Hjem » Online: Er dating lettere for kvinder?

Online: Er dating lettere for kvinder?

Del dette indlæg

Kvinder har det for let. På et datingsite behøver de ikke at sende breve ud. De kan bare sidde på deres flade, mens mændene må gøre det grove arbejde og sende den ene mail efter den anden – ofte uden resultat. Uretfærdigt, sådan synes mange mænd, at onlinedating er. Men passer det? Er dating lettere for kvinder?

Mange kvinder har modvilje mod at tage kontakt til mænd, fordi de er bange for at blive afvist. Også vi mænd frygter afvisningen, men de fleste af os skubber frygten væk, fordi det ligger i vores natur, at vi må gøre noget ved sagen, hvis vi vil nå et mål.

Så vi sender masser af mails afsted på et datingsite. Nogle gange er svaret positivt, andre gange er det ikke. Af denne grund får de fleste kvinder mange flere breve end mænd. Betyder det så, at dating er nemmere for kvinderne?

Ja, men kun hvis målet med dating er at få mange mails i sin indbakke. Er målet derimod at gå på dates med et menneske, man finder tiltrækkende – og måske vil indlede et forhold til – er sagen helt anderledes.

I onlinedating har kvinder det lige så svært ved at få deres ønsker opfyldt, som vi har. Deres problem er bare af en anden karakter.

Mænd ønsker ofte hurtig kontakt – og gerne hurtig sex. Kvinder vil også gerne have sex, men som regel stiller de flere krav til hvem, de hopper i høet med. Den forskel på kønnene har eksisteret i årtusinder, og den ændrer sig ikke, fordi vi kontakter hinanden på nettet.

Kvinders problem på onlinedating
Kvinders største datingproblem er, hvordan de i bunken af breve finder de mænd, der er noget værd for dem. De har det som guldgraveren, der prøver at vaske en masse mudder og snask væk, så de få guldkorn ligger tilbage.

Det kan være svært, når de får mange mails fra håbefulde mænd. Anonymiteten på nettet gør, at også de mere frygtsomme mænd tør være aktive, og det er let for alle at sende snesevis af mails afsted på en enkelt aften. Det øger presset på den enkelte kvindes indbakke.

Nu må hun forholde sig til en hel stak mails, for hun har ikke valgt, hvem der skulle skrive til hende. Så hun må sortere, og det bliver ofte med hård hånd.

Som mand kan det føles brutalt, hvis hendes svar er…ingenting, ikke engang to linjer der begynder med ordet desværre. Eller hvis du har fortalt om dig selv i din indledende mail, og hun returnerer med én linje: “Bor du i hus eller ejerlejlighed?” fordi hun prøver at regne ud, hvor mange penge du tjener. Det er som prinsessen i Klodshans, der hele tiden siger “Duer ikke, væk!”

Forestil dig nu, at denne kvinde har fået kontakt til en mand, der ser perfekt ud på papiret. Flot fyr, godt job, ejerbolig, bil, en aktiv fritid, masser af familie og venner men ingen børn (endnu). Hun slår til, og de får aftalt en date. Måske ender de også i den samme seng.

Men nu begynder hendes private helvede. For Hr. Superfyr vil gerne mødes et par gange, når det ellers passer ind i hans overbookede kalender. Når de har haft sex, er han hurtigt ude af døren igen: “Sorry, men jeg er nødt til…har travlt i morgen…”

Klik, og lær hvad der er op og ned i dating

Efter et stykke tid på denne måde går det langsomt op for hende, at han gerne vil være sammen med hende, så længe de har det sjovt et par timer, tømmer nogle glas og går i seng sammen.

Alle jagter de få, der virker perfekte
Hun kommer dog aldrig i nærheden af det faste forhold med Hr. Superfyr, hun havde drømt om. Hun overvejer måske ligefrem, at hun ville være villig til at nøjes med en lidt mindre perfekt mand, hvis hun til gengæld kunne få en kæreste ud af det.

Hendes problem er, at hun løber efter den lillebitte gruppe af mænd, der er fantastiske på alle områder. Det gør alle de andre kvinder også, så konkurrencen om disse få mænd er benhård.

Hr. Superfyr kan vælge og vrage mellem de håbefulde kvinder, og det gør han. Præcis, som da vores kvinde i eksemplet selv sorterede hårdt mellem sine online-bejlere. Nu er det hendes tur til at blive kasseret, fordi hendes bryster er lidt små, eller mellemrummet mellem hendes fortænder er lidt for stort.

Er dating nemmere for kvinder? Nej, det er lige så svært for kvinder, der ønsker et fast forhold, som det er for mænd, der ønsker hurtig og nem sex.

Mænds forbandelse online er, at vi skriver til den lille gruppe af smukke kvinder, der også får mails fra alle de andre mænd, og nogle af dem er langt mere attraktive end os. Kvinder sorterer hårdt i indbakken for at finde de få mænd, alle de andre kvinder også vil have. Resultatet er ikke win-win men lose-lose for begge køn.

Hvad kan du så gøre ved dét? Det er Mandens Manual sat i verden for at give nogle bud på. Hold øje med de nye indlæg.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

2 comments

 1. Christa says:

  Der er lige en lille detalje. Du glemmer at kvinder faktisk ikke behøver en mand for at sikre sig at afkommet er forsørget og styret. De kan gå til en fertilitetsklinik og få det ordnet.

  Og hvorfor er en rigtig mand defineret ved at være liderlig? Der sker både for mænd og kvinder at de ikke har lyst eller ikke er gode i sengen. Hvis mænd vil have mere sex må de lære hvordan de får det. Finde ud af hvordan de kan være deres seksualitet bekendt og lade være at skamme sig over den. Hvad med at være mere nysgerrig på det i stedet for at spille den store hanløve som nedenunder er usikker på om kvinden ønsker ham?

  Hvornåt fatter mænd at det er mrnneskelige egenskaber som tillid, venskab og venlighed som vægtes, for at man vil indgå parforhold?

  Og det gælder for begge køn.

  • Ole Grosen says:

   Korrekt, at kvinder kan blive befrugtet kunstigt og selv forsørge barnet. Det vælger et lille mindretal, mens de fleste gerne vil have en partner. Når de kvinder så er på et datingsite, må man formode, at det netop er, hvad de søger.

   Og det er den situation, indlægget tager udgangspunkt i, og det handler om, at kvinder ikke har så let ved at finde en partner online, som mange mænd tror. Så jeg har ikke overset noget på det punkt.

   Jeg er helt enig med dig i, at mange mænd skulle lave om på nogle ting, hvis de vil være bedre til at nå deres mål, og jeg kan tilføje det samme for kvinders vedkommende. Begge køn spænder alt for tit ben for sig selv.

   Hvem definerer mænd udelukkende som værende liderlige? Det ville være lige så snæver en definition som kun at kalde kvinder for shoppere. Men mænd har et vist seksuelt drive, og det gælder alle hanner i dyreriget. Biologisk set er det hannens primære funktion. Vi er så heldigvis en art, og lever i en kultur, hvor der er brug for mange andre talenter også. Både kvinder og mænd er sammensatte og har en masse at tilbyde.

   Jeg er også enig med dig i, at tillid, venskab og venlighed er utrolig vigtige størrelser i et forhold, og vi kan også tilføje respekt, hengivenhed, loyalitet og mange andre. Det gælder i alle nære forhold. Hvorfor du ikke nævner sex som en vigtig bestanddel, ved jeg ikke. Det er ellers det, der gør bekendtskabet til et parforhold i modsætning til et platonisk venskab.
   Tak for dit input.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *