Hjem » Kvinder med kæledyr: Skal du date dem?

Kvinder med kæledyr: Skal du date dem?

Del dette indlæg

Er den nuttet og kigger op på dig med et hengivent blik? Eller favner den dit ben og prøver at parre sig med det i en tavs magtdemonstration, der skal vise, at den står højere end dig i magthierarkiet hos hende, du anser som en ligeværdig kæreste? Kvinder med kæledyr kan være en udfordring.

Hovedpersonen her er hunden, menneskets bedste ven – men ikke altid din. I hvert fald ikke når den firbenede bor på samme matrikel som hende, du håber at blive kæreste med.

Nogle kan ikke fordrage kæledyr. Endnu flere er vilde med dem. Men et dyr kan vel aldrig komme imellem to mennesker, der er glade for hinanden?

Jo, dyr kan være skilsmissegrund, inden de to forelskede overhovedet kommer i nærheden af sengen. Er kæledyr et problem, kan det skyldes flere ting. Men lad os begynde i den positive ende, hvor alt er fryd og gammen.

Adam og Eva er begge glade for dyr. Adam har hund, Eva har kat, og de to dyr tolererer hinanden. No problemo.

Romantikken ruster derimod hurtigt, hvis en dyrelsker og en dyrehader skulle falde for hinanden. Formentlig vil de dog hurtigt finde ud af, at deres værdier er så forskellige, at der aldrig kommer et match ud af de to.

Så er der situationen, hvor den ene har et kæledyr, og den anden mere eller mindre nødtvungent accepterer det firbenede væsen. Her kan halsbåndet begynde at stramme om forholdet. Er man blot nogenlunde tolerant, er der næppe nogen, der er sure over, at dyret går omkring og har sin madskål stående i hjørnet. Herregud, det er jo kun et dyr.

Men nogle kvinder behandler dyr, som var de et menneske – eller måske snarere det barn, som Fido eller Miv skal være en erstatning for. Jo, der er nogle, der finder det naturligt at dække op til kræet, der skal sidde med til bords. Eller giver det tøj på. Eller taler til det som et spædbarn. Eller tager 20 dyr til sig og leger børnehjem.

Hunden bestemmer rammerne
Selv i den mere normale ende af spektret kan kæledyret give problemer, for du synes måske, at du og kæresten skal hygge jer sammen i dobbeltsengen. Alene, vel at mærke. Imens skraber Fido på døren til soveværelset, og din kæreste er ulykkelig, for Fido er altså vant til at sove i hendes seng. At du kan nænne, at du vil have din kæreste for dig selv, dit egoistiske asen. Tænk på Fidos følelser, siger hendes bebrejdende blik.

Ja, tænk også på, hvordan du selv skal opretholde din begejstring i sengen, mens Fido kigger på dig med sine store, våde hundeøjne. Eller Miv kradser dit ben til blods, mens du prøver at vise din kæreste seksuel opmærksomhed. Ikke nemt…

Den skarpsindige læser vil her påpege, at der er masser af bløde og kælevenlige dyr, der ikke kræver så megen opmærksomhed som en hund. Især kaniner og marsvin er populære – også hos voksne. Og fugle og fisk selv om de appellerer mindre til kvinders kæle- og omsorgsgen.

De fleste dyr kræver blot foder, vand og rent bundmateriale i bur eller kattebakke. Så fungerer dyret fint ved egen hjælp i et døgn eller to. Kun hunden er afhængig af en støttepædagog, der lufter den to-tre gange om dagen. Det kan bestemt være rart at gå tur sammen to mennesker og en hund. Men hundeluftningen er også en pligt på sure, kolde januarmorgener. Eller hunden skal passes, når kæresten tager på ferie med en veninde.

Har din kvinde en hund, kan den blive en udfordring for logistikken allerede i begyndelsen af jeres forhold. Det er den periode, hvor man har allermest lyst til at være to – og kun to – sammen. For hvor længe, kan I blive hængende på restauranten, efter I har spist op, inden turen må gå hjemad for at lufte hund? Eller du synes, at I evig og altid er hos hende på grund af hunden, mens du også har trang til at vise dit eget territorium frem for din udkårne?

Mænd der har krybdyr
Selvfølgelig kan de samme problemer opstå, hvis du er hundeejeren, og din kæreste er mere interesseret i dig end i dyret. Dertil kommer en anden slags problemer for mandlige dyreejere, hvis de har hang til kryb og kravl.

Mens en kvinde kan synes, at dit nære forhold til din hund siger noget godt om din karakter, kan mange kvinder ikke lide krybdyr. Fugleedderkopper, skorpioner, slanger, leguaner og andre krybdyr kan kvinder sjældent se noget spændende i. For dem skal dyr være varme, bløde, kælne og have pels. Skæl vækker ikke de moderlige følelser.

Disse kvinder ville ikke opholde sig alene på din bopæl mellem terrarier og varmelamper – for slet ikke at tale om lugten, der kan hænge i et sådant hjem. Du synes, hun er fjollet. Hun synes, du må være afsporet, når du kan ae en kvælerslange. Se det i øjnene: Det forhold har begrænsede chancer for at overleve. For både dyrs og menneskers skyld, så overvej, hvordan du har det med eventuelle kæledyr, inden du går på kærestejagt.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *