Hjem » Når kvinden har ret

Når kvinden har ret

Del dette indlæg

Jeg var ude med riven efter kvinder den anden dag. Da måtte de lægge ører og ryg til nogle af de mange krav, de stiller til os mænd. Disse, der blev beskrevet i en lang liste, var urimelige. For de er forsøg på at ændre en mand til alt det, han ikke er. Oveni er de eksempler på, hvordan kvinder ikke vil opgive deres magtmonopol i hjemmet, hvilket ikke er klædeligt i en tid, hvor vi hylder ligestilling.

Men hvad så med de tilfælde, hvor kvinder kunne have ret i deres kritik? Eller værre endnu: Når kvinden har ret? Så ligger det dybt i mange mænd, at den klogeste reaktion er at trække sig tilbage til garagen, værkstedet, jobbet, eller – hvis dette ikke lader sig gøre – trække os ind i os selv, og lade som om vi hører efter, hvad hun siger.

Når hun får ret, så får jeg fred, ikke? Nej, det virker ikke, og det ved du også godt, hvis du har prøvet at gøre dig usynlig. Så lad os smide usynlighedskappen og se på nogle mere konkrete eksempler på, hvad kvinder tit er utilfredse med hos deres mænd:

 • Han sløser med sin hygiejne, tager på i vægt og passer ikke sine tænder
 • Han “overser” den fyldte skraldespand og mange andre daglige gøremål
 • Han ligger for meget på sofaen med fjernbetjeningen
 • Han inviterer mig ikke nok ud og tager ikke initiativer
 • Han er ikke nærværende. Han lytter ikke ordentligt, og ser mig ikke som den kvinde jeg er. Han opdager ikke engang min nye frisure
 • Han kigger efter andre kvinder på gaden
 • Han er ikke god til at tilfredsstille mig i sengen
 • Han køber frækt undertøj tll mig men i forkert stil og størrelse
 • Han vil ikke holde i hånd og kysse offentligt
 • Han viser ingen anerkendelse, når jeg gør mig umage med mad eller indretning
 • Han er ikke romantisk nok
 • Han trækker sig tilbage fra mig og vil ikke tale om problemerne

Ja, ja, ja. Vi ved det godt. Men giv os nu lige et break, ikke? Vi er trætte, har brug for at lade op, og det sidste, vi har brug for at høre efter en lang dag, er det sædvanlige pladder.

Jo, det er naturligt for mænd, at vi trækker os ind i os selv. Vi kan ikke være konstant i sociale sammenhænge, og vi orker sjældent at skulle høre på mellemregninger i timevis, når facit kan præsenteres på to minutter.

Men prøv lige at læse listen igennem en gang til. Jeg vil påstå, at disse krav ikke blot er rimelige men bestemt også ønskelige, hvis I skal have et godt forhold sammen. For pokker, flere at disse ønsker handler om, at du skal se hende, som den kvinde hun er, gøre kur og score hende.

Indrømmet, at tømme skraldespand er ikke sexet; men har I et liv sammen, er der en stribe pligter, der bare skal gøres. Du tager din halvdel, og så er det emne uddebatteret.

Vis, at du ser hende og vil hende
En del af ovenstående krav handler om, at hun vil ses, som det menneske og den kvinde hun er. Hun vil anerkendes, når hun skaber pæne og hyggelige rammer for jer. Hun vil roses og beundres, og hun vil vide, at hun er den smukkeste kvinde, set med dine øjne.

Og det er da kun naturligt, for søren! Hun vil gerne dig og jeres forhold, så anerkend dog hendes bestræbelser, og vis hende, at du også vil hende – og ikke kun i et kvarter hver onsdag og lørdag. Okay, hun kan ikke lide, at du bemærker andre kvinders skønhed, men den kontakt i din hjerne er der ingen, der har adgang til. Ikke engang dig selv. Men så gør det dog i det mindste lidt diskret.

Hold dig selv ved lige. Det er nemt at falde af på den, når I har kendt hinanden længe. Så vær opmærksom på din hygiejne og påklædning, også når du har fri. Vis hende, at du er en flot fyr, så hun stadig kan nyde synet og beundre dig som mand.

Vigtigst: Vær til stede. Ingen kan være det hvert sekund, og det er heller ikke al småsnak, der kræver din ypperste opmærksomhed. Men alligevel: Se hende, lyt til hende, og anerkend hendes tanker og følelser, når du overhovedet kan. Læg mærke til hendes kropssprog, hendes tøjvalg, og hvordan hun sætter hår og måske lægger makeup. Fortæl hende, at du synes, hun er dejlig, og forfør hende så, som om det var første gang. Vær en god mand.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *