Hjem » Når hun ændrer reglerne for dating

Når hun ændrer reglerne for dating

Del dette indlæg

I har aftalt jeres første date, og du går ud fra, at I tager en snak over en øl eller en kop kaffe. Men nu vil hun kun mødes, hvis I spiser middag på en restaurant. Som du formodes at betale. Hvad gør du, når hun pludselig ændrer reglerne for dating?

Det er som et højdespring. Du er i fuld gang med dit tilløb, men nu ser du pludselig, at nogen hæver overliggeren. Din mavefornemmelse fortæller dig straks, at dette forsøg er dømt til at gå i vasken. Den situation kan du også opleve, når du dater.

  • Du inviterer på kaffe, men hun vil kun mødes over en middag med vine
  • Hun har skrevet til dig, at hun leder efter et uforpligtende forhold. På første date siger hun så, at det er et seriøst forhold hun ønsker – eller omvendt
  • Hendes fotos viser sig at være gamle. Nu forventer hun, at du accepterer hendes virkelige udseende, hvor hun er blevet ti år ældre og 15 kilo tungere
  • Hun foregiver at være single og frisk på et uforpligtende forhold. Når I mødes, er hun pludselig i et forhold – men åben for en affære
  • Hun kræver, at hendes veninde er med på den første date. “Du kan da ikke have noget imod, at jeg tænker på min egen sikkerhed, vel?”

Fælden smækker, hvis du sluger maddingen
Dukker dette psykologiske spil op, vil det næsten altid være tidligt i bekendtskabet. Dog aldrig helt fra den spæde begyndelse, for det er indbygget i spillet, at du først skal sluge en form for madding, inden fælden smækker i. Dermed adskiller det sig fra narrefisse, der også er et psykisk spil, men hvor maddingen dingler foran øjnene på dig fra første øjeblik.

Maddingen kan være udsigten til et forhold, sex eller blot almindeligt samvær. Den vifter hun foran næsen på dig, og når hun mærker din interesse, ændrer hun spillereglerne med et snuptag. Hvis du fortsat vil være med, bliver det på disse nye betingelser. Som hun alene bestemmer.

Dette spil kan udmønte sig på lidt forskellige måder, men grundlæggende er de ens. Din modpart ændrer jeres aftale, hvad enten den er indgået formelt, eller der blot er en stiltiende accept af vilkårene. Vedkommende forlanger at diktere de nye rammer alene, altså et ultimatum

Sammenlign det for nemheds skyld med, at du ser et tilbud på briller til 99 kr. I brillebutikken får du at vide, at disse briller desværre er udsolgt, men de kan sælge dig en anden model til 175 kr. Du får svært ved at bevise, at dette er et forsøg på bedrageri, men du føler dig snydt.

Det gør du også på en date, hvis kvinden pludselig ændrer betingelser i forhold til, hvad du oprindelig havde rimelige forventninger om. For fælden smækker med et ultimatum: Du må kun være med i legen, hvis du accepterer den rolle, jeg giver dig (jo, spillet bliver indøvet allerede i barnealderen).

Ingen kan lide af få stukket et ultimatum ud, for det betyder, at andre insisterer på at bestemme, hvad du skal gøre, sige og tænke. “It’s my way or the highway.” Det er uværdigt for et modent og selvstændigt menneske at blive påtvunget et ultimatum.

Sådan slipper du ud af fælden
Det er umuligt at forudse disse situationer, med mindre der har været andre advarselssignaler, fordi kvinden har forsøgt at manipulere. Du opdager normalt først dette spil, når hun klasker sin trumf i bordet og fortæller om de nye spilleregler, som hun har vedtaget.

Mænd kan blive fristet til at spille med, selv om de mærker nede i maven, at der er noget forkert på færde. Det sker oftest, hvis kvinden er særligt køn eller lokker med udsigten til sex. Eller hvis manden har svært ved at finde en partner. Han kan have et uheldigt udseende, eller det er bare lang tid siden, han har haft sex.

Dette spil kan du imidlertid kun “vinde” ved at afstå fra at spille det. Der er nemlig 99,9 pct. chance for, at du ikke får det ud af det, du havde håbet på.

Hvorfor det? Fordi spillet er lavet, for at du skal tabe. Og for at hun skal indkassere gevinsten, hvad enten det er en gratis middag eller blot en aftens opmærksomhed og underholdning. Spillet har kun to mulige udfald: Enten taber du, eller hun vinder, og dette triste resultat er motivationen i flere psykiske spil.

Måske tror du, imod alle odds, at du hører til de 0,1 pct., der er undtagelsen. Så du prøver alligevel at indlede et bekendtskab med hende. Hvordan tror du, et forhold vil være i det daglige sammen med et menneske, der laver den slags tricks? Hvordan vil du have det med at være tæt på hende, afhængig af hende og måske have fælles økonomi? Ikke godt. Lad være.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *