Hjem » Undgå at brænde ud, når du dater

Undgå at brænde ud, når du dater

Del dette indlæg

Onlinedating er det store tagselv-bord, i hvert fald i de første dage. Du har åbnet en ny bod på kærlighedstorvet, og kunderne vrimler hen til dig for at se, hvad du har at tilbyde.

Du glæder dig over interessen, søger profiler, læser dem og studerer billeder. Du skriver sikkert også til en del. Er du aktiv, ender det sikkert også med nogle dates – det kan faktisk blive til en hel del.

Efter nogle uger begynder matheden at sætte ind. Du synes, du har set alle profilerne før, og du kan blive småirriteret over dem, der ikke svarer, og de som skriver til dig, uden at du er spor interesseret.

Du har oplevet forskellige dates. Et par kvinder har været rigtig dejlige men har sagt nej tak til at fortsætte, du har også afvist et par stykker, og nogle dates har været okay men uden at være direkte spændende. Drømmekvinden, derimod, hun udebliver. Du begynder at føle dig lidt udbrændt og overvejer måske at droppe det der dating, der alligevel ikke virker.

3 grunde til at du går død inden for dating
Jagten på en partner kan komme til at fylde for meget, uanset om du møder kvinder ude i virkeligheden eller online. På datingsites kan det imidlertid både gå stærkt og føles intenst, så risikoen for at gå kold er større der. Afhængigt af hvilken slags forhold du søger, er der forskellige årsager. De er ofte filtret ind i hinanden.

1. Du er træt. Det er nemt at blive fanget ind af spændingen på et datingsite, og du bruger timer hver dag ved skærmen på at søge matches og skrive med dem. Det kan føles udmattende. Denne form for træthed kan brede sig, uanset om du går på dates, eller aftalerne helt udebliver.

2. Du er ved at blive en seriedater, der har været på så mange dates, at du har svært ved at se frem til den næste, sætte dig op til den og være positiv og imødekommende. På kvinden kan du virke fjern og kølig. Tit er dette resultatet af for mange førstedates, der ikke bliver til mere. Eller omvendt: En stribe engangsknald du ikke længere finder tilfredsstillende. Den evindelige latte og samtaleemnerne er blevet rutine, og du er blevet lidt ligeglad. Du risikerer at glemme, at du er sammen med et menneske med egne tanker og følelser.

3. Du bliver frustreret og måske helt opgivende, fordi du tror, det aldrig vil lykkes for dig at finde en partner. På en date kan du virke mat og trist på kvinden. Årsagerne til denne følelse kan være flere. Måske kan du slet ikke få en aftale om en date i hus, fordi du bliver skudt ned allerede på sitet. Du har måske flere førstedates, der ikke bliver til mere. Eller du har en håndfuld dates med en rigtig dejlig en, og så går det i stykker.

En skrap kur – med medicin der dur
Til forskellige slags problemer hører forskellige kure. En doktor udi dating ville overveje et udvalg af disse typer medicin. Tag selv, hvad der skal til og undgå at brænde ud, når du dater. Overvej, til en start, hvorfor du dater, og hvad dine holdninger til processen er.

Til den trætte. Luk dine profiler og tag en pause. Dette kan virke fristende, men er ikke nødvendigvis en god ide, da dine muligheder så bliver begrænset til de kvinder, du møder ude i virkeligheden, og det er måske ikke så mange.

Synes du derimod, eller dine bekendte, at onlinedating er ved at udvikle sig til en besættelse for dig, skulle du måske alligevel overveje at tage en kold tyrker. Kast dig over nogle andre interesser og vær mere sammen med dine venner i en periode.

Til seriedateren. Lad være med at copy-paste og sende snesevis af beskeder på en gang. Send højst et par velskrevne mails om dagen, så du selv kan følge med, hvis du får positive svar. Du kan ikke styre, hvor mange andre der skriver til dig. Men du bestemmer, hvor mange du vil skrive med ad gangen.

Gå efter at skabe et roligt flow. Du vil altid miste nogle undervejs, så det er godt at have et par profiler i baghånden at skrive til, når indbakken bliver lidt slunken. Gå højst på et par dates om ugen. Brug resten af din fritid på andre ting, du kan lide, så du bevarer jordforbindelsen.

Til den opgivende. Kære ven, du er hårdt ramt. Der skal noget bredspektret til, så mix dig en cocktail af disse ingredienser:

 • Lad være med kun at fokusere på en enkelt kvinde, som du håber er din drømmeprinsesse. Skriv med et par stykker ad gangen og gå ud med dem – det er den bedste medicin mod soulmate-syndrom.
 • Tænk ikke på, om der kommer et bestemt resultat ud af en date – heller ikke sex. Ikke noget med i aften skal det bare lykkes. Målet skal være et rart og hyggeligt møde, hvor du måske kan flirte lidt. God dating handler mere om at nyde processen end at tænke på bundlinjen. Lyt, vær tilstede, og glæd dig over at lære en anden lidt at kende. Den kritiske sans kan du altid tage frem senere, hvis I vælger at mødes igen.
 • Bliv bedre til at lave en profil. Snak med en ven, du har tillid til, eller brug nogle af de mange ressourcer, der er på nettet, blandt andet Mandens Manual.
 • Lær og accepter at onlinedating ikke betyder en snus, indtil du møder hende der over tid beviser, at du har fundet guld.
 • Slap af. Tænk ikke på at skulle præstere noget specielt. Så bliver det let forkrampet.
 • Hold op med at søge anerkendelse hos det modsatte køn. Selvtillid må komme indefra, så hvil mere i dig selv. Gør dit liv bedre og rigere og klap dig selv på skulderen for det.
 • Find tryghed i, at det kan tage sin tid at finde en kæreste – især hvis du er blevet lidt ældre.
 • Accepter, at du måske fortsætter som single, og at du sagtens kan have et dejligt liv alligevel.
 • Skriv ikke kun til de smukkeste kvinder, hvor konkurrencen er størst.
 • Opgiv tanken om det perfekte, men hold fast i de krav, du absolut må have opfyldt.
 • Husk, at hun også ønsker en god date og sikkert vil gøre sit til, at det bliver godt. Hun er ikke din modstander.

Hvad mener du? Skriv en kommentar.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *