Hjem » Skyd ikke dig selv i foden

Skyd ikke dig selv i foden

Del dette indlæg

Der er mange gode måder at møde en kvinde på. Der er endnu flere dårlige, og kunsten er at se forskel på dem.

Det bedste, du kan gøre, er simpelthen at lade være med at ødelægge dine muligheder ved at vælge de forkerte løsninger. Nedenstående forslag giver ingen garanti for hverken sex eller en kæreste. Men du er meget bedre hjulpet. Skyd ikke dig selv i foden!

Du overser, at hun flirter med dig
En kvinde viser, når hun er interesseret. Hun holder øjenkontakten, smiler, kan pille ved hår, smykker eller halsudskæring. Hun kan blotte halsen eller indersiden af håndleddene, fugte læberne og skifte benstilling ofte eller tit gå forbi dig for at henlede din opmærksomhed på hende.

Det vigtige er ikke, om hun udsender et enkelt signal eller to med lange mellemrum. Hold øje med, om de små signaler kommer i klynger. Gå hen og hils på hende, du er allerede velkommen.

Du er bange for at blive afvist
Så du går slet ikke hen til hende, for du tænker i sort/hvidt: Enten siger hun ja på stedet, eller også skyder hun dig ned. Slap af. Dit mål skal kun være at tale lidt med hende, og det har de fleste, almindelige mennesker ikke noget imod. Små betragtninger om det sted I befinder jer, kan gøre det.

Åbningsreplikker kan være Hej, jeg hedder Adam. Hvad hedder du?; Hvem kender du her til festen?; Synes du også, de spiller meget højt? Eller i supermarkedet: Kender du en god opskrift til dette stykke kød?; Hvor finder jeg noget ingefær?; Jeg er træt af de sædvanlige oste, kan du anbefale mig en ny? Dit mål er en lille snak med hende, og det er rimelig nemt.

Du lægger kun an på de skønneste kvinder
Hun er den smukkeste og dejligste pige til festen, i klubben eller på et datingsite. Det synes alle andre mænd også, så du får masser af konkurrence, mens hun omtrent har frit valg på alle hylder.

Hvis du er gennemsnitlig – som flertallet – hvorfor skulle hun så vælge netop dig? Har du selv tilstrækkeligt at tilbyde? Ellers sæt overliggeren lavere og gå efter en kvinde i nogenlunde samme liga som dig selv. Det vil du have meget mere held med.

Du har drukket for meget
Alkohol er vores kulturelle smøremiddel, der får samvær til at glide lettere – især med fremmede. Men det kan overdrives.

Drik ikke så meget, at du bliver dum og plat at høre på. Du risikerer også at overse almindelige, sociale spilleregler eller de små signaler, kvinder udsender når de er interesserede eller det modsatte.

Du ser ikke vielsesringen
Fingerringe fås i mange udgaver – nogle af dem er forlovelses- og vielsesringe. Endnu vigtigere er det at lægge mærke til de små hentydninger, hun kan flette ind i samtalen: Så sagde min kæreste også… eller Til sommer tager vi til Oslo… Hun prøver at fortælle dig, at hun allerede er optaget.

Du får ikke hendes telefonnummer
I har snakket lidt sammen. Det er gået rigtig fint, og måske har I småflirtet lidt. Husk at få hendes nummer, inden I skilles. Den opgave er der ingen grund til at blive nervøs over. Du siger bare: Det har været rigtig rart at tale med dig. Lad os fortsætte snakken en anden gang, hvad er dit telefonnummer?

Får du nummeret, taster du det ind i din telefon eller skriver det på en lap papir med den pen, du altid (!) har i lommen. Trækker hun på det, er hun ikke interesseret. Så smiler du bare og siger Helt okay, ha’ en god dag.

Du har ikke lavet en ordentlig profil online
Dater du online, så lav en ordentlig profil. Læg et arbejde i at udvælge gode fotos og få eventuelt taget nogle flere. Ingen solbriller, bar overkrop eller selfies fra badeværelset. Et klart portrætbillede og et par hvor du laver aktiviteter eller er sammen med andre.

Skriv en tekst, der illustrerer dig som mand og menneske. Brug konkrete eksempler. Ikke: Jeg kan lide sport men: Jeg løber to gange om ugen og ser fodbold på stadion sammen med drengene. Få gerne en god ven til at læse din profiltekst igennem og komme med kritik. Kør teksten gennem en stavekontrol, inden du kopierer den ind.

Din første mail er for kort og for kejtet
Du ser sød ud! eller Hva så? gør det simpelthen ikke for en kvinde, når du kontakter hende første gang online. Skriv tre-fire sætninger – ikke en roman. Fortæl gerne, hvad du kan lide ved hendes profil – ingen sexsnak. Foreslå hende at se din profil, og at I kan skrives ved. That’s it.

Du skriver for længe med hende
Du nyder følelsen af interesse og bekræftelse, når I skriver sammen hver dag, og nu har I gjort det i uger. Men bekymringen for, om du kan leve op til alle ordene, begynder at snige sig ind. Det er mere sikkert at fortsætte skriveriet end at ødelægge den gode stemning med en date.

Nej. Alt sker ude i virkeligheden, både det gode og det dårlige. Send mellem tre og seks beskeder hver, og aftal så en date. Er du bange for det fysiske møde, må du få styr på dét, inden du er klar til netdating.

Du taler kun om dig selv på daten
Mange mænd småpraler indbyrdes, og du vil også gerne gøre et godt indtryk på kvinden. Fortæl hende gerne, hvad du kan lide, og hvad du brænder for. Men dæmp dig lidt ned. Lad hende tale mest. Lyt, vær nærværende og interesseret. Stil uddybende spørgsmål. Det kan hun lide.

Du glemmer at flirte
Du kan være så koncentreret om at skabe den gode date, at du glemmer at nyde den. Slap af, den gode date har et element af leg i sig. Hold øjenkontakten lidt længere somme tider, dril hende lidt på den kærlige og godmodige måde, giv hende en lille, velment kompliment, vær kæk og smil med måde.

Du er for resultatorienteret
Hun er dejlig, og måske er det lang tid siden, du har haft en kæreste eller fået sex. Nu skal det altså bare lykkes…nej! Den slags tanker gør dig stiv i din adfærd, og kvinder kan lugte den slags panik på lang afstand.

Lad være med at tænke på, om en date ender med noget som helst. Nyd hendes selskab og glæd dig over at få et lille indblik i et andet menneskes liv. Så virker du positiv og afslappet, og din chance for, at hun vil ses igen, bliver meget større.

Du glemmer at vise din interesse
Du er cool. Måske fordi det er din natur, eller fordi du vil skjule din nervøsitet. Fint nok, kvinder kan lide mænd med selvtillid, der har styr på det. Men bliver det for meget, fremstår du uinteresseret eller ligefrem arrogant.

Drop spillene og angsten for, at interesse er det samme som at være overivrig og i panik. Tillad dig selv at vise, at du er en glad mand. Har du lyst til at se hende igen, så fortæl hende det. Hun bliver glad, hvis hun har det på samme måde.

Du lover guld og grønne skove
Uanset om du prøver at få sex eller bare gerne vil se hende igen, kan du fristes til at smøre for tykt på. Så du taler om fremtidsplaner, børn, og hvor du gerne vil bo en dag. Du prøver at tale trusserne af hende.

Der er ikke noget galt med engangsknald, og en kvinde behøver ikke at være afvisende over for dem. Men lad være med at oversælge. En kvinde kan måske kaldes naiv, hvis hun tror på al den munddiarré, første gang I ses. Men du risikerer også at såre hende, fordi du giver hende forventninger om noget, du ikke har tænkt dig at indfri. Vær ikke det møgdyr.

Du trækker daten ud for længe
I har været sammen et par timer, og den naturlige mathed begynder at indfinde sig. Den næste halve time går stemningen ned ad bakke, inden I siger farvel. Det sidste, hun husker fra jeres date, bliver så den lidt kejtede og matte stemning. Det duer ikke, hvis du gerne vil se hende igen.

Når du mærker, at det naturlige tidspunkt for at skilles nærmer sig, har du en munter historie i baghånden. En lille anekdote, et par sjove iagttagelser om det sted I befinder jer, eller du kan vende tilbage til noget, hun fortalte dig tidligere, og som glædede dig. Fortæl hende, at du havde en god date med hende og gerne vil ses igen. Leave on a high note, som de siger.

Du får ikke aftalt en ny date
Efter en første date venter du på, at hun melder ud ved at ringe eller sende en sms. Nu må det være hendes tur til at vise initiativ, efter du har planlagt en date, ikke? Så du venter, og der sker intet.

Du har ansvaret for den første stribe dates, sådan er det. Hendes job er at sige ja, hvis hun er interesseret. Tag initiativet og hold øje med hendes reaktioner. Når I har set hinanden i et stykke tid, og I har dyrket sex et par gange, så lad hende vise sin interesse mere direkte.

Du sløser med planlægningen
Du er for sent på den til jeres aftale, du har glemt at børste tænder og har sorte negle. At gå ud med kvinder kræver tid og planlægning.

Sørg for din hygiejne, at du har kontanter, den aftalte mødetid, hvordan du kommer til mødestedet, kondomer, gør rent hjemme og skift sengetøjet. Ikke fordi det skal ende med sex men alt kan ske på en date. Vær beredt, som spejderne siger.

Du opdager ikke, at hun afviser dig
En kvinde giver dig kun et direkte og eksplicit nej, hvis hendes høflige forsøg på at vise manglende interesse bliver groft overset. Kvinder kommunikerer ofte indirekte og ønsker at undgå en konflikt med en mand. Så hold øje med de små tegn på, at hun ikke er interesseret.

Hun har for travlt til at ses. Hun svarer, at hun desværre ikke kan den dag, du inviterer (og hun foreslår ikke andre dage). Hun taler om, at hun kan lide dig som en god kammerat. Hun undgår at være alene med dig og vil kun ses, hvis det også er sammen med en flok venner. Hun er ikke interesseret. Glem hende.

Du overser advarslerne
Mange kvinder kan lide at flirte med tanken om horoskoper, reinkarnation og andet alternativt. Det er normalt. Det er det ikke, hvis hun virkelig tror på konspirationsteorier, eller at hun har særlige, magiske evner. Er hun grænseoverskridende, uhøflig, eller nedladende over for dig eller andre? Bliver hun pludselig vred uden grund, eller sætter hun dig i pinlige eller ubehagelige situationer?

Hun er giftig, drop hende på stedet. Uanset hvor smuk eller sexet, du synes hun er, bør din eneste tanke være: Pyha, der er en mand, der får problemer her. Men det bliver ikke mig.

Hvad mener du? Skriv en kommentar

Del dette indlæg

2 comments

 1. Chris says:

  OK, most of it pretty basic, logical and understandable. Even for men! Women want´s men to be more in their masculine so they can feel more feminine.

  BUT what is the natural, psycological, evolutionary or “what ever” reason behind that women has to communicate indirectly and assume that men will understand? Why the drama instead of great and open communication. If women appreciate when men are direct and to the point – Why do women not communicate more clearly with men themselves? Why do women “think” that with indirect communication conflicts will better be avoided? I believe most men also appreciate a clear and direct communication from women. Even if the message is not what they want to hear.

  Is it that women according to research are more attracted to men who´s feelings are unclear. And therefore subconsciously “think” they can, and like to, keep the attraction from men, even if they for the time beeing have a low interest themselves. Is it that women subconsciously “think” that they keep their options for a backup open by not beeing direct and spoken with what they wan´t? Or does it go back to when we lived in caves and there was no such thing as a no thank you from a female, the male took what he wanted even if it involved violent action? Is it that she subconsciously is protecting herself and her children by not confronting the male?

  What is the advantage to mankind with unclear communication? There must be some research on this matter!

 2. Ole says:

  Jo, det ville være nemmere for os, hvis kvinder generelt kommunikerede mere som mænd. Kvinder ønsker helt sikkert det samme af os. Men vi er forskellige på dette punkt.
  Tak for dit input.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *