Hjem » Ting, mænd skulle være bedre til

Ting, mænd skulle være bedre til

Del dette indlæg

Se det i øjnene, mand! Du er fuld af fejl, i bedste fald kikset, fordi du opfører dig som…en mand. Den opførsel ligger så langt fra den rigtige, ideelle måde at være menneske på. For den er jo at være kvindelig. Vil du være et godt menneske, som kvinder vil elske højt, må du opføre dig mere som dem. Læs derfor om disse ting, mænd skulle være bedre til. I hvert fald hvis du spørger visse kvinder.

Advarsel: Ironi og selvironi kan forekomme i dette indlæg.

Jeg følger mange blogs. En hel del af dem er skrevet af kvinder. Af disse er et par håndfulde meget indsigtsfulde og analytiske. Først og fremmest fordi disse kvinder tør træde et skridt tilbage og se spillet mellem mænd og kvinder udefra. Jo, de kan også være kritiske over for kvinders måde at opføre sig på, så de er mere objektive i deres tilgang, samtidig med at de kender deres eget køn godt.

Det tiltaler en gammel journalist, for i det fag får vi banket ind i hovedet, at en sag nødvendigvis skal belyses fra flere sider, hvis man vil forstå den og formidle den ordentligt.

En kvindelig blogger gjorde mig dog klogere for nylig, da hun skrev, at det blev alt for kedeligt med blogindlæg, der var skrevet ud fra devisen “på den ene side, på den anden side.” Hun har jo helt ret. Under alle omstændigheder er jeg enig med mange kvinder i, at mænd er dårlige til at opdage, når kvinder flirter med dem.

Virkelighed er kedelig, reality er spændende
Underholdningsværdien stiger, når du kun er advokat for et synspunkt, mens du skyder med skarpt på alle andre. Nogle vil juble, når “modstanderen” får verbale tæsk. Andre vil blive sure og skrive vrede kommentarer. Sådan kan man appellere til følelserne og få bølgerne til at gå rigtig højt. Dette er essensen i reality shows. Meget underholdende.

Måske burde jeg se i øjnene, at jeg selv har svigtet ved, i mange indlæg, også at se begivenhederne fra kvinders synspunkt? Selvfølgelig har jeg det! Når dette websted hedder Mandens Manual, skal kællingerne da have en gang høvl.

Så her kunne jeg skrive en lang liste om, hvor dumme kvinder er (de er dumme – de er jo kvinder, remember?). De kæfter op i en uendelighed om ting, de ikke aner en skid om, og det er mange. I mandags var det for eksempel The International Steak and BJ Day. En steak ved du, hvad er. BJ kan oversættes direkte til “blæsearbejde,” hvilket dog ikke yder begrebet fuld retfærdighed.

Men var der en dulle, der stegte dig en bøf og udførte bemeldte arbejde? Nej, vel? Men det får os ikke til at klynke – den slags har vi kvindekoret til. Kunne de så bare holde sig til det. Næ, de skal konstant brokke sig. Især over os.

Ikke så meget i starten, hvor de prøver at fange os ind i deres gyldne snarer med kærlige ord. For fa’en, hun har travlt med at kysse dig, nusse dig i nakken og hviske dig i øret. Det er faktisk underligt, hun har tid til det, for I dyrker så meget sex, at du knap har tid til at spise og sove.

Men en dag er alt det sjove pludselig blevet til noget, de langhårede kalder “fast forhold.” Eller, Gud forbyde det, I flytter sammen. Herfra regner det ned over dit hoved med bebrejdelser og en insisteren på at lave dig fuldstændig om. Læs her, hvad hun virkelig forventer af dig. Du skal:

Vise flere følelser. Græd bare, når Hugh Grant kysser blondinen.

Være med til at hygge, hygge mere og hygge rigtig meget. Nej, sex er ikke hygge.

Ligge i ske. Igen uden sex. Ikke dét der, nu hygger vi jo…

Danse meget mere. Hvor er du kedelig!

Se musicals og chick flicks.

Smide din bedste, gamle t-shirt ud. Hvorefter du skal smide resten af dit tøj ud. Og købe nyt. Som hun vælger.

Ikke høre metalmusik. Og skru ned for det af din pladesamling, der er tilbage. Det er let, for dine store højttalere er for længst flyttet ud i garagen.

Lytte i timevis til alt, hun er utilfreds med. Du må ikke foreslå løsninger på hendes banale småproblemer.

Gå på shopping med hende og se ud som om du nyder det.

Tage stilling (hendes stilling) til hvilket tøj, der klæder hende bedst.

Synes at George Clooney, Brad Pitt – eller en anden mand – er lækker.

Bekræfte hende i at alle andre tilstedeværende kvinder er grimme som arvesynden.

Holde op med at ryge, drikke og spise burgere. Hvorfor siger du ikke noget pænt om salaten? Den smager da skønt, og så er den sund!

Smide dine store højttalere ud. Og din lædersofa og den brune reol. Alle dine møbler, faktisk.

Droppe de venner, hun mener, har en dårlig indflydelse på dig. Det er omtrent alle.

Huske fødselsdage og mærkedage (hendes fødselsdag, valentinsdag, jeres “kærestedag”).

Synes godt om alle familiemedlemmer, især hendes.

Have mindre lyst til sex, fik jeg sagt det?

Aldrig kigge efter andre kvinder.

Tro på den med hovedpinen.

At du ligger på pletten.

At du synes underlige grøntsager og frugter, hun har set i et ugeblad, er “spændende.”

At du lufter hunden og passer den, mens hun tager på ferie med sine veninder. Hendes hund.

At du vander og plejer hver af hendes potteplanter efter dens egen, individuelle plejeplan, som du har glemt alt om, efter hun sagde Og husk…

Synes at fodmassage er rart, og at det ikke bør føre til mere.

Synes at de stinkende dyre duftlys lugter godt.

Lad være med at gå ud, især ikke med dine gamle venner.

Lade være med at komme sent hjem.

Lade være med at komme fuld hjem.

Holde op med at klø dig, hvor det klør. Det er altså også så ulækkert, når du bøvser!

Lade være med at have underlige hobbies. De behøver ikke at stå herinde. Hvornår flytter du dem ud i garagen?

Holde op med at kunne lide film med van Damme, Chuck Norris og Arnold. I stedet skal du kunne lide Charlize Theron og Sandra Bullock (det kan du allerede men af helt, helt andre grunde).

At du skal tage et halvt års forældreorlov – og være glad og taknemmelig for det.

At du skal holde alle dine ideer om kinky sex for dig selv. Du synes ikke, de er spor kinky, men hun synes bare ikke, de er så “intense” som fodmassagen og duftlysene.

At du skal tabe dig.

At du burde sidde ned og tisse, så du ikke rammer ved siden af kummen.

At du skal have mere hår.

At du skal opføre dig mere som en voksen, selvstændig mand. Men alligevel gøre som “mor” siger.

At du skulle opføre dig mere som en god veninde, simpelthen. Mere snak, mindre sex.

At du skal være en… anden.

Vil hun elske dig, hvis du gjorde alt det, hun forlanger? Selvfølgelig ikke. Hun vil miste enhver respekt for dig og se ned på dig. Hun vil i stedet finde en anden mand, der gør alle de samme ting, som du gjorde i begyndelsen. Hvorefter hun vil begynde at disciplinere ham på samme måde.

Hvad mener du? Skriv en kommentar. Altså, hvis du er en mand. </irony off>

Del dette indlæg

One comment

 1. Højttalermanden says:

  Venindeliggørelsen af manden er både en tragedie (når man bliver fanget i det første – eller – i graverende tilfælde – anden gang) og en komedie (når man får det lidt på afstand)
  http://www.theonion.com/article/girlfriend-changes-man-into-someone-shes-not-inter-1507
  http://rokokoposten.dk/2012/02/18/udsolgte-hoejtalere-redder-parforhold/

  Drenge burde allerede fra folkeskoleniveau lære at for meget omsorg, omgængelighed og misforstået ridderlighed kun fører til utilfredse kvinder og sejlende parforhold.

  Mandens egnethed, evne til at stå fast, skal hele tiden testes for at kvinden føler sig tryg.

  Når man har lært det, er det sådan nogenlunde til at leve med.

  Undtagen hvis kvinden vitterlig tyrkertror at den kvindelige overlegenhed er gudgiven, naturlig og korrekt. Kvinder, der har set deres fædre klædt på af deres mødre og offentlig udskældt til ned under gulvbrædderne, er som regel tabt for parforhold.
  De har en religiøs tro på matriarkatets ufejlbarlighed (som vistnok er ret udbredt i Danmark
  https://twitter.com/lasserimmer/status/706989539210960896 )

  Omvendt må mænd gribe i egen barm, eller – måske mere passende – nosser, og acceptere at kvinder ikke bliver og ikke skal blive tavse, løsningsorienterede, tilfredse med lidt og hvad mænd ellers er gode til.

  Hun SKAL have lov til at pynte hjemmet og pive over Hanne på arbejdet i 20-30 minutter pr. dag.

  Nuvel – og undskyld at jeg bliver løsningsorienteret i stedet for morsom – den bedste vej ud af den langsomme kønsskifteoperation er at tilbringe lidt mere tid uden for hjemmet med mænd og kvinder der anerkender en for ens evner og maskuline kvaliteter. Det retter bedre end noget andet op på magtbalancen og holder matriarkalske (og faktisk også patriarkalske) vildfarelser i ave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *