Hjem » Skal du lægge an på hende i klassen eller på jobbet?

Skal du lægge an på hende i klassen eller på jobbet?

Del dette indlæg

Der er søde og dejlige kvinder overalt. På din uddannelse eller på jobbet møder du dem også, så det er nærliggende at få kærlige tanker om en, du jævnligt er i kontakt med der.

Mange har mødt deres nuværende kæreste på kontoret eller fabrikken, på studiet eller på lærepladsen. Det er forståeligt, for på de steder er det nemt at komme i kontakt. Dagligt er der mulighed for at smile til hinanden, snakke og måske flirte lidt på trappen eller i kantinen.

Tit tvinger omstændighederne også folk ind i grupper, hvor kontakten bliver endnu tættere: Et gruppearbejde, møder, festudvalget eller et andet projekt, deltagerne skal arbejde sammen om – så taler I mere sammen, og der opstår masser af muligheder for de små, flirtende bemærkninger og blikke.

Forskere peger på, at vi lettere får kærlige følelser for et menneske, jo mere tid vi tilbringer sammen med det. Forudsat at der allerede er en gensidig sympati til stede, er det nemt at forestille sig, hvordan den jævnlige kontakt kan få almindelig interesse til at vokse sig til noget mere og større.

Noget andet er, om det er en god ide. Hvad nu hvis det går galt? Skal du lægge an på hende i klassen eller på jobbet?

Chefen og sekretæren – og julefrokosten
Masser af gange har romancer på kontoret ført til utroskab, gråd og skilsmisse, hvis den ene eller begge allerede var i et forhold. Vi mangler hverken vittigheder eller gode sladderhistorier, når vi taler om julefrokosten eller chefen og sekretæren. Men nu går vi altså ud fra, at det er to frie singler, der nyder hinandens selskab mere, end kolleger og klassekammerater normalt gør. Skulle de ikke bare følge deres følelser?

Det klare svar er ja, nej og måske. Spørger du andre, vil en del af dem have mødt deres partner netop på jobbet eller i skolen. Spørgsmålet er bare, om det også gør de steder til gode jagtmarker, hvor du kan fyre Amors pile af.

Ifølge denne amerikanske opgørelse skulle næsten hver tredje have gået på date med en kollega. Af disse dates er over en tredjedel endt med ægteskab. Lidt hurtig hovedregninger viser, at (rundt regnet) en tredjedel af en tredjedel af disse mennesker er blevet gift med en kollega. Det er en niendedel – svarende til lidt flere end hver tiende.

Ifølge en anden amerikansk undersøgelse på Facebook skulle 43 pct. have gået på samme uddannelsesinstitution som deres partner.

De fleste forhold dør hurtigt ud
Frivillige svar på for eksempel Facebook skal altid tages med et stort gran salt, og selv seriøs statistik er behæftet med fejl. Men tager vi ovenstående som rettesnor, viser tallene også, at to tredjedele af dem, der datede en kollega, ikke endte i et ægteskab med vedkommende.

Om danske og amerikanske forhold kan sammenlignes, eller hvor gyldige disse undersøgelser er, ved jeg ikke. Men jeg er sikker på, at to kolleger eller medstuderende har en bedre fornemmelse af hinanden, inden de indleder et tættere bekendtskab, end to der for eksempel mødes via et datingsite. De har simpelthen haft længere tid, og dermed et bedre grundlag, for at vurdere, hvad de gik ind til.

Men der er en klar tendens, hvis du ser dig omkring og spørger familie og venner om, hvordan de har mødt deres partner: Det er et mindretal af nyforelskelser, der overlever de første måneder og ender i et langt, fast forhold.

Folk prøver, om den spirende kærlighed kan bære, og tit kan den ikke. Var det omvendte tilfældet, ville de fleste leve lykkeligt sammen med en af de første, de mødte som helt unge.

Det bedste ved en romance på jobbet eller uddannelsen er, at de to finder lykken sammen. Det værste er ikke hvis/når forholdet går i stykker, men at bruddet bliver så grimt, at den ene eller begge ikke kan holde ud at være i nærheden af hinanden bagefter.

Risikoen for at droppe uddannelsen eller opsige sit job kan blive overhængende. Læg dertil den snak og sladder på stedet, der ofte følger med sådan en romance og især rammer den kvindelige part.

Hvis du bare må have hende
Noget lignende kan siges om at møde en partner i foreninger og klubber. Men her er der færre konsekvenser, hvis det går galt. Jo, i værste fald må du melde dig ud og holde dig væk, hvis romancen falder til jorden. Du må så sige farvel til både aktiviteten og det sociale netværk der. Men i skolen eller på jobbet er konsekvenserne større, hvis du i værste fald går glip af en eksamen eller en indtægt.

Så er du klar til de pinlige øjeblikke ved at stå ansigt til ansigt med hende hver dag, hvis en af jer gør forholdet forbi? Sikkert ikke. Du ved bare, at du er forelsket til op over begge ører i hende den søde i vinduesrækken eller på nabokontoret. Her taber den kølige fornuft som regel til de varmere følelser.

Er du seriøst interesseret i hende, som hun er i dig, så tag chancen, hvis du ikke kan lade være. Er du halvlunken og kun flirter med hende, fordi det kunne jo være, så behold hellere bukserne på. Jo, der er mange kvinder i skolen og på jobbet – men der er endnu flere udenfor.

Hvad mener du? Skriv en  kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *