Hjem » Sådan undgår du at skræmme hende væk

Sådan undgår du at skræmme hende væk

Del dette indlæg

At være klæbende, over-ivrig eller i panik. Der er flere ord, der betegner den person, der gør alt for meget for at gøre indtryk på det modsatte køn. Mens det er fint at gå all in i et etableret forhold, er den alt for ivrige opførsel den rene gift, når I kun er ved at lære hinanden at kende.

Den over-ivrige mand er ham, der tager blomster eller andre gaver med til en kvinde, første gang de ses. Han ringer hende op flere gange om dagen og lægger beskeder på hendes telefonsvarer. Han overdænger hende med mails og sms’er – flere i træk, selv om hun ikke har svaret på den første. Han fortæller, at han er forelsket i hende, inden han overhovedet kender hende, og allerede på den første date spørger han, om hun foretrækker bryllup i kirken eller på rådhuset.

Denne fyr tilpasser hele tiden sine svar, sin personlighed og sin opførsel til de mennesker, han er sammen med. Manden kastrerer sig selv, fordi han så gerne vil have, at kvinder kan lide ham. Han håber, de vil give ham den anerkendelse, hans egen selvopfattelse ikke kan levere.

Sådan en mand er hverken sexet eller tiltrækkende for en kvinde. Hun vil nemlig have en mand der:

 • Hviler i sig selv – fordi han ved, han er god nok
 • Har et godt liv han trives med – også selv om han er alene
 • Tager det roligt selv om hun ikke er interesseret – for han ved, at andre kvinder vil være det
 • Ikke behøver at købe sig til kærlighed med gaver – fordi andre kan lide ham, som han er
 • Aldrig tigger om andres anerkendelse – fordi han har en naturlig selvtillid

Ivrigheden giver voldsomt bagslag
Som en undersøgelse viste, har halvdelen af alle mænd oplevet at føle kærlighed ved første blik. Det er noget sludder, for du kan ikke elske et menneske, du ikke kender. Du kan føle dig tiltrukket – menneskeligt, følelsesmæssigt og seksuelt – men det er en anden sag.

Alligevel har mange mænd det med at falde for en kvinde, de lige har mødt, fordi de finder hende køn, lækker og sexet. Lynhurtigt begynder de at digte en kærlighedshistorie i deres fantasi, om hvor fantastisk hun er, og hvor godt de kunne have det sammen. Alle andre kvinder er glemt. Det er kun hende her, der dur.

Tanken om al denne perfekte kærlighed er også skræmmende, så han er bange for at kontakte hende, for hvad nu hvis hun siger nej? Tager han endelig initiativet, gør han alt i sin magt for at indynde sig hos hende og gøre hende tilpas. Han undgår omhyggeligt at være uenig med hende, og han overdænger hende med opmærksomhed, ros og komplimenter.

Risikoen er stor for, at kvinden trækker sig baglæns, for hans opførsel er alt for meget af det gode. Den er ude af sammenhæng med det faktum, at han ikke kender hende. Hun føler derfor, at han er mere interesseret i en fantasi end i hende som kvinde og menneske. Derudover får hans ivrighed ham til at virke svag og underdanig, og det er ikke just de egenskaber, hun finder tiltrækkende ved en mand.

Det sørgelige resultat er, at den over-ivrige og klæbende mand opnår det stik modsatte af, hvad han håber på. Han ønsker af hjertet, at kvinden skal forelske sig i ham, men han ender med at skræmme hende væk. Er du en af de mange mænd, der bliver for ivrig, når du er interesseret i en kvinde, bør du lægge stilen om. Sådan undgår du at skræmme hende væk:

Håndfaste tips: Sådan får du en bedre attitude
Gå hen og snak med hende, fordi du gerne vil lære hende at kende – ikke fordi målet er at finde en kæreste. Læg vægt på processen i stedet for resultatet. Vær ligeglad med, om der kommer mere ud af det end blot den ene samtale.

Vis gerne, at du er oprigtigt interesseret i at lære hende at kende. Men anbring hende ikke på en piedestal. Opfør dig ikke som en listepik.

Lad være med at rose og komplimentere hende overdrevent. Du kommer længere med at sige, at hun har valgt en pæn bluse eller frisure – til nød, at hun har et sødt smil.

Mails og sms: Kontakt hende ikke hver eneste dag. Vent med at sende en ny mail eller sms, til hun har svaret på den foregående. Spørg ikke, hvorfor hun ikke har svaret på din sidste besked endnu. Hold dine beskeder i en positiv og afslappet tone, men drop ethvert optræk til kærlighedserklæringer. Hold dine beskeder på nogenlunde samme længde som hendes. Lad hende tage initiativet til en besked eller en telefonsnak ind imellem.

Sørg for at have et godt og rigt liv, selv om du er alene. Find tilfredsheden inde i dig selv med det, du gør. Så bliver du mindre afhængig af andres anerkendelse.

Fortæl dig selv, at det vil være rart at lære denne kvinde at kende. Men du behøver det ikke, for du har det fint alene, og der er masser af andre kvinder, hvis hun ikke er interesseret.

Tænk på, hvad du selv ønsker, i stedet for hvad hun måske forventer. Prøv at betragte hende som sælgeren, der skal overbevise dig – den kritiske kunde – om, at hun har noget at tilbyde dig i stedet for den omvendte rollefordeling.

Spørg hende ikke om, hvor mange mænd, hun har kendt tidligere. Spørg ikke, om hun skriver eller mødes med andre, hvis I bruger onlinedating.

Lad være med at spørge hende om, hvad hun leder efter på de første dates. De fleste mennesker kender alligevel ikke svaret, og du risikerer at virke som en, der har for travlt. Tal heller ikke om fremtidsplaner, før I overhovedet har et forhold.

Fortæl hende ikke fra begyndelsen, at du har følelser for hende eller er forelsket i hende. Bid dig selv i underlæben og ti stille, indtil du lærer hende bedre at kende. En måneds tid kan du sagtens vente. Vis det i stedet med dine handlinger.

Vær klar til at opgive hende, hvis tingene ikke udvikler sig, som du havde håbet på. At turde sige nej, og om nødvendigt at gå sin vej, vil styrke din selvopfattelse. Du er noget værd, og du skal ikke nøjes med de krummer, andre måske kaster til dig.

Vær åben, sig din mening. Dette handler ikke om at være provokerende eller grov, men om at du står ved dine holdninger, fordi du ved, at de er gode nok.

Giv ikke gaver til en, du knap nok kender. Gaver giver man til familie, venner og kærester – mennesker man allerede har et tæt forhold til.

Hold øje med, om hun investerer følelser, tid og energi i jeres bekendtskab. Viser hun dig opmærksomhed og spørger til dit liv, og hvad der interesserer dig? Kontakter hun dig, aftaler dates, rører ved dig eller kysser dig, så du ikke står alene med at vise din interesse? Det er naturligt, at mænd i begyndelsen står for de fleste af den slags initiativer, men efter lidt tid bør hun også vise sine gode hensigter.

Uanset hvor romantisk ideen forekommer dig, opsøger du hende ikke pludseligt uden at have en aftale. Det gælder både hendes hjem og hendes arbejdsplads eller uddannelsessted. Det gør du bare ikke!

Giv hende nogle pauser på en dag eller tre, hvor I ikke kommunikerer – især tidligt i forløbet. Så får hun en chance for at tænke på dig, fantasere lidt – og forhåbentlig begynde at savne dig.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

9 comments

 1. Lennart says:

  Fuck, fuck, fuck….genialt!!! Afgjort det bedste jeg længe læst👍
  Især, ‘Prøv at betragte hende som sælgeren, der skal overbevise dig – den kritiske kunde’, var noget for mig at tage med hjem. Tak for de ord🙏

  • Ole Grosen says:

   Lennart, tak for de pæne ord. Det glæder mig, at du kunne bruge noget fra indlægget. Mange af indlæggets tips handler om at træde et skridt tilbage og ikke blive alt for ivrig.
   Vi skal dog passe på ikke at ryge over i den modsatte grøft, hvor det bliver en dyst mellem parterne om at virke mest ligeglad med den anden.
   Don’t play hard to get. Instead, be hard to forget 🙂

 2. Nanna says:

  “Spørg hende ikke om, hvor mange mænd, hun har kendt tidligere. Spørg ikke, om hun skriver eller mødes med andre, hvis I bruger onlinedating.”

  Hvordan kan det være? 🙂
  Super gode indlæg btw!

  • Ole Grosen says:

   Nanna, jeg synes man skal holde sin nysgerrighed for sig selv, og det gælder i øvrigt begge køn. Dels fordi vi ikke har krav på hinandens fortid, dels fordi vores hjerner har det med at gå i selvsving, hvis vi for eksempel spørger, hvor mange den anden har været i seng med.
   Hvis svaret er temmelig få, vil den anden måske tænke “Hvorfor ikke flere? Der må være noget galt med ham eller hende.” Hvis tallet er stort (hvad det så end betyder), kan den anden fristes til at tænke “Hov, der er vist en her, der er løs på tråden – jeg risikerer blot at blive en i en lang række.” Uanset hvad den anden svarer, kan det vendes, drejes og misforstås. Jeg tror vi bliver lykkeligere ved ikke at kende svaret, og derfor skal vi ikke spørge.
   Dater vi online, må vi gå ud fra, at vedkommende er i kontakt med andre også. Det er onlinedatings natur. Hvis vi spørger til det, viser vi, at vi enten ikke ved, hvad mediet går ud på, eller at vi er usikre på, om vi er lige så gode som alle de andre almindelige mennesker.
   Og tak for de pæne ord!

   • Nanna says:

    Okay! Interessant 🙂
    Tak for svar.

    Mvh Nanna

 3. Nicolai says:

  Det er SERIØST godt skrevet det her indlæg.. TAK.

 4. Thomas says:

  Jeg er netop typen som et for ivrig og har nok, desværre, været det hele livet.

  Jeg er for tiden på vej ud af et langvarigt forhold og faldt tilfældigt over denne side og de livs-tips du skriver om.

  Sikke en øjenåbner! Guldkorn og et helt nyt mindset. Jeg kommer nok til at bruge netop dette indlæg lidt som et mantra, mens jeg vænner mig til tanken om livet på den anden side.

  Tak for vise ord og en ny vej.

  Mvh Thomas

 5. Ole Grosen says:

  Thomas, tak for dine pæne ord. Dem er jeg naturligvis glad for, men endnu gladere fordi du kan bruge indlæggene i Mandens Manual til noget konstruktivt.
  Jeg tror, at vi samtidig skal huske, at vores “over-ivrighed” især skyldes, at vi så gerne vil det andet menneske – at vi er forelskede, simpelthen. Og det er jo både smukt og dejligt!
  Venlige hilsner
  Ole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *