, jeg møder, at mændene er knapt så klare i spyttet. Dårlig stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *