Hjem » Når hun siger: Hvad leder du så efter?

Når hun siger: Hvad leder du så efter?

Del dette indlæg

Åh nej, bare hun ikke er i panikalderen og kun leder efter en donor, hun kan få børn med. Er hun til et afslappet forhold, eller et mere forpligtende et af slagsen? Mon der er chance for sex allerede i aften? Og nu kigger hun hen over kaffekoppen og spørger: “Hvad leder du så efter?” Det aner jeg da ikke på nuværende tidspunkt.

Sådanne tanker kan løbe gennem dit hoved på den første date. Du vil gerne vide, hvor hun står, selv om du endnu ikke selv ved helt, hvor det bærer hen. Du kan berolige dig selv med – eller bekymre dig over – at hun  har det på præcis samme måde.

Hvad er det egentlig for kvinder, du kan møde på et datingsite? Søger de alle den store kærlighed, eller er der nogen, der er tilfreds med lidt hyggesex af og til? Eller noget midt imellem? Hvad pokker er det, de vil?

Du overvejer, om du skulle stille hende det datingspørgsmål, der er lige så almindeligt, som det er slidt: Hvad leder du så efter? Eneste problem er, at hun kom først med spørgsmålet, og nu sidder du og bider dig i underlæben, mens din hjerne kører på højtryk for at finde et svar, der lyder nogenlunde fornuftigt.

Og du aner knap nok, hvad du skal svare. For ærligt talt, så ved du det ikke selv. Ikke endnu, i hvert fald. Det afhænger jo af så meget, og den slags tager tid at finde ud af.

Ofte har folk ikke gjort sig nogen klare tanker om, hvad de egentlig leder efter, når de laver en datingprofil. De føler bare et savn, der ikke er nærmere defineret, og derfor søger de et eller andet med det modsatte køn.

Du kan møde enkelte kvinder, der leder med lys og lygte efter en at holde det store, forkromede bryllup med. Eller nogle der kun er ude på kinky sex. Men det er de sjældne yderpunkter. Mange er åbne for flere typer af forhold, afhængigt af hvem den anden person er, og hvordan samspillet mellem de to fungerer. Lad os tage et kig på, hvilke motiver en kvinde kan have for at date online.

 • Hun keder sig
 • Hun savner opmærksomhed
 • Hun vil gerne skrive med en, men hun bliver angst ved tanken om at mødes IRL
 • Hun ønsker selskab og en at tale med
 • Hun føler sig ensom
 • Hun søger en at følges med til udstillinger eller fester
 • Hun søger en, hun kan vise frem for veninderne, så hun også er med på kæresteholdet
 • Hun savner en at flytte hurtigt sammen med, fordi hun ikke trives alene
 • Hun mangler en kavaler med bil, der kan køre hende omkring på indkøb og udflugter
 • Hun savner udelukkende en sexpartner – måske endda en af de frækkere
 • Hun ønsker en kæreste, hun kan elske og føle sig elsket af
 • Hun ønsker en familie og mangler derfor en mand og en far til børnene
 • Hun ønsker en mand, der vil se og anerkende hende, som den kvinde hun er

Eller en tilfældig blanding af ovenstående grunde. Folk opretter datingprofiler af alle mulige årsager. På mange datingsites kan brugerne krydse forskellige felter af, og vise om de søger kæreste, ven/veninde, bekendtskab, dates osv.

Nogle stiller så mange krav til en partner, at de får svært ved at finde bare en enkelt, der kan leve op til dem. Andre stiller nærmest ingen krav, ud over at du kan trække vejret selv. De vil bare have en eller anden, og de er ligeglade med, hvem der udfylder den tomme plads i sengen og ved spisebordet.

Svar lidt svævende og bevar tålmodigheden
Vær bevidst om, hvad du selv søger, og hvad du kan og vil give. Brug disse øvelser,  men hold din viden for dig selv uden at diskutere den med hende.

Hvor gerne du end vil, må du ikke trampe ind over hendes grænser tidligt i forløbet og udsætte hende for et tredjegradsforhør om hendes motiver. Det vil få dig til at fremstå som en, der er alt andet end afslappet og i stand til at nyde livet, som det nu former sig med op- og nedture. Panik er usexet, især for en mand.

Du bør heller ikke selv melde for kategorisk ud. I så fald forpligter du dig til at leve op til en beslutning, du ikke har forudsætningerne for at tage så tidligt i forløbet. Det er useriøst at sige, at du vil giftes, når du ikke engang kender efternavnet på hende, du taler med.

Du kan også være bange for at svare “forkert,” hvis det viser sig, at hun vil noget helt andet end dig. Går hun i giftetanker, mens du er til friends with benefits, ved du godt, at du ødelægger dine chancer for lidt sengesjov. Du går også glip af en mulighed, hvis hun viste sig at være en, der faktisk kunne få dig til at overveje et langvarigt forhold, hvis du lærte hende at kende.

Er du for åbenmundet og detaljeret med dine mål, risikerer du at blive dømt ude. Fortæller du, at du leder efter en, du en dag kan få børn med, risikerer du, at hun tænker: Pyha, han har alt for travlt – også selv om hun er åben for at få et familieliv en dag. I den modsatte grøft: Jeg leder bare efter en at have det sjovt med. Så tænker hun: Han er kun ude på sex – også når hun godt kan lide sex og at have det sjovt. Du risikerer, at dine nok så velmente ord bliver vendt imod dig, lige meget hvad du siger.

Brug hellere en lidt svævende formulering som “Jeg vil gerne lære en sød kvinde at kende.” Sig ikke for meget – så er der heller ikke så meget plads til fejlfortolkninger. Vær samtidig oprigtig, hvis du fortæller om dine ønsker. Det er i orden at ønske et forhold, der handler om hygge og sex, men lad være med at føre hende bag lyset ved at tale om at flytte sammen. Sådan opfører kun møgdyr sig.

Erkend, at du ikke passer sammen med alle, og at det kan tage tid at finde en af dem, der er rigtig for dig.
Spørger du for tidligt om hendes ønsker, kan du langt fra være sikker på et sandfærdigt svar. Det kan hun heller ikke, hvis hun spørger dig, vel?

Vær tålmodig. Accepter, at de første par dates udelukkende handler om at fornemme hinanden, og om der er tiltrækning nok til at gå videre. Et forhold er ikke et produkt, hvor der følger en komplet varedeklaration med plus garantibevis og ombytningsret. At kræve garantier ødelægger den nødvendige følelse af tillid, og det virker ikke tiltrækkende.

Vi lever i en tid, hvor mange forventer, at de kan få, hvad de ønsker sig, og at det skal ske her og nu. Vi accepterer ikke, at vi kan trække en nitte i lotteriet. Er du bekymret for at spilde din tid ved at lære et nyt menneske at kende, må du hellere blive hjemme og være alene. Det er det eneste sted, du med sikkerhed kan forudsige resultatet.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *