Hjem » Skal du date en med flytteplaner?

Skal du date en med flytteplaner?

Del dette indlæg

Sød københavnerkvinde søger dejlig mand. Jeg overvejer at flytte til Jylland i den nærmeste fremtid…

Hvad? Hun søger en mand i det område, hun vil flytte fra? Til nød kan jeg forstå, hvis denne kvinde søgte en mand i det jyske, men hun søger i hovedstadsområdet, hvor københavnske mænd søger et match. Er hun alene? Nej, jeg er stødt på en god håndfuld af den slags profiler gennem tiden.

Forestiller disse kvinder sig, at en mand efter kort tid skulle flytte efter en næsten fremmed kvinde, om ikke til verdens ende, så den anden ende af landet? Hvem skulle dog svare på sådan en datingprofil?

Du eller jeg, måske. Hvis vi var desperate nok og ikke havde andre muligheder. Eller hvis vi tværtimod kunne lide tanken om en kortvarig romance. Så får man da den smule sex med, inden døren til flyttebilen bliver smækket i, og hun er over alle bjerge. Eller måske en mand der har set så mange romantiske komedier, at tanken om at blive adskilt fra sin elskede trigger noget i ham. Shakespeare skrev vel ikke Romeo og Julie forgæves.

Passer det til dine lyster og temperament med en affære i et par måneder, skal du ikke høre et ondt ord for det. Hvad pokker, de færreste forhold varer meget længere, hvis de er resultatet af onlinedating. Be my guest, som de siger.

Men hvis du nu blev rigtig glad for hende eller ligefrem søger et langt, stabilt forhold, hvad så? Så er du på herrens mark, hvis du giver dig i kast med en, du godt ved forlader din landsdel til fordel for en anden. Langdistanceforhold er svære. Kærestesorger? Dem vil du kun have dig selv at takke for. Hun advarede dig på forhånd.

På den anden side er der også dem, der har planer om at flytte til den egn, hvor du allerede bor og søger bekendtskab der. Det må da være bedre end hende, der flytter væk? Jeg har set flere kvinder, der søgte mænd i det område, hvor de flytter hen i en nærmere fremtid. Du kunne jo blive hendes guide og vise hende byen. Skal du date en med flytteplaner?

Bedre – og så alligevel ikke
Selvfølgelig giver det meget bedre muligheder, at to mennesker bliver bragt tættere på hinanden, end at de fjerner sig. Alligevel er dette scenarium også noget bras af forskellige grunde.

For det første går der tid – uger eller måneder – inden hun flytter til dit område. I den tid kan I selvfølgelig skrive og ringe sammen, men ret hurtigt taber sådan en flyver højde. For I kan ikke komme videre til det næste trin, når det føles naturligt, og det er at mødes og fornemme hinanden i virkeligheden.

I taber momentum, inden I når at møde hinanden, og momentum er vigtigt, når du dater online. Her har I lynhurtigt fundet en fælles rytme, uanset om I skriver til hinanden hver anden time, eller der går en dag imellem. I har måske også ringet sammen eller sendt flere håndfulde sms’er. Så nu skal der altså ske noget mere, hvis ikke I skal tabe den interesse, I har bygget op i fællesskab. Efter et vist punkt bliver det bare en flad fornemmelse uden rigtigt engagement at fortsætte skriveriet, når mødet som logisk trin udebliver.

For det andet er der muligheden for, at hun, eller du selv, i mellemtiden løber ind i andre kærestekandidater, og den risiko er stor. Dels fordi det nærmest er en indbygget feature i onlinedating i forvejen, dels fordi der går så forbandet lang tid, inden I kan mødes.

Lad os for eksperimentets skyld antage, at I alligevel lykkes med at holde gejsten oppe, og at hun nu har foretaget en vellykket landing i dit område. Nu er du bare klar, skjorten er strøget og Dankortet er pudset. Nu skal I rigtig date, og du kender en masse spændende steder i dine yndlingskvarterer, du gerne vil vise hende.

Bortset fra, at hun ikke kender dem endnu. Hverken stederne, kvartererne eller byen som sådan. Hun er jo lige flyttet derhen. Hun skal lære sine nye omgivelser at kende, finde ud af hvor hun skal handle, vaske tøj, dyrke sport og hænge ud. Sidst, men bestemt ikke mindst, er hun sikkert flyttet et nyt sted hen, fordi hun skal begynde på et job eller en uddannelse, hvilket kræver tid og kræfter. Hun skal indrette sin lejlighed og skabe sig en ny base, så hun har rigeligt at se til.

Sådan takler du situationen
Naturligvis vil hun også gerne møde dig. Måske kender hun ingen eller kun få mennesker der, hvor hun er flyttet hen, så hun har lyst til menneskeligt selskab. I løbet af nogle uger får hun også klemt et par dates ind med dig, hvor det meste af tiden går med at tale om byen, steder at gå hen og hendes mange, praktiske gøremål i forbindelse med flytningen. Måske inviterer hun dig endda hjem på middag en dag, hvis du tager værktøjskassen med. Så kan du lige hænge et par hylder og billeder op, mens hun rører i gryderne.

Lyder det godt? Nej, vel? Vi har ellers ikke engang været inde på den nærliggende mulighed for, at hun også har skrevet sammen med andre mænd, hun har lovet at mødes med, og som nu er dine rivaler. Ikke fordi hun er et dårligt menneske, men det er nu sådan, onlinedating som regel fungerer. Folk skriver og mødes på kryds og tværs, til de bestemmer sig for en bestemt – eller ej.

Kan du leve med sådan en start på et bekendtskab, eller passer det dig ligefrem godt, så tag endelig kontakt til en, der er begyndt at øve sig i at folde flyttekasser.

Har du behov for mere ro i sjælen, gør du som følger, og det gælder også de datingprofiler, der hurtigt sætter skriveriet på standby, fordi de skal ud på en længere rejse. Du skriver til hende:

Du lyder som en spændende kvinde. Du er meget velkommen til at skrive til mig, når du er kommet på plads igen efter rejsen/flytningen/whatever. Så tager vi den derfra, når der er mere overblik over situationen.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *