Hjem » Når kvinder tager initiativet

Når kvinder tager initiativet

Del dette indlæg

I århundreder har det været sådan, at mænd tog initiativet, mens kvinder forholdt sig mere afventende. Hvorfor? Det synes uforståeligt, for der er så mange fordele for kvinder ved at gøre det. Det hævder i hvert fald psykologen Theresa DiDonato i en artikel i amerikanske Psychology Today.

DiDonato refererer en undersøgelse, som det ligeledes amerikanske datingsite OkCupid har offentliggjort. Ifølge den er der stadig mange flere mænd end kvinder, der tager den første kontakt. Men kvinder har meget større succes med at sende mails ud som de første, for de får langt flere svar fra mænd, end når disse sender en første besked til kvinder.

DiDonato anbefaler derfor, at flere kvinder tager initiativet. Et par af hendes observationer er jeg enig i, men hendes konklusion hjælper ikke de kvinder, der leder efter et fast forhold. På det punkt overser hun noget i mænds adfærd, der er væsentligt for resultatet.

Psykologen peger på, at online er det som regel den mindre attraktive, der tager kontakt til en mere attraktiv person. En, der ligger på et højere niveau eller bokser i en højere vægtklasse, kunne man kalde det. Den opfattelse af situationen abonnerer jeg også på.

Smukke, rige, succesfuld osv. mennesker behøver ikke at sende beskeder ud som de første. De kan mageligt læne sig tilbage og se indbakken vokse sig tyk af beskeder. Der har altid været mere rift om de smukkeste eksemplarer af begge køn. Intet nyt dér.

Overser helt en mandlig mekanisme
Problemet med skribentens konklusion er at tolke kvindernes flere svar fra mænd som en succes for kvindekønnet. Her vil jeg påstå, at hun taber småkagerne, hvis det er et fast forhold, disse kvinder søger.

Det er ingen hemmelighed, at langt de fleste mænd prioriterer sex højt. Tilbyder en kvinde en mand sex, eller bare en forhåbning om det, er rigtig mange mænd med i spillet. Kvinder tænker som regel mere langsigtet og vil se manden an først, når han tager initiativet. Derfor afviser hun som regel også flere, inden hun siger ja til en.

Men mænd kan sagtens sige ja til sex med en kvinde men nej til et forhold med hende. Han kan synes, hun er god nok til sex men ikke til et samliv uden for soveværelset. Den mekanisme eksisterer, og den kan være medvirkende (men næppe eneste årsag) til, at en kvinde har svært ved at fastholde en mands interesse.

Jo, mænd kan “bolle nedad,” selv om begge køn prøver at score op ad rangstigen – især når det gælder det langvarige forhold.

Det overser DiDonato desværre helt i sin begejstring over kvindernes fyldte indbakker. Tilbyder en kvinde opmærksom og sex, skal hun nok få det. Spørgsmålet er, om hun får ret meget andet ud af det. Men læs artiklen.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *