Hjem » Når kvinder flirter

Når kvinder flirter

Del dette indlæg

Kvinder forventes ofte at være dydige og forholde sig afventende, når det gælder mænd. Mange af disse pæne piger sætter således ikke ord på deres ønsker og lyster direkte. Indirekte er de imidlertid skrappe til det. Vi skal se på, når kvinder flirter.

Når kvinder flirter, gør de det for at vise interesse for en mand. De gør det uden brug af ord men ved hjælp af kropssprog og mimik. Signalerne kan de sende på lang afstand, eller når de kommunikerer direkte med den udkårne.

Allerførst en lille forbrugeroplysning. Jeg er sikker på, at mennesker, ofte ubevidst, sender nogle signaler til hinanden. I vores newage-tid bliver kropssprog imidlertid ofte gjort til en (pseudo)videnskab, der hævder, at man nærmest kan læse andres tanker. Den version tror jeg ikke på.

Når det gælder flirt, er vi imidlertid inde på meget basale menneskelige instinkter. Groft sagt handler flirt om at sige kom nærmere! i stedet for hold dig langt væk! For eksempel smiler vi, når vi har det rart i selskab med mennesker, vi kan lide.

Så flirt er kvindens måde at vise, at hun gerne vil i kontakt med en mand: at han er velkommen til at komme nærmere og kontakte hende.

Ingen går med lommetørklæde mere, desværre
Victoriatiden havde sin egen skudsikre flirteteknik til brug for det pænere borgerskab. Når kvinden så en tiltrækkende mand, lod hun som om, hun tabte sit lommetørklæde. Det gav manden et acceptabelt påskud til at samle det op og henvende sig til hende. Herefter var samtalen i gang, og så var der ikke langt til te og scones.

Signalerne er mere diffuse i dag, men de er til at opdage, selv om vi mænd er meget dårligere end kvinder til at opfange dem.

Klik, hvis du vil være bedre til at flirte

Vi kan dele flirt groft op i to typer med hver sit formål: fjern-flirt og nær-flirt. Den første er til, når de to er flere meter fra hinanden og endnu ikke har talt sammen. Fjern-flirtens formål er overhovedet at skabe kontakt. Nær-flirten tages i brug, når de to allerede har indledt samtalen, og hun vil signalere dette her føles rart – dig kan jeg godt lide. Mere af det, tak.

Nærhed siger “Her er jeg!”
På en cafe eller til en fest kan en kvinde fjern-flirte på tværs af et stort lokale. Er hun mere målrettet, vil hun ofte søge tættere på dig. Det er nemmest, hvis I står op og bevæger jer rundt, så hun kan anbringe sig i din nærhed. I en bar kan hun for eksempel glide forbi dig nogle gange – måske med øjenkontakt, et smil, eller hun strejfer dig, når hun går forbi.

Lidt mere besværligt, men slet ikke umuligt, er det, hvis du sidder ned. Men læg mærke til, om hun kun flytter sig for at tale med andre eller bare skal på toilettet. Smil til hende, og smiler hun tilbage, er der en god chance for, at hun har lyst til at hilse på dig.

Kom nærmere, jeg bider ikke!
Når kvinder flirter på afstand, kan de tage flere forskellige signaler i brug. Nogle af disse signaler handler blot om, at hun bevæger sig, så du lægger mærke til hende midt i omgivelsernes visuelle “støj.” Andre viser venlig imødekommenhed, og andre igen signalerer ufarlighed og sårbarhed. Hendes kropssprog, mimik og gestik kan også være sensuelt. Eksempler på fjern-flirt og deres tolkning kan være:

 • Hun ser sig jævnligt om i lokalet. Hun er åben for andre mennesker
 • Hun smiler til dig. Hun synes om, hvad hun ser, og smilet er en invitation
 • Hun ler og ser glad ud. Hun viser livsglæde og overskud. Glade mennesker er mere tiltrækkende end sure
 • Hun holder øjenkontakt længere end normalt. Hun er interesseret
 • Hun leger med sit hår. Sikkert ubevidst, men længere hår er feminint, og legen viser ubekymrethed og sensualitet
 • Hun kaster med hovedet. Igen viser hun sit hår frem og signalerer glæde og ubekymrethed
 • Hun stryger huden på sin hals eller håndled. Samme som hårlegen. Plus hun viser kroppens sårbare steder frem
 • Hun piller ved smykker og halsudskæring. Igen leg, men kan også skyldes nervøsitet
 • Hun fugter læberne for at få dem til at skinne mere eller lader en finger glide over dem. Hun fremhæver munden, der er sensuel og en erogen zone
 • Hun retter på tøjet og fjerner usynlige fnug. Hun “pudser fjer” (mænd gør det samme)
 • Hun skifter benstilling jævnligt og lader det ene ben pege hen mod dig. Hun vil fange din opmærksomhed
 • Hun strækker sig. Hun gør sig synlig og viser sin krop frem
 • Hun skyder brystet frem. Hun fremhæver sin barm
 • Hun lægger hovedet lidt på skrå, mens hun ser på dig. Hun viser interesse, og at hun er ufarlig

Hold øje med mængden af signaler
Det lyder jo let, ikke? Alligevel kan du fejlfortolke alle disse signaler og komme galt afsted. For hun ler og kaster måske med håret, fordi en anden siger noget morsomt. Eller hun piller ved sit armbånd, fordi et af leddene niver. Eller hun skifter benstilling tit, fordi hun er ved at få krampe. Du aner det ikke.

Du må blive mere sikker på, om hun virkelig viser dig interesse, eller om du overfortolker signalerne, fordi du misforstår den sammenhæng, de indgår i.

Læg derfor mærke til, om disse signaler kommer i klumper eller klynger – og helst rimelig hurtigt efter hinanden. Et enkelt tegn betyder intet, og to kan være en tilfældighed. Så gå efter tre-fire signaler, der følger hinanden. To signaler efterfulgt af to andre, halvanden time efter, tæller ikke som fire. Og tjek lige, om det i virkeligheden er en anden mand, hun signalerer til. Kast et diskret blik rundt i lokalet, inden du reagerer.

Når mænd overfortolker signalerne
Ligesom vi mænd helt kan overse, at en kvinde flirter, kan vi også overfortolke hendes signaler fuldstændigt. Det sker oftest, fordi han er meget tiltrukket af hende. Den interesse projicerer han så over i hende og tror, at det modsatte også må være tilfældet. Ubevidst gør han sin egen interesse til hendes. Så optaget kan han blive, at han ikke engang lægger mærke til ringen på hendes finger.

I sin ivrighed risikerer han at forvrænge hendes neutrale kropssprog til at betyde interesse. Hun kan for eksempel smile hurtigt tilbage eller kortvarigt se dig i øjnene, inden hun lader sit blik vandre videre. I så fald er det ren høflighed eller ligegyldighed, så læg ikke mere i det. Igen: Hold øje med ovennævnte signaler, deres intensitet, og især om de kommer i klynger.

Når kvinder flirter under en samtale
I har fået kontakt, isen er brudt, og samtalen er i gang. Så godt går det, at hun gerne vil vise, at hun er mere interesseret i dig end blot som en samtalepartner. Til nær-flirt kan hun bruge flere af de signaler, der er nævnt ovenfor over tegn på fjern-flirt. Dertil kommer et ekstra arsenal, hvoraf det stærkeste tegn er fysisk berøring:

 • Hun holder dit blik fast længe og lytter interesseret
 • Hun smiler længe, meget og gerne
 • Hun griner, når du fortæller noget morsomt. Også selv om det ikke er særlig sjovt
 • Hun lægger sin hånd på din arm eller dit knæ for at understrege en pointe i samtalen
 • Hun lader sit knæ hvile mod dit, hvis I sidder ved siden af hinanden
 • Står I op, kan hun rykke inden for “halvmetergrænsen,” hvilket signalerer tryghed og intimitet
 • Sidder I over for hinanden, læner hun sig tættere på dig
 • Hun gør sine øjne lidt større
 • Ubevidst kan hendes pupiller udvide sig

Til sidst er her to flirte-perler: Den ene er, at hun står tæt på, holder dit blik, inden hun kigger dydigt ned for øjeblikket efter at se op og fange dit blik igen og smile. Den anden er, at hun ser ind i dit ene øje, så skifter til det andet øje, inden hendes blik vandrer ned til min mund og op til det første øje igen. De betyder det samme: Nu er det kyssetid.

Vi spejler hinanden lige som dyr
Har du set to svaner eller ænder i parringsdans, hvor de udfører synkrone bevægelser? Vi mennesker gør det samme, når vi er tiltrukket af hinanden. Anbringer den ene hånden under kinden og læner hovedet til siden, vil den anden ofte gøre det samme. Når den ene læner sig frem og kommer tættere på, vil den anden tit gøre gengæld ved også at læne sig frem. Vi spejler hinandens bevægelser som tegn på, at vi knytter bånd.

Klik, og få 10 gratis datingtips og nyhedsbrevet direkte i din indbakke

Vi mænd kan stadig overfortolke kvindens signaler, selv om – eller snarere fordi – vi er i tæt samtale med hende. At en kvinde svarer dig, når du taler til hende og fører en almindelig samtale, måske krydret med et smil eller to, er almindelig høflig opførsel.

Det betyder ikke, at hun er interesseret i dig udover almindelig omgang med et fremmed menneske. Et fravær af negative tegn er ikke det samme som positive tegn på interesse. Så bare fordi hun ikke gør grin med dig eller kaster op, når du taler med hende, betyder det altså ikke, at hun behøver at have nogen varme følelser for dig. Husk det.

Flirter mænd, og tager kvinder initiativet?
Nej, mænd flirter ikke som sådan. I den traditionelle parringsdans, hvor han tager kontakt til hende, viser han sin interesse ved netop at tage initiativet og begynde en samtale. Det er hans opgave, foruden at tolke hendes flirt korrekt. Han kan naturligvis smile for at signalere venlighed og imødekommenhed, men ellers flirter han ved at handle. I vores kultur foregår det oftest ved, at han går hen til hende og indleder en høflig og venlig samtale, hvor han viser hende interesse, giver små komplimenter og stiller spørgsmål.

En kvinde kan naturligvis også tage initiativet. Hun kan gå hen til dig og indlede en snak, foreslå en dans eller finde et andet påskud til at bryde isen. Hun kan for eksempel spørge dig til råds, ville låne et eller andet eller blot tale om vejr og vind.

Om det er flirt eller almindelig, høflig interesse, må du afkode lidt efter lidt. Men tag det under alle omstændigheder som et positivt tegn. Nyd det, når det sker, men sats aldrig på det. Tag hånd om din skæbne, og gå hen til hende, når hun flirter – forhåbentlig til glæde for jer begge.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *