Hjem » Skal du ringe hende op eller sende en sms?

Skal du ringe hende op eller sende en sms?

Del dette indlæg

Du har mødt hende til en fest eller i byen og fået hendes nummer. Hvordan skal du nu kontakte du hende, og hvornår skal du gøre det? Skal du ringe hende op eller sende en sms? Eller er det bedre at finde hende på Facebook i stedet for?

Er du ung eller yngre, sender du en sms. I dag tager folk knap telefonen for at tale sammen, og sms er også mere belejligt, fordi man kan svare, når det passer en. Desværre er den korte tekstbesked også mere upersonlig, og risikoen for misforståelser er stor.

Men er du først kommet ind på sms-sporet, er det fristende at blive der. Det er meget lettere og mere ufarligt at sende små, sjove og flirtende beskeder til hinanden. Så risikerer du heller ikke et afslag, fordi du ikke fortæller, hvad du egentlig er ude på. Af samme grund får du heller ikke det resultat, du ønsker.

I kender dårligt hinanden endnu, og med en sms mangler I de andre signaler som ansigtsudtryk og tonefald for at afkode, hvad den anden mener. Er der følelser i luften, risikerer I, at begge parter forgæves prøver at gætte, hvor interesseret den anden er. Den usikkerhed kan være kritisk for, hvor store følelsesmæssige chancer, I tør tage.

Du vil jo gerne se hende igen. Så hold dig til sagen og skriv noget a la Hej Eva! Jeg synes, vi havde det rigtig sjovt i går. Lad os ses igen. Kh, Adam. Svarer hun positivt, kan I sende hinanden et par beskeder – men heller ikke flere. Foreslå hende så et konkret mødested og giv hende gerne et par forskellige tidspunkter at vælge imellem. That’s it.

Telefonen er gammeldags men mere personlig
At ringe hende op er mere personligt. Midaldrende og ældre mennesker vil synes, at det er mere rigtigt at gribe telefonen, hvis de vil vise, eller mærke, interesse. De synes, at en sms dræber ethvert tilløb til romantik.

Det kræver også mere mod at ringe, fordi du gerne vil lyde selvsikker og ikke stamme dig igennem samtalen. Men mange kvinder og piger synes stadig, det er romantisk, når manden ringer op. For de ved, at det kræver mere mod af ham, og det opfatter kvinder som maskulint.

Ingen sidder hjemme og venter ved fastnettelefonen længere. Så under alle omstændigheder er det klogt at sende en sms, inden du eventuelt ringer op. Så risikerer du ikke, at hun står i supermarkedet, er sammen med veninderne eller optaget på anden måde.

Klik, og bliv bedre til at kommunikere

Den første sms bør være kort og positiv. Noget i retning af: Hej Eva, vi mødtes i aftes på Cafe Flirt, og det var rart at snakke med dig. Kan jeg ringe dig op? Kh, Adam. Svarer hun positivt, ringer du til hende med det samme, eller på et tidspunkt hun foreslår.

Husk, at hvis hun træder vande med høflige bemærkninger som “Jeg hyggede mig også” men uden at svare på, om hun vil ringes op, er det et afslag. Hun er ikke interesseret i fortsat kontakt.

Ellers ringer du op, smalltalker lidt, og inden da har du overvejet to aftener, som du foreslår hende: Jeg kan tirsdag eller torsdag, passer det dig? Kan hun ingen af dagene, foreslår hun en anden dag – hvis hun ellers er interesseret. Igen: Et lunkent svar er et afslag. Forhåbentlig bliver I enige om tid og sted, og så kan du godt vaske favoritskjorten og pudse skoene.

Er hun interesseret i at møde dig, er det ikke så vigtigt, om du ringer eller sender en sms. Hun skal nok svare positivt. Supervigtigt er det, at du holder fokus på, at du kontakter hende, fordi du vil mødes med hende. Inviter hende ud for pokker. I skal tage skridtet videre end blot at sidde og tale eller skrive sammen.

Hvornår skal jeg kontakte hende?
Players, PUA’er og andre scorekarle vil påstå, at du skal vente mindst tre dage, inden du kontakter hende. Gør du ikke det, er du needy, beta og andet af samme skuffe. Du skal spille cool og være ligeglad med hende – det er, hvad kvinder kan lide, lyder det.

Det er noget fis. For det første fordi hun gerne vil kontaktes af dig, hvis hun er interesseret. For det andet fordi det er et psykisk spil, og den slags er altid betændte i deres kerne. Det er jo netop et spil, når en kvinde lærer af sin mor eller veninder, at de skal spille kostbare og hard to get. PUA-miljøet har adopteret dette gamle tøsetrick, og det bliver det ikke bedre af.

Vil to mennesker være sammen, skal de vise det. Fordi de har lyst til det, og fordi de har brug for den gensidige bekræftelse af deres ønsker.

Så du kan sagtens sende hende en sms samme aften, som I har mødt hinanden, og spørge om hun kom godt hjem – så længe du følger op og inviterer hende ud senere. Eller vent til dagen efter. Men vent ikke i dagevis. Det er pinligt, hvis hun ikke kan huske, hvem du er.

Hold dig fra Facebook
Facebook er for folk, der allerede har noget med hinanden at gøre. Mange kan derfor få en følelse af, at du tramper ind på deres private territorium, hvis du tager kontakt der. Det bliver let lidt stalker-agtigt.

Det er heller ikke sundt for jeres bekendtskab, hvis I får et indblik i hinandens liv uden at have en baggrund for at forstå, hvad I ser på hinandens sider. Det rejser simpelthen for mange spørgsmål, som I ikke kan finde svar på. Hvem er ham den flotte, hun står med armen om på feriebilledet? Er det hendes egen baby, hun sidder med på skødet, eller er det en andens? Eller hun er vild med et band, som du ikke kan fordrage, og ødelægger det nu romancen?

Den slags er bare for meget viden alt for tidligt. Oveni kommer risikoen for, at du bare sidder og liker et par af hendes opdateringer, fordi det er det mest sikre – du risikerer ikke det afslag, du frygter allermest.

Men du har brug for at mærke, om isen kan bære imellem jer. Den risiko er du nødt til at tage, og jo længere tid du venter, fordi I sidder og skriver sammen på Facebook, jo sværere bliver det at tage mod til sig og invitere hende på en ordentlig date.

Sæt en grænse for elektronikken
Facebook, Instagram, mail, sms og IM gør det let at kommunikere, og det er smart. Det virker bare bedst, når man har et vist kendskab til hinanden i forvejen. Du har ikke brug for tvivl og misforståelser, når du er interesseret i en ny kvinde.

Så hold igen med den elektroniske kommunikation i begyndelsen, og lær hende at kende i virkeligheden. Brug sms til at aftale tid og sted for at mødes. Du kan sagtens sende hende en tekst en gang imellem for at holde gryden i kog, så hun ikke går hen og glemmer dig. Men lad det ikke tage overhånd. Du vil jo gerne både se og mærke hende, ikke? Den slags sker i virkeligheden – ikke på telefonens lille skærm.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

2 comments

  1. Kenni says:

    Rigtigt har selv gjordt det på samme måde overfor pigen,men det var før jeg læste denne side. Jeg synes,at man kan lære af det der står på siden inden man gør det i praktisk,så læs lidt af siderne,når du dater.

  2. Ole Grosen says:

    Tak for de pæne ord, Kenni. Jeg beklager, at jeg først har haft mulighed for at godkende kommentarer med en del forsinkelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *