Hjem » Pæne piger og sex: Sådan gør du

Pæne piger og sex: Sådan gør du

Del dette indlæg

“Jeg går altså ikke med nogen hjem den første aften.”

Afvisninger følger lige i kølvandet, når emnet er pæne piger og sex. En mand skal ikke være ret gammel, før han hører ovenstående sætning første gang. Eller en af dens søstre som “jeg er ikke en af den slags kvinder der bare…” eller “du skal altså ikke tro, at jeg er…”

Det er naturligvis ikke, hvad manden i ovenstående scenarium helst ville høre. Hendes ord er også en smule utydelige, for hendes åndedræt er tungt, efter de to har stået med tungen nede i hinandens hals i ti minutter, mens hans hænder har fundet op under hendes bluse, og hun har travlt med at mærke uden på hans bukser, og gætte hvad der gemmer sig i dem.

Hvordan aftenen ender i dette tænkte, men absolut realistiske, eksempel, vides ikke. Måske skilles de to for at mødes igen en anden dag. Måske går de alligevel hjem sammen. For sagen er, at kvindens udmelding i dette tilfælde ikke er et definitivt afslag. Hun betoner netop, at hun har et forbehold, fordi det er første gang, de har mødt hinanden. Det er et “nej, men..” eller et “ja, men…” Det kan være et afslag for den pågældende aften, eller det kan være et “Jo, det vil jeg også gerne, men bagefter skal du tænke ordentligt om mig og i hvert fald ikke bagtale mig som en nem pige over for dine venner.”

Her er det så på sin plads med en advarsel, i hvert fald en løftet pegefinger. For dette handler om sex, og den slags foregår mellem to mennesker, der begge har lyst – aldrig mellem en der har lyst, og en der føler sig presset – eller i værste fald truet – til det. Et nej er et nej, og det skal respekteres. Alt andet er i bedste fald en krænkelse og i værste fald noget, der ender med politiets efterforskning af forløbet.

Hensigten med dette indlæg er på ingen måde at blåstemple overgreb, krænkelser eller voldtægt. Derimod handler det om at belyse den gammelkendte dynamik, hvor han har lyst, og hun har lyst, men…

Uanset om vores tænkte par går hjem sammen den aften, eller de bliver enige om at vente med sex til en anden dag, så vil det ske i en fælles forståelsesramme, hvor noget bliver sagt direkte, mens noget andet vil være underforstået. Sjældent vil den ene sige: “Lad os gå hjem og dyrke sex,” og den anden svarer: “Ja, lad os det.” I stedet vil parret gå hjem for at se en film, tage et glas sammen eller beundre den berømte frimærkesamling.

Det er så den ydre ramme om historien. Imens ved begge parter, at en aften med romantisk stemning, hede kys og gensidigt gramseri formentlig vil udvikle sig i seksuel retning, når de er alene og væk fra andres nysgerrige blikke.

Derfor beskytter hun sit ry
Men når kvinden nu også har lyst, hvorfor lægger hun så tilsyneladende hindringer i vejen for ham med ord og sætninger, der kan koges ned til “Ja, men jeg er altså en pæn pige?”

Fordi hun ER en pæn pige, selv om hun også har lyst til sex. Hun ønsker bare ikke, at du skal miste respekten for hende, fordi hun også kan lide sex. Og der er gode og fornuftige grunde til, at en kvinde stadig vil fremstå som den dydige, selv om vi lever i en tid med et frit syn på sex, billig og let tilgængelig prævention og i nødstilfælde fortrydelsespiller og fri abort. Lad os se på nogle af disse grunde.

Manden i eksemplet har ikke noget imod, at kvinden er villig, tværtimod. Det er ikke ham, der bagefter vil udskamme kvinden for at have dyrket sex med ham. Derimod er der en risiko for, at hun vil bebrejde sig selv, fordi hun gav efter for sin lyst. Har hun en opfattelse af sex som noget forkert, er det ofte på baggrund af en opdragelse, der har været gammeldags, småborgerlig, religiøs eller på anden måde snerpet.

De, der påfører kvinder skam over at dyrke sex, er oftest andre kvinder. Kvinder taler (for ikke at sige sladrer) om hinanden, og her er andre kvinders sexliv et kærkomment emne, og endnu bedre er det, hvis en kvinde kan sables ned, når der er en mulighed for at kalde hende nem, billig eller løs på tråden.

Med mindre de sladrende kvinder gætter i blinde, har de kendskab til en bekendts sexliv, fordi hun selv har fortalt det videre til en veninde. For kvinder betror sig til hinanden, og det kan give pluspoints for beundring og misundelse, men den viden kan også ende som ammunition for sladder og nedgørelse.

En anden ting er, at en del kvinder mener, at sex ikke blot er en fælles nydelse men derimod noget, en kvinde giver en mand, og som han derfor skal gøre sig fortjent til. Derfor gør hun sig kostbar, og han må vise sig værdig til denne “præmie,” inden hun giver plads til ham i sengen. At denne opfattelse kan stikke dybt, kan man se af folkeeventyrene, hvor prinsen altid må bestå tre prøver eller opgaver, inden han får prinsessen og det halve kongerige.

Endelig handler det nok så meget om faderskabet. Selv i en tid med prævention og abort ligger det dybt i kvindens psyke, at sex kan føre til børn, og det har igennem næsten hele menneskets udviklingshistorie været en alvorlig sag. For dengang kvinder hverken gik på jagt eller på arbejde, var hun helt afhængig af manden og hans velvilje til at forsørge hende og børnene.

Det var mandens opgave at tage sig af hende og deres afkom og sikre dem mad, husly og sikkerhed. Og det gjorde han kun, hvis det var ham, der var far til barnet. Hvorfor skulle han slæbe mad eller penge hjem til en anden mands barn?

Ved at bevare sit ry som den pæne pige, der ikke dyrkede sex til højre og venstre, skabte hun sikkerhed for, at det kun var den udkårne mand, der kunne være far til barnet. Dermed sikrede hun sig også hans loyalitet over for hende og barnet, og hun minimerede risikoen for, at nogen kunne begynde at sladre om hende, hvilket kunne føre til brud og problemer for både hende, familien og hele stammen eller landsbyen.

Derfor er det også så indgroet i begge køn, at det er manden der tager initiativet til kurtisering og sex – så er lysten og liderligheden nemlig hans ansvar, mens hun kan bevare sin dydighed (om ikke selve dyden) intakt.

Veninderne vil sladre
Fortsætter deres bekendtskab, vil venner og familie på et tidspunkt få at vide, at de to er interesseret i hinanden. Manden kan nøjes med fortælle sine forældre, at han har mødt en pige, mens vennerne måske får at vide, at “så tog vi hjem til hende. Det var godt.”

Kvinden har imidlertid behov for at kunne iscenesætte og genfortælle historien, så den handler om alt andet end det, den er: nemlig almindelig, primitiv lyst. Selv i dag vil den unge kvindes forældre ofte være lidt skeptiske over for hendes nye fyr, og veninderne vil gerne høre historien igen og igen. Med masser af detaljer.

Så over for forældrene må kvinden vise, at hun kender sin mand og hans hensigter, og jo mere hun kan fortælle, des længere vil forældrene tro, at de unge har kendt hinanden, inden sex kom ind i billedet. Over for veninderne må kvinden fortælle den detaljerede historie om hvor de mødtes, hvad de talte om, hvorfor han er så dejlig, hvornår og hvordan de kyssede første gang, og hvad der så skete. Kvinder kan lide at høre og fortælle den slags, så det får form af et drama med glæder, sorger og happy-ending.

Når man tænker på, hvor meget kvinder kan bagtale hinanden, er det forståeligt, at kvinden bygger det helt store narrativ op, så det nye kæresteri bedst muligt kommer til at ligne folkeeventyrene eller deres moderne variant, den romantiske komedie.

Her bliver det vigtigt at kunne overbevise veninderne om, at vores kvinde i eksemplet ikke har spredt benene første gang, hun mødte manden. Om de mødtes to, tre eller flere gange, må veninderne nok selv gætte på. Det vigtigste er, at de skal tro, at der er gået så tilpas lang tid, at manden har demonstreret sit partnerpotentiale som i de tre prøver, prinsen gennemgik i eventyret. Derfor er kvinden heller ikke en tøjte – men prinsessen. Sex, det var bare noget, der ligesom skete af sig selv, og som kvinden accepterede, fordi de helt store følelser var i spil, og romantikken var så tyk, at man kunne skære den i skiver og sælge den på torvet.

Lyder det gammeldags? Det er det også. Skræller vi den kulturelle overfladebehandling af, er menneskets følelser, motiver og handlinger på det seksuelle område meget basale og oftest politisk ukorrekte.

Sådan får I sex
Mænd vil gerne have sex og knytter ikke særlige problemer til det eller har brug for ugers tænkepause. Vi ser ikke noget problem i det, hvis en kvinde har det på samme måde. Så for vores skyld må hun gerne være lige så nem for os, som vi er for hende. Er vi interesseret i noget mere seriøst eller længerevarende med hende, kan vi også være tålmodige.

Hvor længe skal man vente på sex? Hvad stiller du op, når hun ånder dig tungt i øret og presser hele sin krop ind mod dig men siger “Jeg er altså ikke en af den slags piger. Jeg går ikke hjem med en mand den første aften” selv om I begge er ved at gå til af lyst?

Du forstår ikke, hvorfor hun vil gå så langt med dig men bare ikke det sidste stykke. Kan du få hende til at give sig hen? Selvfølgelig kan du det. Hun har jo allerede lyst til dig.

Bliv aldrig sur over hendes “ikke i aften,” eller undskyldende fordi du har lyst til hende. En kvinde vil have en mand med selvtillid. Viser du, at du er sur over eller ked af hendes foreløbige afslag, mister du hendes respekt. Bevar roen først og fremmest.

På den anden side skal du heller ikke give hende ret. Hun ved godt, at det er irrationelt at sige nej, når hun har mere lyst til at sige ja. Forstå, at hun ønsker at vide, at du er der og respekterer hende, uanset om I går i seng sammen eller ej. Det bedste er, at du helt undgår at kommentere hendes udmelding direkte med ord. Du kan nøjes med at se på hende, klappe hendes hånd eller ae hendes kind og sige “Mmmm” og sende hende et lille smil.

Nej, at sige “Mmmm” giver ingen mening i den mandlige måde at kommunikere på. Men her skal du indrette dig efter hende, og den lille lyd, mens du kærligt giver hendes hånd et lille klem, virker beroligende, og hun fornemmer, at du lytter og anerkender hende. Du presser hende ikke, men du labber heller ikke hendes udmelding i dig. At du er stabil og bevarer roen er, hvad hun har brug for.

Lidt efter kysser du hende igen og holder om hende. Kys lidt længere og gør det langsomt mere intenst. Efter lidt tid vil du fornemme, om hun har skiftet mening, så I nu skal hjem og kigge på frimærkesamlingen alligevel, eller om det er bedre at udskyde det til en anden dag.

At forføre handler ofte om to skridt frem og så et skridt baglæns. I det sidste tilfælde er det okay at begynde at tale om, at klokken vist er blevet mange, og at du skal tidligt op. Aftal, at I skal mødes igen, hvis du har lyst til det. Byt telefonnumre, hvis I ikke allerede har gjort det. Giv hende så et varmt farvelkys og fortæl hende, hvor dejligt du har haft det sammen med hende, og at du glæder dig til at se hende igen.

Hvis det bare var et engangsknald, du havde i tankerne den aften, må du nu se dig om efter en anden kvinde (efter at du pænt og høfligt har sagt farvel til hende her) eller tage hjem med uforrettet sag.

Der er masser at tilfælde, hvor to mennesker finder sammen til en fest eller i byens natteliv og tager hjem og dyrker sex – ofte hjulpet af det sociale smøremiddel, der hedder alkohol. Det er mindst lige så almindeligt, at kvinden lige vil se dig an først – især hvis den ene eller begge håber, at det kan udvikle sig til et mere langvarigt bekendtskab.

Så tag den med ro. Nyd at være sammen med hende og lær hende bedre at kende. I kan sagtens mødes to-fire gange, uden at I nødvendigvis har sex i ordets egentlige betydning. Men selvfølgelig er du interesseret i at komme i seng med hende, ligesom hun forhåbentlig også er det med dig. Tag derfor initiativ til at røre ved hende, når I går på dates. Tag hendes hånd, eller læg en arm om hendes skulder, når situationen er til det. Kys hende, stryg hende over håret. Og læg mærke til, om hun gør gengæld.

Tager hun ikke selv initiativer til kys og kærtegn, så læg mærke til, at hun i hvert fald deltager aktivt og virker interesseret, når I for eksempel kysser. Hvis det hele tiden er fodslæb og nølen fra hendes side, er hun ikke interesseret, eller der er noget andet, der trykker hende.

Det vigtigste er, at I fortsætter med at være fysiske, og at jeres kærtegn eskalerer. Du skal kunne mærke, at det fysisk bliver mere kærligt, intenst og intimt, og at samværet har en seksuel retning. På den anden side skal du heller ikke acceptere adskillige dates fyldt med våde kys og heftigt gramseri, hvis det aldrig ender med sex.

Når det er bedst at give op
Er hun med på det hele – bare ikke rigtig sex – er der noget galt. Hun kan have mindreværdskomplekser, så hun ikke ønsker, at du skal se hende nøgen. Hun kan lide af skedekrampe eller af en kønssygdom. Hun kan mene, at sex kun hører hjemme i ægteskabet. Der kan være 100 forskellige grunde.

Spørgsmålet er, om årsagen ikke er ligegyldig? I har været ude sammen flere gange, I har kysset og krammet, og du kan mærke, at hun har lyst til dig – der sker bare ikke noget. Så har du to muligheder: Du spørger hende stille og roligt, hvorfor hun ikke har lyst til sex, når I har det så dejligt sammen. Svarer hun, så vær forberedt på lange forklaringer om hendes problemer i livet, en dårlig opvækst, lav selvtillid, manglende erfaring eller noget helt andet. Uanset hvad, vil sex med hende have lange udsigter og måske indbefatte besøg hos læger eller terapeuter. Eller at du er udset til rollen som hendes terapeut.

Den anden mulighed er at se i øjnene, at I ingen vegne kommer. Jo, det er ærgerligt. Du synes, hun er sød og tiltrækkende, og du har brugt tid og investeret følelser i hende. Men et voksent forhold indbefatter sex, og i dette tilfælde har du ingen udsigt til det. Find dig en anden kvinde, hvor vejen til sengen ikke er brolagt med problemer og forhindringer.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *