Hjem » Når dit udseende er knap så heldigt

Når dit udseende er knap så heldigt

Del dette indlæg

Smukke kvinder og flotte fyre har mange flere at vælge imellem. Det er nærmest selvindlysende, da langt de fleste mennesker gerne vil have en partner, der er fysisk tiltrækkende – og jo mere, jo bedre. Det betyder ikke, at det store flertal af almindelige mennesker med et gennemsnitligt udseende lever i cølibat. De fleste mennesker danner par med en, de matcher nogenlunde, når det gælder udseendet.

På et datingsite ser både mænd og kvinder først på fotos. Kun hvis billedet vækker interesse, læser brugerne vedkommendes profiltekst. Med apps som Tinder går det endnu stærkere og bliver endnu mere overfladisk: Tommelfingeren stryger til venstre eller højre, og så er du enten inde i varmen eller derude, hvor der er koldt og ensomt.

Når dit udseende er knap så heldigt, hvad gør du så? Du læser videre her i Mandens Manual, for der er hjælp at hente.

Udseendet kan ingen løbe fra, men alle kan gøre noget for at forbedre det. Du kan tabe dig og træne, hvis du er for tyk og for slap. Du kan vælge tøj, der er smart, passer til din personlige stil, og som sidder ordentligt på kroppen. Du kan betale dig fra en pæn frisure, og du kan gøre dig umage med din hygiejne.

Din selvsikkerhed og charme kan du også forbedre. Lær at være sammen med andre på jobbet, uddannelsen eller i foreningslivet, hvis dine sociale færdigheder trænger til et boost. Hold dig orienteret om, hvad der sker i verden, læs nogle bøger og sørg for at få nogle oplevelser, så du har noget at tale med andre om.

Du har flere strenge at spille på ude i virkeligheden
Online er konkurrencen hård. Så kom ud i virkeligheden og mød kvinderne dér, hvor du ikke bliver målt og vejet så hårdt og så hurtigt. Selvfølgelig er der også andre potentielle partnere, udover dig, på dansestedet eller i sportsklubben, men mødet i virkeligheden giver dig mange flere strenge at spille på end udseendet alene.

Konkurrence fra andre vil der altid være, men du kan gøre dit for at formindske den. Er du for eksempel en lille, bleg spirrevip med hentehår, skal du ikke vælge to høje, muskuløse og flotte venner at gå i byen med, hvis formålet er at møde kvinder. Du kan selv gætte, hvem pigerne først vil kaste sig over.

Den gode nyhed er, at kvinder udgør halvdelen af Jordens befolkning, og de er alle steder. Du behøver ikke at møde dem i nattelivet. I Danmark er der klubber og foreninger med næsten ethvert formål og for enhver smag. Nogle af stederne er der en ligelig kønsfordeling, mens du finder flere kvinder til yoga end til et kursus i at tune bilmotorer.

Kvinder kan du også møde i supermarkedet, på en cafe, på torvet, til koncerten, ved busstoppestedet…der er kvinder allevegne. Du skal bare gå hen og tale med dem. Jo, hun kan have en kæreste, og hvis hun er alene med en mand, er der gode muligheder for, at hun er optaget. Så se dig for. Dine chancer bliver meget bedre, hvis hun har sendt nogle smil i din retning og vist, at dit initiativ vil være velkomment.

Arbejdspladsen, foreningen og uddannelsesstedet har den store fordel, at du sikkert vil møde den samme kvinde flere gange. Det forbedrer din mulighed for at skabe kontakt og vise hende nogle sider af dig, hun kan blive tiltrukket af. En lille advarsel: Melder du dig ind i en forening, så gør det først og fremmest, fordi du kan lide aktiviteten dér. Opbyg din sociale kapital ved at være en god kammerat i fællesskabet. Ikke ved at storme ind ad døren den første dag og begynde at lægge an på alle kvinderne. Det vil kun få dig til at fremstå som en klam fyr.

Vi lærer at holde af dem i vores nærhed
Så se at komme ud i den virkelige verden, hvor du kan bruge din charme, dit vid og din maskulinitet til at trigge den kvindelige opmærksomhed. Lige som du også vil vælges for dine indre kvaliteter, har kvinder det på samme måde. Til din overraskelse vil du måske møde en, der ikke er filmstjerne-smuk ved første øjekast, men hun vil vinde ved nærmere bekendtskab, og du kan let komme til at synes, at hun ser dejlig ud, uafhængigt at objektive kriterier.

Du kender det sikkert fra dit eget liv: De mennesker, du holder af, ser også godt ud i dine øjne. Psykologiske undersøgelser har også påpeget, at jo længere tid, vi tilbringer sammen med et menneske, des større er chancen for, at vi kommer til at holde af vedkommende.

En undersøgelse fra 2015 viser, at par, hvor manden og kvinden er nogenlunde lige tiltrækkende, havde kendt hinanden i forholdsvis kort tid, inden romantikken blussede op. Tilsvarende havde de to kendt hinanden i længere tid, før kærligheden blomstrede, hvis der var større forskel på deres fysiske tiltrækningskraft.

Noget tyder altså på, at den mindre kønne kan score en kønnere partner, hvis de har kendt hinanden i et stykke tid. Rapporten konkluderer dog ikke, at man kan bruge dette som en bevidst strategi. Undersøgelsen omfattede 167 par og blev lavet af psykologer fra The University of Texas and Northwestern.

Heller ikke Mandens Manual anbefaler at prøve at snige romantik og følelser ind ad bagdøren. Tværtimod bør du flirte og stå ved dine hensigter.

Nogle af de lykkeligste par er sikkert dem, hvor begge parter synes, at den anden ser bedre ud, end vedkommende faktisk gør, og bedre end dem selv. Så føler de begge, at de har gjort den bedst tænkelige “handel.”

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *