Hjem » Jeg synes vi skal holde en pause

Jeg synes vi skal holde en pause

Del dette indlæg

Jeg synes, vi skal holde en pause. Disse ord har du sikkert hørt på et eller andet tidspunkt i dit kærlighedsliv.

Måske fik du en af varianterne som ikke ses i et stykke tid… eller lad os lave noget hver for sig i en periode. Udsagnet kunne endda være krydret til ære for de mere tungnemme med ord som jeg er ikke klar til et forhold lige nu eller jeg leder ikke efter en fast kæreste i øjeblikket.

Nobelt og ærligt lød det alligevel, og ordene efterlod dig måske med en flig af håb. For der var jo kun tale om en pause, ikke? Men det tøede ikke den store, kolde isklump op, du øjeblikkelig mærkede i maven, da du hørte disse ord. Din mavefornemmelse var – og er – også korrekt.

Jeg synes, vi skal holde en pause er det definitive dødskys for jeres forhold, og du ved det inderst inde. Også selv om det er pakket pænt ind i en vending om, at dette blot er en pause. Det er det ikke. Det er slut.

Det siger den person, der slår op, bare ikke. Grundene til ikke at overbringe det barske budskab direkte kan være forskellige, men de er denne sag uvedkommende. Han eller hun giver dig i stedet en halvkvædet vise, og så er det op til dig at drage den rette konklusion.

Klik, og forstå den andens signaler

Hermed er ansvaret for at slå op lagt over på den, der i virkeligheden bliver slået op med – endda uden, at den virkelige slå op’er fremstår som den, der slår op. Elegant. Der er bonuspoints, hvis den virkelige slå op’er kan få den anden til at sige eller tænke Det er da godt, du er så ærlig at dele dine følelser og bekymringer med mig, tak for det.

De håbefulde og de naive bliver snydt
En del vil klynge sig til håbet om, at de oprindelige ord skal tages bogstaveligt, og at forholdet bliver genoptaget efter nogle uger og lidt forhandlinger. Det sker naturligvis ikke, selv om slå op’eren måske går ind på at ses en enkelt gang eller to blot for at konkludere, at det alligevel ikke går.

Er slå op’eren kynisk nok (det er ikke noget særsyn), løber de håbefulde en risiko, der på længere sigt giver endnu mere salt i såret. Og igen ser slå op’eren pæn ud på overfladen – samtidig med at de sikrer, at de fortsat får dækket nogle behov:

Manden kan efter en uge eller to foreslå, at de fortsætter med at ses og hænge ud. Dermed mener han, at de stadig kan dyrke sex – blot uden de forpligtelser et fast forhold medfører. For vi holder jo pause, ikke?

Kvinden kan ligeledes foreslå, at de kan ses og gå ud sammen eller i andre sociale sammenhænge. Men naturligvis uden sex. For vi holder jo pause, ikke?

Således kan slå op’eren udnytte den person, der stadig lever i håbet om, at forholdet bliver helt og rigtigt igen. Vedkommende fortsætter med at give og give men bliver mere og mere skuffet. Jo, det er et grimt spil, dette her.

Sådan takler du den, der vil holde pause
Når du hører, jeg synes, vi skal holde en pause, tæller du til tre, mens du sluger denne kamel. Din kæreste eller din date afviser dig, og den erkendelse skal lige synke lidt ind. Uanset hvor ør du bliver i hovedet, samler du dig sammen og siger noget i retning af okay, det synes jeg lyder som en god ide. Hvor lang tid skal du bruge? Et par uger? Fint, vi kan også tage en måneds pause, hvis det passer dig bedre.

Så taler I ganske kort om denne pause eller andre småting, inden du roligt siger, at du har noget andet, du skal nu. Giv hende et kys på kinden og et vi tales ved. Herefter tager du hjem og udfører standardproceduren fra Mandens Manual: Slet al korrespondance og fotos og slet hendes nummer, mailadresse osv. Men slet hende ikke fra sociale medier. Det virker unødvendigt aggressivt, men sørg for, at du ikke modtager hendes opdateringer, hvilket kun vil gøre dig endnu mere ondt. Ring så til en god ven og øs ud af dit hjerte, tæv hovedpuden, drik dig i hegnet, eller hvad der nu skal til i sådan en situation.

Uanset hvad, kontakter du hende ikke igen, for hun har slået op med dig. Du går videre i livet med rank ryg og ser dig ikke tilbage.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

2 comments

 1. Bibi says:

  Hvad så, når der er ens mand, man har været gift med i 18 år og været kærester med i 25 siger: “Jeg tror vi skal holde en pause, så vi ikke ødelægger hinanden”
  Er det så også endegyldigt.
  Den fortvivlede kone.

  • Ole Grosen says:

   Av, det lyder ikke rart. Efter så langt et forhold er dette et signal, der skal tages alvorligt. Men har I kendt hinanden så længe, håber jeg, I kan sætte jer ned sammen og komme til bunds i, hvad det handler om?
   Jeg er jo ikke terapeut, men prøv at tale roligt om det, når I er uforstyrrede. Send eventuelle børn i biffen og sluk telefonen. Lav en kande kaffe eller åbn en flaske vin og sæt jer ved siden af hinanden i sofaen (det er bedre end at sidde over for hinanden som “modstandere”).
   Selv om følelser og spørgsmål presser på, så spørg så åbent og fordomsfrit som muligt. Lyt, og stil uddybende spørgsmål. Jeg ved, det er nemt at sige, men prøv at forstå, hvad dette handler om. Taler han udenom, må du gå ham mere på klingen, så du får nogle svar, du kan bruge.
   Tag en eller flere pauser i snakken, hvis I har brug for det – I kan vende tilbage til emnerne igen i dagene efter.
   Spørg, hvad han har tænkt sig. Spørg efter forslag til en løsning. Spørg, spørg, spørg. Og lyt! Find ud af, om det handler om jer to, eller om det kun er inde i ham, det brænder på. Jeg håber, I finder ud af det.
   Du skriver ikke så meget, så jeg tør ikke gætte på, hvad der eventuelt er galt. Skriv igen, hvis du har lyst.
   Bedste hilsner
   Ole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *