Hjem » Skal du fortælle om din nye kærlighed på de sociale medier?

Skal du fortælle om din nye kærlighed på de sociale medier?

Del dette indlæg

Du er nyforelsket, du stråler som en sol. Din omgangskreds er glad på dine vegne, og vennerne lytter tålmodigt, når du glad fortæller om alle hendes kvaliteter. Men det er ikke nok. Du har lyst til at fortælle det til hele verden, og hvad er så lettere end at bruge Facebook, Snapchat eller Instagram?

Ved skærmen kan du ridse dit digitale hjerte i den globale træstamme. Spørgsmålet er, om det er en god ide. Skal du fortælle om din nye kærlighed på de sociale medier?

Nej, det skal du ikke, hvis du er mand. Kvinders motiver for at ville det er forståelige, når mange af dem gerne vil fremvise deres nye fangst. At en mand vil have hende, viser hendes værdi, og det giver points hos veninderne at have social – og især romantisk – succes.

For mange helt unge er det, at forholdet er annonceret på de sociale medier, en milepæl. Vores samfund har forladt mange, gamle ritualer, og vi har derfor skabt nye. Mødet, det første kys, sex første gang, og at blive præsenteret for den andens forældre fortælles begejstret videre. Sådanne begivenheder lægger kvinder generelt større vægt på end mænd.

Alle vil vi gerne bygge et smukt narrativ op om vores forhold. Pludselig mødtes vi, magien opstod, og vi levede lykkeligt til vores dages ende. Det er alt sammen smukt og dejligt, så lysten til at fortælle vores livs eventyr er nem at forstå.

Hold afstand på de sociale medier
At gøre det tidligt i forløbet er bare ikke klogt og slet ikke for manden. Derfor er der en række grunde til, at I bør holde jer væk fra hinanden på de sociale medier i begyndelsen af bekendtskabet.

Det kan være grænseoverskridende for den ene part, hvis den anden presser på, for at de to skal være forbundne og venner på for eksempel Facebook. Blufærdigheden kan få et hak ved at give indblik i ens liv til en, man dårligt kender. Især når man føler, at der samtidig står noget på spil, i dette tilfælde chancen for et forhold.

Kvinder er meget mere kræsne i deres partnervalg end mænd. Hun måler og vejer ham som regel grundigt, inden hun giver sig hen. Jo mere du på et tidligt tidspunkt i bekendtskabet giver hende indblik i, des større er risikoen for, at hun afviser dig. Måske fordi du i din profil ser lidt for glad ud for fodbold, fadøl og dine drengerøvs-venner. Eller fordi du spiller badminton i stedet for tennis. Eller stemmer lyserødt i stedet for lyseblåt. Eller omvendt.

Risikoen for at hun misforstår din fortid er endvidere overhængende, fordi hun kun ser løsrevne sætninger og fotos uden at kunne se den sammenhæng, de indgår i.

Alle disse oplysninger kan blive lodder i den vægtskål, der står Nej! på med store bogstaver. Det sker på baggrund af oplysninger, der for nogles vedkommende er faktuelle, noget der er pral, noget der er sludder, og sikkert også en masse fest og ballade. Hendes indtryk stammer ikke fra det rigtige, fysiske samvær med dig. Det er hovedproblemet her.

Bevar mystikken så længe som muligt
Et sideproblem ved for megen viden for tidligt er, at det ødelægger den mystik, der er ved det ukendte. Idealisering af partneren er essentiel i forelskelsesfasen, og den trives bedst, når den anden får plads til at drømme og fantasere. Så det ukendte og lidt mystiske er et af dine trumfkort (lige som det er for hende). Den mystik skal du derfor holde fast i – er der ikke mere nyt at opdage hos partneren, bliver vedkommende let lidt kedelig.

Du kan være i en situation, hvor du ses med flere på en gang, inden du bestemmer dig. Det er mere reglen end undtagelsen i onlinedating. Hvis du blev venner med alle disse bekendtskaber på nettets sociale kanaler, ville de blive oversvømmet med forbindelser, hilsner, underforståede budskaber og billeder af dig og de forskellige kvinder.

Om du virkelig holder harem, eller blot har mange gode veninder, er ligegyldigt. Mange potentielle partnere vil blive sure og trække sig, fordi de forestiller sig det værste. Finder du sammen med en i et fast, langvarigt forhold, så ligger der flere billeder af dig med andre på nettet. Det kan få din kæreste til at stille spørgsmålstegn ved, hvor stabil og monogam du egentlig er. Der er ingen grund til at ødelægge noget ellers godt og fint med den slags online-sladder, der for længst har mistet sin relevans.

Tag børn og eks-kærester i betragtning
Du eller hun kan have børn, der også ser billederne og ordene online. Det åbner for en række spørgsmål, tiden sikkert ikke er moden til at svare på endnu. Skal dine børn se hende, du kun har mødt et par gange? Nej, vel?

Et brud eller en skilsmisse kan være en rigtig trist oplevelse. Har du en ulykkelig, bitter eller skør eks-kæreste, kan oplysninger om en ny kvinde i dit liv få de vrede mails og opkald til at begynde forfra – også selv om dit nye bekendtskab slet ikke er nået at blive et fast forhold. Det kan give mere drama end nødvendigt på dette stadium.

Hvis din nye flamme vil have billeder af dig og romantiske selfies fra jeres dates ud på nettet meget tidligt, kan det endvidere være et dårligt tegn på, at hun mangler grænser eller vil sætte mere turbo på forholdet, end det er modent til. Ikke godt.

Mange nye forhold holder kun et par uger eller måneder. Du kan føle dig smaskforelsket efter tre uger, men efter fire er det røget i vasken. Det er trist nok i sig selv, og det bliver ikke bedre, hvis I har annonceret den nye, fælles lykke tidligt på det internet, der aldrig glemmer. Bu-hu-huu, jeg har fortalt alle mine venner og hele verden, at det nu var os to…hvad vil du have, jeg skal sige til dem nu?

En håndfuld tommelfingerregler
Undgå at have billeder af dine dating-bekendtskaber på sociale medier. Hvis hun vil lægge et foto af jer ud på sin profil: Sig høfligt, men bestemt, nej til at tage eller deltage i fotos på de første dates. Fortæl hende, at det er for tidligt, men at I kan gøre det, når I er blevet mere etablerede som par. Gør opmærksom på, at I begge har krav på et privatliv.

  • Ingen andre har krav på at vide, hvad du tænker og føler – slet ikke på internettet.
  • Overvej, hvilke typer information, du overhovedet vil offentliggøre på nettet, og hvilke konsekvenser det kan have for dig selv og andre.
  • Brug privatlivsindstillingerne på det sociale medie med fornuft.
  • Billeder og informationer på de sociale platforme bliver gemt uendeligt længe. Facebook overtager for eksempel dine brugsrettigheder til billeder. De kan endvidere downloades, gemmes, deles, og bruges i helt andre sammenhænge, som du ikke har den mindste kontrol med.
  • Udvis almindelig, moden diskretion – især på nettet.
  • Din egen trang til at fortælle om dit inderste, kan du differentiere: Dette her skal min familie og børn have at vide. Dette vedkommer kun mine nærmeste venner. Noget andet kan mine bekendte få at vide, og noget fjerde melder jeg ud på nettet.
  • Behandl andre med den samme respekt, du selv ønsker.

Bliver jeres forhold fast, så del bare løs på de sociale medier. Glæd jer over at vise andre, at I er fælles om tanker, følelser, fritid, ferier og liv.

Afbryder I en dag jeres forhold, kan du selvfølgelig ændre din parstatus på dine sociale profiler. Men lad være med at øse vrede, frustration eller sorg ud i indlæg på nettet. Dels er det dårlig stil, dels har nettet en forbløffende hukommelse, og det, du har delt i et svagt øjeblik, kan vende tilbage og bide dig i bagdelen ved en senere lejlighed. Tag hellere den slags samtaler personligt med dem, du har tillid til.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *