Hjem » Sådan undgår du at skræmme hende væk

Sådan undgår du at skræmme hende væk

Del dette indlæg

At være klæbende, over-ivrig eller i panik. Der er flere ord, der betegner den person, der gør alt for meget for at gøre indtryk på det modsatte køn. Mens det er fint at gå all in i et etableret forhold, er den alt for ivrige opførsel den rene gift, når I kun er ved at lære hinanden at kende.

Den over-ivrige mand er ham, der tager blomster eller andre gaver med til en kvinde, første gang de ses. Han ringer hende op flere gange om dagen og lægger beskeder på hendes telefonsvarer. Han overdænger hende med mails og sms’er – flere i træk, selv om hun ikke har svaret på den første. Han fortæller, at han er forelsket i hende, inden han overhovedet kender hende, og allerede på den første date spørger han, om hun foretrækker bryllup i kirken eller på rådhuset.

Denne fyr tilpasser hele tiden sine svar, sin personlighed og sin opførsel til de mennesker, han er sammen med. Manden kastrerer sig selv, fordi han så gerne vil have, at kvinder kan lide ham. Han håber, de vil give ham den anerkendelse, hans egen selvopfattelse ikke kan levere.

Sådan en mand er hverken sexet eller tiltrækkende for en kvinde. Hun vil nemlig have en mand der:

 • Hviler i sig selv – fordi han ved, han er god nok
 • Har et godt liv han trives med – også selv om han er alene
 • Tager det roligt selv om hun ikke er interesseret – for han ved, at andre kvinder vil være det
 • Ikke behøver at købe sig til kærlighed med gaver – fordi andre kan lide ham, som han er
 • Aldrig tigger om andres anerkendelse – fordi han har en naturlig selvtillid

Ivrigheden giver voldsomt bagslag
Som en undersøgelse viste, har halvdelen af alle mænd oplevet at føle kærlighed ved første blik. Det er noget sludder, for du kan ikke elske et menneske, du ikke kender. Du kan føle dig tiltrukket – menneskeligt, følelsesmæssigt og seksuelt – men det er en anden sag.

Alligevel har mange mænd det med at falde for en kvinde, de lige har mødt, fordi de finder hende køn, lækker og sexet. Lynhurtigt begynder de at digte en kærlighedshistorie i deres fantasi, om hvor fantastisk hun er, og hvor godt de kunne have det sammen. Alle andre kvinder er glemt. Det er kun hende her, der dur.

Tanken om al denne perfekte kærlighed er også skræmmende, så han er bange for at kontakte hende, for hvad nu hvis hun siger nej? Tager han endelig initiativet, gør han alt i sin magt for at indynde sig hos hende og gøre hende tilpas. Han undgår omhyggeligt at være uenig med hende, og han overdænger hende med opmærksomhed, ros og komplimenter.

Risikoen er stor for, at kvinden trækker sig baglæns, for hans opførsel er alt for meget af det gode. Den er ude af sammenhæng med det faktum, at han ikke kender hende. Hun føler derfor, at han er mere interesseret i en fantasi end i hende som kvinde og menneske. Derudover får hans ivrighed ham til at virke svag og underdanig, og det er ikke just de egenskaber, hun finder tiltrækkende ved en mand.

Det sørgelige resultat er, at den over-ivrige og klæbende mand opnår det stik modsatte af, hvad han håber på. Han ønsker af hjertet, at kvinden skal forelske sig i ham, men han ender med at skræmme hende væk. Er du en af de mange mænd, der bliver for ivrig, når du er interesseret i en kvinde, bør du lægge stilen om. Sådan undgår du at skræmme hende væk:

Håndfaste tips: Sådan får du en bedre attitude
Gå hen og snak med hende, fordi du gerne vil lære hende at kende – ikke fordi målet er at finde en kæreste. Læg vægt på processen i stedet for resultatet. Vær ligeglad med, om der kommer mere ud af det end blot den ene samtale.

Vis gerne, at du er oprigtigt interesseret i at lære hende at kende. Men anbring hende ikke på en piedestal. Opfør dig ikke som en listepik.

Lad være med at rose og komplimentere hende overdrevent. Du kommer længere med at sige, at hun har valgt en pæn bluse eller frisure – til nød, at hun har et sødt smil.

Mails og sms: Kontakt hende ikke hver eneste dag. Vent med at sende en ny mail eller sms, til hun har svaret på den foregående. Spørg ikke, hvorfor hun ikke har svaret på din sidste besked endnu. Hold dine beskeder i en positiv og afslappet tone, men drop ethvert optræk til kærlighedserklæringer. Hold dine beskeder på nogenlunde samme længde som hendes. Lad hende tage initiativet til en besked eller en telefonsnak ind imellem.

Sørg for at have et godt og rigt liv, selv om du er alene. Find tilfredsheden inde i dig selv med det, du gør. Så bliver du mindre afhængig af andres anerkendelse.

Fortæl dig selv, at det vil være rart at lære denne kvinde at kende. Men du behøver det ikke, for du har det fint alene, og der er masser af andre kvinder, hvis hun ikke er interesseret.

Tænk på, hvad du selv ønsker, i stedet for hvad hun måske forventer. Prøv at betragte hende som sælgeren, der skal overbevise dig – den kritiske kunde – om, at hun har noget at tilbyde dig i stedet for den omvendte rollefordeling.

Spørg hende ikke om, hvor mange mænd, hun har kendt tidligere. Spørg ikke, om hun skriver eller mødes med andre, hvis I bruger onlinedating.

Lad være med at spørge hende om, hvad hun leder efter på de første dates. De fleste mennesker kender alligevel ikke svaret, og du risikerer at virke som en, der har for travlt. Tal heller ikke om fremtidsplaner, før I overhovedet har et forhold.

Fortæl hende ikke fra begyndelsen, at du har følelser for hende eller er forelsket i hende. Bid dig selv i underlæben og ti stille, indtil du lærer hende bedre at kende. En måneds tid kan du sagtens vente. Vis det i stedet med dine handlinger.

Vær klar til at opgive hende, hvis tingene ikke udvikler sig, som du havde håbet på. At turde sige nej, og om nødvendigt at gå sin vej, vil styrke din selvopfattelse. Du er noget værd, og du skal ikke nøjes med de krummer, andre måske kaster til dig.

Vær åben, sig din mening. Dette handler ikke om at være provokerende eller grov, men om at du står ved dine holdninger, fordi du ved, at de er gode nok.

Giv ikke gaver til en, du knap nok kender. Gaver giver man til familie, venner og kærester – mennesker man allerede har et tæt forhold til.

Hold øje med, om hun investerer følelser, tid og energi i jeres bekendtskab. Viser hun dig opmærksomhed og spørger til dit liv, og hvad der interesserer dig? Kontakter hun dig, aftaler dates, rører ved dig eller kysser dig, så du ikke står alene med at vise din interesse? Det er naturligt, at mænd i begyndelsen står for de fleste af den slags initiativer, men efter lidt tid bør hun også vise sine gode hensigter.

Uanset hvor romantisk ideen forekommer dig, opsøger du hende ikke pludseligt uden at have en aftale. Det gælder både hendes hjem og hendes arbejdsplads eller uddannelsessted. Det gør du bare ikke!

Giv hende nogle pauser på en dag eller tre, hvor I ikke kommunikerer – især tidligt i forløbet. Så får hun en chance for at tænke på dig, fantasere lidt – og forhåbentlig begynde at savne dig.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

18 comments

 1. Lennart says:

  Fuck, fuck, fuck….genialt!!! Afgjort det bedste jeg længe læst👍
  Især, ‘Prøv at betragte hende som sælgeren, der skal overbevise dig – den kritiske kunde’, var noget for mig at tage med hjem. Tak for de ord🙏

  • Ole Grosen says:

   Lennart, tak for de pæne ord. Det glæder mig, at du kunne bruge noget fra indlægget. Mange af indlæggets tips handler om at træde et skridt tilbage og ikke blive alt for ivrig.
   Vi skal dog passe på ikke at ryge over i den modsatte grøft, hvor det bliver en dyst mellem parterne om at virke mest ligeglad med den anden.
   Don’t play hard to get. Instead, be hard to forget 🙂

 2. Nanna says:

  “Spørg hende ikke om, hvor mange mænd, hun har kendt tidligere. Spørg ikke, om hun skriver eller mødes med andre, hvis I bruger onlinedating.”

  Hvordan kan det være? 🙂
  Super gode indlæg btw!

  • Ole Grosen says:

   Nanna, jeg synes man skal holde sin nysgerrighed for sig selv, og det gælder i øvrigt begge køn. Dels fordi vi ikke har krav på hinandens fortid, dels fordi vores hjerner har det med at gå i selvsving, hvis vi for eksempel spørger, hvor mange den anden har været i seng med.
   Hvis svaret er temmelig få, vil den anden måske tænke “Hvorfor ikke flere? Der må være noget galt med ham eller hende.” Hvis tallet er stort (hvad det så end betyder), kan den anden fristes til at tænke “Hov, der er vist en her, der er løs på tråden – jeg risikerer blot at blive en i en lang række.” Uanset hvad den anden svarer, kan det vendes, drejes og misforstås. Jeg tror vi bliver lykkeligere ved ikke at kende svaret, og derfor skal vi ikke spørge.
   Dater vi online, må vi gå ud fra, at vedkommende er i kontakt med andre også. Det er onlinedatings natur. Hvis vi spørger til det, viser vi, at vi enten ikke ved, hvad mediet går ud på, eller at vi er usikre på, om vi er lige så gode som alle de andre almindelige mennesker.
   Og tak for de pæne ord!

   • Nanna says:

    Okay! Interessant 🙂
    Tak for svar.

    Mvh Nanna

   • Kris says:

    Hej Ole
    Jeg er tilfældigt faldet over din mandemanual og synes du har nogle gode og velskrevne indlæg. Det er ikke det hele jeg er enig Med dig i, men hvem er man nogensinde 100% enig med?
    Jeg kunne godt bruge et venskabeligt los i røven!? Men lige lidt forhistorie…
    Jeg er 45, gift med Pia på 44. Sammen har vi 3 børn, 13, 16 og 20år. Vi har været sammen i 25 år og har haft gode og dårlige tider, som jeg forstiller mig de fleste parforhold gennemgår. Vi siger begge jeg elsker dig, en gang eller to på en måned, men det begynder at runge mere og mere hult.
    Igennem en årrække har vores forhold, været noget lunkent og vi er blevet rigtig gode til at komme med giftige stikpiller til hindanden, på mere eller mindre daglig basis. Vi har mange gange måtte stramme os an og hive os selv op i seletøjet, for at få tingende til at fungere. Nu prøver vi at finde fælles grund, ved at motionere meget sammen og skal ud og løbe et maraton sammen og det glæder vi os begge to rigtig meget til. Men hvornår er nok, nok? Hvornår er man groet fra hinanden?
    Ud fra mit synspunkt er vi på vej i to forskellige retninger, jeg er ved at tage en helt ny uddannelse og har efter et laangt stresforløb, indset at livet er for kort til at stå op og tage på job, man hader med et godt hjerte! Mit stresforløb har ikke været nemt for, Især min kone, der har måtte udstå en sur, ugidelig støder uden nogen-somhelst-energi. Vi har altid haft vidt forskellige interesser men der har som sådan ikke været noget jalousi imellem os, hvis den ene skulle i byen uden den anden. Vi har også set nogenlunde øje til øje på vores børneopdragelse. Men er det nok? Jeg ser frem til at komme til at lave noget jeg brænder for og min hustru vil gerne have en Campingvogn og vil bare på deltid når jeg er færdiguddannet. (Der går 5år) Nu endeeelig til mit dilemma… Der har igennem årene været fristelser, også tilnærmelser fra yngre kvinder men aldrig noget jeg har taget længere end måske et kys, eller hvor der har været nogen følelser andet end venskab. Jeg havde egentlig ikke troet jeg kunne blive forelsket igen, eller i hvert tilfælde ikke som en usikker teenager! Og da slet ikke i en kvinde på 29! Men det er jeg, eller det tror jeg, jeg er? Jeg har ingen anelse om mine følelser er gengældt? Eller om jeg har lyst til at vide det. Men hende og jeg taler sammen, pjatter og hun fortæller om hvad hun laver når hun kommer hjem og fortæller om sine børn famile osv. Hun har lidt taget initiativet til at blive min studiemarker. Hun er også gift, men er pt. Alene med sine børn da hendes mand er på en længervarende “forretningsrejse”. Det hele er noget forbandet rod og jeg har altid sagt at jeg aldrig ville være så patetisk at gå fra min kone pga. en anden kvinde. Ikke at der er en anden kvinde, ikke endnu anyway. Men det er fuldstændig som du skriver vi mænd opbygger dumme fantasier i vores hjerner, der ikke har hold i en reel virkelighed. Jeg har kendt hende i lidt over en måned og mine følelser er kun blevet stærkere for hende siden day one. Hvilket også gør jeg bliver mere og mere kejtet over for hende, lidt som om jeg glemmer hvem jeg er og godt vil være. Jeg har prøvet at ligge alle mine følelser og energi over i mit ægteskab, men button line, hun er det sidste jeg tænker på inden jeg falder i søvn, og det første jeg tænker på når jeg vågner. Det er noget forbandet rod, i hvert tilfælde i mit hoved, så… hjælp.

    • Ole Grosen says:

     Kris, jeg kan godt forstå, at du er lidt i tvivl om din og jeres nuværende situation. Du har været ked af dit job, været stresset, og så har den grå hverdag også sneget sig ind i jeres parforhold.
     Så kan det være fristende at forelske sig, selv om du ikke ved, hvad hun eventuelt føler for dig. Det er bevidst, jeg bruger udtrykket at forelske sig. Det er en berusende følelse, og pludselig får hverdagen og landskabet nye og klare farver, ikke?
     Den dårlige nyhed er, at det er noget, der foregår oppe i vores hjerner. Det er kemi, hormoner og signalstoffer, der får os til at føle sådan. Forelskelse trives bedst, når vi ikke kender den anden særlig godt, så vi kan lade fantasien drøne derudaf.
     Jeg synes, det er en kompleks situation, du og din kone er i. Efter 25 år er nyforelskelsen og overraskelserne forsvundet. Måske kan den komme igen i glimt, men regn ikke med, at den bliver en konstant følelse.
     Det ville den heller ikke blive, selv om du blev kærester med den 29-årige. Også dén forelskelse ville fordampe med tiden, selv om det ikke føles sådan lige nu. Jamen, en kvinde på 29 år kan sikkert være fristende, men hvad har I til fælles på et dybere plan, bortset fra hun også er gift, og du ikke kender hendes følelser for dig? Hun gik stadig i børnehave, da du mødte din nuværende kone, som du har en lang forhistorie og tre børn med.
     Som du selv skriver, har din kone været tolerant over for dig i en periode, der har været svær for dig. Er det din tur til at være tålmodig over for hende også?
     Du vil nok ikke blive glad for mit svar, for jeg vil råde dig til at få dit og din kones forhold til at køre godt igen. Deltag i det maraton, køb en campingvogn og gør noget rart sammen. Måske ikke som nyforelskede teenagere, men så som modne mennesker, der er et andet sted i livet og har sine egne udfordringer – men også sine belønninger.
     Jeg gætter på, at du har haft for meget om ørerne med stress, tre halvstore børn, og et job der hang dig ud af halsen, men nu har du sat dig et nyt mål med din uddannelse. Mit forslag er, at du sammen med din kone sætter jer nogle nye mål, og at I sætter jer ned nogle gange, hvor I ikke bliver forstyrret, så I kan tale tingene igennem på en ordentlig måde i stedet for at bide af hinanden. Giv det en ærlig chance. Det har både du, din kone og børnene fortjent. Vi mænd har tit behov for at mærke et mål med livet, og at have en plan vi følger. Gør dette til dit nye projekt, og mærk hvordan din kone bliver mere glad for dig igen, når du selv er glad og tilfreds.
     Tak for din gode og grundige beskrivelse. Held og lykke!

 3. Nicolai says:

  Det er SERIØST godt skrevet det her indlæg.. TAK.

 4. Thomas says:

  Jeg er netop typen som et for ivrig og har nok, desværre, været det hele livet.

  Jeg er for tiden på vej ud af et langvarigt forhold og faldt tilfældigt over denne side og de livs-tips du skriver om.

  Sikke en øjenåbner! Guldkorn og et helt nyt mindset. Jeg kommer nok til at bruge netop dette indlæg lidt som et mantra, mens jeg vænner mig til tanken om livet på den anden side.

  Tak for vise ord og en ny vej.

  Mvh Thomas

 5. Ole Grosen says:

  Thomas, tak for dine pæne ord. Dem er jeg naturligvis glad for, men endnu gladere fordi du kan bruge indlæggene i Mandens Manual til noget konstruktivt.
  Jeg tror, at vi samtidig skal huske, at vores “over-ivrighed” især skyldes, at vi så gerne vil det andet menneske – at vi er forelskede, simpelthen. Og det er jo både smukt og dejligt!
  Venlige hilsner
  Ole

 6. John says:

  Super godt indlæg! og jeg kan desværre se mig selv i mange af de ting du skriver.

  Jeg håber du har et svar på dette problem. Jeg har set en lidt mere seriøst i en måned, og der sker en helt masse ting i hendes liv lige nu, så hun virker en smule tilbagetrukken. Hun har tideligere i nævnt at hun har været i tvivl omkring os, ikke på grund af mig, dog fordi hun har tideligere mislykket forhold. Jeg er gået hen og blevet glad for hende, og desværre til det punkt hvor jeg tror/føler at jeg er gladere for hende end hun er for mig. Jeg savner meget at det er hende der tager kontakten og inviterer mig hjem til hende osv. Dog føler jeg at det er mig der tager initiativet til at vi kan ses.

  Jeg er endeligt nervøs for at give for meget af mig selv, og virke for interreseret, da jeg er bange for at det giver bagslag og hun så føler at jeg presser for meget på.

  Har du nogle fifs til hvordan jeg trækker mig lidt tilbage uden at virke irriteret eller sur. For hun kan vel mærke en ændring i min adfærd.

 7. Ole Grosen says:

  Situationen er tit lidt kringlet, når man har kendt hinanden en måneds tid. Hvor står den anden med sine følelser? Hvordan har jeg det egentlig selv med situationen? Selvfølgelig kan man tage den store samtale om, “hvor er vi to på vej hen?” men det virker lidt for hurtigt efter kun en måned.
  Som du selv nævner, har hun travlt i øjeblikket, og mennesker er også forskellige med hensyn til, hvor hurtigt de forelsker sig eller ej.
  Hvor ofte du kontakter hende, og omvendt, skriver du ikke noget om, så jeg ved ikke, hvor meget du bør skære ned på dine initiativer. Om I allerede har haft sex sammen betyder også noget. Hvis hun trækker sig, efter I er begyndt at have sex, er det et dårligt tegn.
  Men du nævner selv løsningen: Hun har brug for mere tid og lidt luft omkring sig. Det synes jeg, du skal give hende.
  Så du skal kontakte hende mindre, end du gør nu. Skriver du fire sms’er til hende om dagen, så skær det ned til to. Ringer du et par gange dagligt, så skær det ned til en enkelt gang, og spring gerne en dag over indimellem.
  Ellers skal du bare opføre dig, som du plejer. Vær glad og positiv – selv om det er svært, for jeg forstår på dit brev, at du allerede er mere eller mindre forelsket i hende. Prøv alligevel at bruge tid på andre ting, som dine venner og dine interesser, så dine tanker ikke kun handler om hende.
  Og så må du væbne dig med lidt tålmodighed. På den anden side skal du ikke vente på hende i ugevis. I så fald er det tegn på, at hun ikke har så mange følelser for dig. Mennesker, der er forelskede, plejer nemlig at slå rimelig hurtigt til. Men som sagt: Hun har andre ting at se til i øjeblikket, og så er du henvist til at være lidt afventende.
  Tak for dit brev, John. Held og lykke!

 8. Jakob says:

  Jeg er også lige nu faldet over din side, og har lige kommenteret og spurgt på et andet indlæg. Du skriver på en god og forståelig måde, og jeg kan genkende mig selv i andres svar, her ovenfor. Jeg har egentlig meldt ud til hende, som jeg “måske” er begyndt at have en mere end venne relation til, at det er helt fint, at der går tid, og at hun ikke skal føle sig presset ind i noget. Hun tænker meget, og jeg har nok været rigtig godt til at please hende med positive vendinger og hvad jeg synes om hende- men det er også svært, når jeg føler, at jeg synes og føler de ting. Dog kan jeg godt se, at jeg måske lige skal klappe hesten, og bare møde hende naturligt, som jeg står foran den næste tid. Vi har dog fået snakket godt om det, og hun synes også, at det er fornuftigt lige at se det an, fordi vi ikke har talt sammen længe, men nu er det kommet tilbage- jeg er selvfølgelig lidt usikker på, hvad hun ellers går og tænker, og jeg vil virkelig ikke drukne hende. At jeg så også har sagt dét til hende (at jeg ikke vil drukne hende), ved jeg ikke, om var den rigtige beslutning. Hun svarede dog med “bare rolig, det gør du ikke, for jeg kan godt svømme”. Hvordan jeg lige skal tolke den, det ved jeg ikke- for hun siger også, at hun føler noget omkring mig, og bare er lidt forvirret over, at det er gået hurtigt, og gerne vil passe på mig/sig selv.

  • Ole Grosen says:

   Jo, det er hulens svært. Man kan nemt synes, at lige meget hvad man gør, kan det opfattes negativt.
   Jeg synes, du skal trøste dig med, at din veninde ikke opfatter det negativt. Som du beskriver det, er hun glad for opmærksomheden, men hun skal lige vende det i hovedet, så hun har brug for lidt tid. Det er positivt.
   Vi mænd skal huske på, at hvis vi har kigget en kvinde ud (og måske forelsket os lidt hurtigt), er vi to skridt foran hende. Når der pludselig står en bejler foran hende, har hun brug for lige at finde ud af, hvad der er op og ned. Giv hende tid til det.
   Held og lykke til jer begge!

 9. Niller says:

  Hej Ole.
  Tak for et super godt skriv. Jeg mødte en skøn kvinde på et datingsite og var desværre for ivrig. Det gik ikke så godt. Var for hurtig til at fortælle hvad jeg mente om hende og hvad jeg kunne tænke mig i fremtiden og gerne sammen med hende.. Men hun er godt nok svær at få ud af hovedet. Nok fordi hun matchede 99% af hvad jeg kunne ønske mig. Det er ikke sket før. Selv eks. konen er vand i forhold til hende her.. Ville ønske, jeg på en eller anden måde kunne vinde hendes hjerte igen.. Eller er løbet kørt for altid ? Ved da også du ikke har hverken en synsk kat eller krystalkugle, men du har måske erfaring med emnet ?

  • Ole Grosen says:

   Niller, tak for din kommentar.
   Svært spørgsmål. Jeg ved ikke, om I kun har mødtes et par gange, eller om I har set hinanden jævnligt over flere måneder?
   Det kommer også an på, hvad hun sagde og gjorde, da hun trak sig, om du får en chance til. Men lad os være ærlige: Det går rigtig hurtigt på datingscenen, og hvis man efter et par møder får et mere eller mindre direkte afslag, er man ude af billedet, og den anden swiper videre. Vi er hurtigt glemt, og vi glemmer hurtigt andre.
   Mit oprindelige indlæg er ikke ment, som at man i stedet for at være begejstret skal virke kølig og afvisende. Slet ikke. Mantraet i Mandens Manual er at holde sig nogenlunde midt på banen – verden er hverken sort eller hvid.
   Hvis I kun nåede at mødes få gange, er der dog noget, der undrer mig lidt: Du skriver, at hun matchede næsten alle dine ønsker – flere end din ekskæreste. Her begår mange af os den fejl, at vi sammenligner et øjebliks fascination af et nyt menneske (som vi dybest set ikke kender) med en anden person, som vi kender ud og ind. I den sammenligning vil den velkendte altid tabe, for vi kender jo også vedkommendes knap så gode sider. Det gør vi ikke, når vi er nyforelskede, fordi vi ser den anden gennem et par lyserøde briller. Havde du været sammen med denne nye kvinde i længere tid, ville du have fået et mere nuanceret indtryk af hende.
   Jeg håber, du snart møder en dejlig kvinde igen, og at I lærer hinanden så godt at kende, at I får et mere helstøbt billede af hinanden.
   Held og lykke.

   • Niller says:

    Jo tak Ole
    Det håber jeg også..
    Det gik bare hurtigt med alt og så stod jeg med en fornemmelse af misforståelser, og det skræmte hende, tror jeg 🙃🙃🙃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *