Hjem » Når manden tester kvinden

Når manden tester kvinden

Del dette indlæg

Synes du min søster er køn? Hvad ville du svare en kvinde på det spørgsmål? Enten skal du fortælle hende, at en anden kvinde er køn, eller at søsteren (som vi må formode, at hun holder af), ikke er køn. Du kan altså kun svare forkert, hvis du tager spørgsmålet for pålydende.

Den slags tests bruger kvinder somme tider til at vurdere, om en mand kan stå fast. Mænd er ikke listige nok til at sætte kvinder i så penibel en situation. En pinlig situation sætter vi dem dog gerne i, uden at vi ser noget forkert i det. Det sker, når manden tester kvinden.

Mænd og kvinder prøver begge at lokke med det, den anden part helst vil have, for selv at få hvad vedkommende mest ønsker sig. Kvinder flirter med seksuelle undertoner, mens målet er at få en fast partner. Mænd kan ligeledes tale om fremtidsplaner for at få sex – ikke fordi de har trang til at bygge rede.

På samme både vil både mand og kvinde gerne vide, om de passer godt nok sammen til, at et forhold bliver langtidsholdbart. De vil sikre sig, at de får deres vigtigste forventninger opfyldt. Kvinder prioriterer således stabilitet, loyalitet og forsørgerpotentiale højt hos manden. Manden har også en række ønsker, og et af de vigtigste er sex, som vi skal tale om i dag.

Manden vil sikre den seksuelle forsyning
Som alle hanner i dyreriget er mænd ret sexfikserede. Sex er essentielt for menneskeartens overlevelse, og initiativet til formeringen påhviler i høj grad manden. Sådan er det.

Skal manden forpligte sig i et fast forhold og være monogam, vil han derfor sikre sig at få sex nok. Ikke fordi han er et liderligt svin, men fordi han er mand med de drifter og instinkter, der følger med. Igen: Sådan er det.

Manden gør hvad han kan for at få sex så hurtigt som muligt i et nyt bekendtskab. Blot for at få det men også for at tjekke den seksuelle kompatibilitet på længere sigt. Han flirter, spiller smart, lokker, lover og bruger slesk tale og billige Bacardi Breezers, hvis det bringer ham nærmere målet.

Det ved kvinden godt. Forudsat hun er interesseret i ham, prøver hun ofte at forhale akten så meget, at hun kan vurdere, om han kan levere, hvad hun vil have: Lyst og evne til at forsørge børnene og være en aktiv og stabil deltager i den familie, der er en naturlig følge af løjerne. Sådan er det for hende.

I den proces kan hun sagtens føle sig under pres, hvilket fører den naturlige tanke med sig: Hvorfor tænker mænd kun med pikken? hvilket hendes mor, mormor og oldemor sikkert også har spurgt sig selv om.

Vejen til sengen er meget kortere nu
Alligevel har den seksuelle scene ændret sig markant på under 100 år. Fra at få mellem fem og 15 børn fik et par efter 1920’erne kun to-tre børn. Velkommen til prævention. Fra tresserne havde vi så den seksuelle revolution, der langt fra kun drejede sig om gruppesex i kollektivet. Den handlede meget mere om kvindens begyndende frisættelse fra køns- og husmorrolle til at have egen indtægt og bestemme over egen krop. Til det sidste hørte også muligheden for at vise og bruge sin seksuelle lyst og kræve orgasme. Hun blev friere.

Selv om det stadig ligger i kvinden at se manden an, er der blevet meget kortere hen til sengen, end der var engang. Men ikke kort nok, synes mange mænd. Behøver vi absolut to-tre stævnemøder, inden vi smider kludene?

Klik, og lær mere om mænd

Her kommer apps som Tinder disse mænd til hjælp. Hvorfor spilde tid på flirt og romantisk stemning, når vi kan nøjes med en sms med Er du fræk i aften? Budskabet er klart: Er der en god chance for sex, gider jeg godt forlade sofaen og bruge et par timer med dig i byen, inden vi tager hjem sammen.

Sådan kan manden teste kvinden ved at bringe sex på bane lige fra begyndelsen. Ikke blot for at tjekke om de matcher på langt sigt, men for at se om der er chance for sex her og nu. Siger hun ja, er han glad. Hun kan også svare mere indirekte, hvilket giver manden nogle fingerpeg, han vil bruge til at vurdere sine chancer på længere sigt. I det sidste tilfælde begynder mandens test at ligne kvindens.

Ingen vil ses som en genstand
Kvinder foretrækker indirekte kommunikation og mere diskret flirt og ønsker sjældent en direkte konfrontation med en mand. Det er den ene grund til, at hun ikke kan lide denne meget kontante adfærd. Den anden er, at hun føler sig betragtet som en genstand til mandens fornøjelse og ikke et selvstændigt menneske med tanker og følelser.

Mænd kommunikerer hellere kontant og direkte, og det giver netdating og apps gode muligheder for. Bag skærmen er vi anonyme eller i det mindste ét ansigt blandt mange. Bider hun ikke på, er vi måske mere heldige med næste swipe.

Lyder det kynisk, er det fordi, det er kynisk. Hvad er forskellen på sex og at bestille en pizza? Skal kvinden aflægge rapport om sine seksuelle præferencer, allerede inden hun har mødt manden, er det blevet et spørgsmål på linje med, om der skal ananas og ekstra ost på din take away.

Jeg tror slet ikke, at disse mænd ville være så kække, hvis deres første kontakt med kvinderne skete ansigt til ansigt. Her ville de mest modige kontakte kvinden og flirte. De mindre modige ville sidde alene og pille etiketten på ølflasken til fnuller. Ingen ville spørge direkte til bolleri og bind for øjnene.

Mange kvinder fortæller, at de simpelthen ikke gider at blive testet på denne meget direkte måde. Ikke fordi de har noget imod sex, men fordi de fornemmer, at manden ikke er interesseret i andet og knap gider gøre sig bare en smule umage med at være galant og tiltrækkende.

Det pæne spil og det grimme
Men nu har kvinder testet mænd i århundreder. Er det så ikke på tide, at de smager deres egen medicin? Næ, det synes jeg ikke. Jeg synes, det er rædsomt, når kvinder tester, og jeg ville ikke bruge min tid på dem, der gør det. Det bliver ikke kønnere af, at begge parter bruger den slags tricks.

Lusket bliver det kun, når den ene part prøver at snøre den anden for at få, hvad vedkommende selv ønsker, uden selv at ville give tilbage med respekt for den andens behov. Har to mennesker lyst til hurtig og uforpligtende sex? Værsgo at gå i gang, I skal ikke høre et ondt ord fra mig.

Der er flere datingsites, der handler om nem og mere uforpligtende sex. Brug dem, hvis du har lyst. På de mere traditionelle sites kan du sagtens signalere, at dit mål snarere er et uforpligtende bekendtskab og ikke et langvarigt forhold. Her kan du krydse af, at du er interesseret i kategorier som venskab og dating men undlade at sætte hak ved kærester.

Når du skriver med hende, kan du fortælle, at du leder efter en til at hænge ud og hygge med – så vil den kvikke kvinde forstå din hentydning. Bare lad være med at tale om forhold og familie, når du ikke er interesseret i det. Spørger hun dig direkte, svarer du ærligt. Så har du gjort dit.

Vil du gerne have et forhold, eller er åben for det, inviterer du hende ud. Om der skal to eller syv dates til, inden bekendtskabet udvikler sig seksuelt, er op til jer. Vær opmærksom på hendes signaler, og vær selv tydelig (men stilfuld) med at vise, at du har en seksualitet og er interesseret i et fysisk forhold. Som mand er det dit ansvar at få det til at eskalere.

Sådan scorer du points
Tester du kvinder ved at bringe sex på banen for hurtigt og for kontant, skræmmer du en masse gode kvinder langt væk. Du opnår det modsatte af, hvad du ønsker. Det er den bedste grund til at lade være med det. Derimod kan det virke godt, hvis du bruger små og få hentydninger. Men de skal være underspillede og have en vis elegance.

Du opfører dig endvidere som en ordentlig mand ved at vælge den konventionelle vej. Det kan kvinder godt lide, og bare rolig: De ved, at du gerne vil have sex – det vil de også.

Evnen til at kunne udsætte tilfredsstillelsen af sine behov er et tegn på modenhed og ansvarsfølelse, bonuspoints! Ligeledes giver den gode, gammeldags parringsdans dig lejlighed til at få erfaringer og forfine dine evner som forfører. At kontakte en kvinde, være åben, ærlig og at turde fejle kræver mod. Igen maskuline points til dig.

Lidt tålmodighed betyder altså ikke, at du skal lade dig trække rundt i et rent platonisk forhold. Hun er også på prøve. Det giver dig mulighed for at kigge hende lidt ud og vurdere hendes personlighed. Det er ikke det værste udgangspunkt, hvis du overvejer et mere fast forhold.

Er det så uretfærdigt, at det gammeldags ritual med stævnemøder og dates er mere på kvindens betingelser, fordi det i højere grad tilgodeser hendes behov for hyggesnak og romantisk tilknytning? Tja, men det er sådan det er.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *