Hjem » Regler for dating er på vej ud

Regler for dating er på vej ud

Del dette indlæg

Har du hørt om tredages-reglen? Datingverdenen svømmer over med råd og regler om, at man finder lykken, hvis man gør A, B og C. Til gengæld ender det med fiasko lynhurtigt og massivt, hvis du gør X, Y eller Z.

Reglen om de tre dage er en af dem, der har huseret på nettet i mange år, som var det en videnskabelig erkendelse. Ifølge den skal kvinder vente mindst tre dage efter en date med at tage kontakt til manden. Omvendt skal han vente mindst tre dage med at ringe til en kvinde, efter han har fået hendes nummer.

Der er ingen grund til at skyde ethvert råd ned, for selv i den værste teori kan du somme tider finde et guldkorn eller to. Men der er langt mellem snapsene, for mange datingtips og -ideer i ugeblade og på nettet har mere præg af sludder og ammestuesnak, end hvad der har en målbar effekt i virkeligheden. Mange af de gamle regler for dating er på vej ud.

Råd om at tiltrække det modsatte køn har sikkert altid eksisteret. Venner og veninder har diskuteret dette vigtige emne i deres respektive kredse. Nogle fædre og mødre har også prøvet efter bedste evne at give lidt visdom videre til deres sønner og døtre. Til sidstnævnte hører de ret ubehjælpsomme råd til drenge om, at du skal bare være dig selv. Og vent, til han inviterer dig ud – ellers virker du billig til pigerne.

Som en del af selvhjælpsbølgen tog tingene fart i 1995, da to amerikanske kvinder skrev The Rules. Lad manden føre an, men spil selv kostbar (hard to get), var den gennemgående tanke i bogen. At manden skal tage alle initiativer skyldes ifølge forfatterne to ting: At manden elsker rollen som jæger, og at kvinden er mere sikker på hans oprigtige interesse, hvis han hele tiden skal gøre sig umage for at få hende.

Nogenlunde samtidig fik en gruppe unge, amerikanske mænd vind i sejlene med deres scoreteknikker. Pickup Artists (PUA) kaldes disse fyre. De tager udgangspunkt i en række regler og antagelser om især kvinder, som de påstår hviler på et videnskabeligt grundlag.

Begge køn spiller ligeglade
Sammen med andre mere eller mindre seriøse bud på, hvordan man scorer, ser der ud til at være enighed om et tidsforløb, der mærkværdigvis altid hviler på tallet tre. Tallet har i umindelige tider spillet en stor rolle i folkeeventyr og kristendom:

Tre minutter maks. inden du går hen og kontakter hende – ellers bliver du lammet af nervøsitet.
Tre dage venter han med at ringe – eller hun kontakter ham efter en date.
Tre dates, så forventer han sex.
Tre måneder, så er man kærester, eller forholdet er røget i vasken.
Tre år: Så er det op til alteret for at blive gift.

Både i The Rules og i PUA-teknikkerne kan man finde enkelte sandheder. Men begge er – sammen med den pseudovidenskabelige snak – baseret på nogle kønsroller, mange vil finde gammeldags, og et amerikansk syn på mennesker og økonomiske værdier, vi har svært ved at genkende i Danmark.

En meget væsentlig fællesnævner for de to teorier er, at henholdsvis mænd og kvinder begge skal lade som om, de er fuldstændig uinteresseret i modparten. Du læste rigtigt. Begge teorier går ud fra, at vi mennesker brændende ønsker os det, vi ikke kan få. Så længe noget bliver holdt uden for vores rækkevidde, vil vi gøre hvad som helst for at få det.

Læg dertil, at du bliver opfattet som klæbende, svag og underdanig – needy, som det kaldes – hvis du viser din interesse og er imødekommende. Kan du forestille dig en kvinde, der kører efter The Rules, og en PUA-mand lægge an på hinanden? Begge vil ignorere modparten med en hoven attitude. Hvad godt skulle der komme ud af det?

De fleste sunde mennesker er jo kalibreret til, at de fortsætter med at kommunikere med mennesker, så længe interessen bliver gengældt. Bliver vi mødt med kulde og afvisning, trækker vi følehornene til os.

Sådan får du et bedre resultat
Selvfølgelig skal du ikke være klæbende og skrive fem mails om dagen, ringe tre gange og sende 20 sms’er – de fem af dem i træk, uden at hun har besvaret den første. Så bliver du enten betragtet som en stalker eller en med andre, alvorlige diagnoser.

Derfor er der ingen grund til at suse over i den stik modsatte grøft. I Mandens Manual handler det om at holde sig nogenlunde midt på banen. Kun at tænke i sort og hvidt skader os selv, andre mennesker, og vores muligheder for at navigere hensigtsmæssigt i livet.

  • Vis hende det, hvis du er interesseret i hende.
  • Ring til hende og inviter hende ud, hvis du vil mødes med hende igen.
  • Kys hende, hvis du har lyst, og stemningen er til det.

Hvordan skulle hun ellers vide, at du kan lide hende? Hvis hun er interesseret i dig, gør hun gengæld. Måske ikke ved at tage lige så mange initiativer i første omgang, men i hvert fald ved at vise at hun værdsætter det, når du lægger an på hende.

Dette er blevet endnu vigtigere nu, fordi onlinedating og apps som Tinder og Happn præger billedet. Det går nemlig stærkt. Har du ikke svaret på hendes mail eller sms i aften, er en anden interesseret fyr kun et museklik eller et swipe væk. Der er ikke tid til underlige, psykologiske spil længere.

Slet ikke, når det gælder netdating i forhold til at mødes mere tilfældigt. På nettet har de to nemlig det fælles udgangspunkt, at de leder efter en partner af en eller anden slags. Så bliver det vigtigere at signalere interesse direkte, for ellers bryder man “kontrakten” for, hvad dating går ud på – nemlig, at det kræver to deltagere, der begge er interesseret i at tjekke hinanden ud. Støder du derimod jævnligt på en kvinde IRL, du er interesseret i, er det helt fint, at I begge flirter uforpligtende fra gang til gang for at se, om der er gensidig interesse.

Vi kan pive over, at farten er blevet så høj på markedet for pardannelse. Det er dog kun i den indledende fase, for det tager stadig en vis tid at skabe interesse, tryghed og tiltrækning. Men begyndelsen på kurtiseringen er også vigtig, for er du ikke med fra starten, kommer du heller ikke med i opløbet. Så der er ingen grund til at diskvalificere sig selv ved at nøle.

Så vis det, når du er interesseret. Vær opmærksom på, om kvinden også viser interesse. Gør hun ikke, så træk stikket hurtigt og kom videre. Der er masser af kvinder, så der er ingen grund til at spilde tid på hverken de kolde eller de lunkne.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *